alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Ένα ατυχές περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής στην πιτσαρία ¨Da Εlio¨ όταν γύρισε η γλώσσα ενός μικρού κοριτσιού, 12 ετών,

την ώρα που έτρωγε μαζί με την οικογένειά της.
Στην έκκληση των γονιών της για γιατρό, έσπευσαν δυο εξαιρετικοί γιατροί, ο καρδιολόγος Ελευθέριος Παπαβασιλείου και ο ιατροδικαστής Κυριάκος Γατουρτζίδης,

που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν την παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων στο Δημοτικό θέατρο Νάουσας.
Οι δύο γιατροί πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στη 12χρονη, η οποία κατόπιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Κατηγορία Υγεία

Στις εργασίες του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης.

Το συνέδριο που φιλοξενήθηκε φέτος από το Δήμο Αθηναίων διήρκεσε το τριήμερο 14-16 Νοεμβρίου και είχε τίτλο «Κανείς δε µένει πίσω».

Πρόκειται για µια ετήσια συνάντηση εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα µε σκοπό την παρουσίαση καλών πρακτικών από τους Δήµους-µέλη, απολογισµό των δράσεων µε µετρήσιµα αποτελέσµατα και ανταλλαγή απόψεων για περαιτέρω εξέλιξη.

Το Δίκτυο αποτελείται από 227 Δήµους – µέλη με κοινό σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Δήμος Αλεξάνδρειας δια του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, βραβεύτηκε για την δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας, για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων, κατά την χρονική περίοδο 2014-2018.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε μετά τη βράβευση:

«Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας εκφράζοντας την ευαισθησία του στον τομέα της Δημόσιας υγείας.

Πεποίθησή μου είναι ότι οι Δήμοι αποτελούν πολύ σημαντικούς συντελεστές για την προαγωγή της Υγείας των κατοίκων τους.

Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι οι Δημότες μας, είναι η υγεία τους, η πρόνοια και η καθημερινή τους φροντίδα. Και σε αυτή μας την προσπάθεια «κανείς δε µένει πίσω».

Κατηγορία Υγεία

Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια οργανώνει ομιλία με θέμα τη διατροφή παιδιών και αθλητών.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στις 15:00 στο κλειστό γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Ομιλητής θα είναι ο πτυχιούχος του ΤΕΙ διατροφής και διαιτολογίας Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Καραγιάννης.

Η πρόσκληση είναι ελεύθερη για όλους τους δημότες που θέλουν να ενημερωθούν για το θέμα της διατροφής των παιδιών τους.

Κατηγορία Αθλητικά

Από 100 έως 10.000 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ

για τον καπνιστή, που προβλεπόταν με τον νόμο του 2010, αυξάνεται σε 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι για αυτές τις περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.

Για τα κέντρα εμβαδού άνω των 100 τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.

Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300 τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.

Πρόστιμο 200 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Για το ύψος του προστίμου κριτήρια αποτελούν:

1. νοσηλευτικά - προνοιακά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας,

2. εκπαιδευτικά ιδρύματα, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, χώροι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των τύπων, χώροι παροχής παντός τύπου ιδιωτικής εκπαίδευσης, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, παιδότοποι,

3. πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι παροχής κάθε είδους τεχνικής εκπαίδευσης, χώροι παροχής παντός τύπου ιδιωτικής εκπαίδευσης,

4. χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστοί και υπαίθριοι χώροι διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων, κλειστοί χώροι ομαδικών αθλημάτων και κλειστοί χώροι αθλητικών εκδηλώσεων

5. καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ίντερνετ-καφέ, θέατρα, κινηματογράφοι, καζίνο, καταστήματα τυχερών παιγνίων

6. κέντρα διασκέδασης.

Οι υπεύθυνοι των χώρων εργασίας ή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή κάθε αρμόδιος θα πρέπει να φροντίζει για την ανάρτηση απαγορευτικού σήματος στο χώρο ευθύνης του και μάλιστα σε εμφανή σημεία αυτού και να επαναλαμβάνει τη σήμανση για κάθε δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα του χώρου, καθώς και για τη λήψη μέτρων αποτροπής των παραβάσεων, όπως ενδεικτικά η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων.

Η έλλειψη ανταπόκρισης του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση παράβασης, η παράλειψη πραγματοποίησης συστάσεων στους παραβάτες και η παράλειψη κλήσης των αρμοδίων οργάνων.

Η απουσία συνεργασίας του υπεύθυνου της επιχείρησης με τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.

Την Κυριακή ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης μέσα στην εβδομάδα καθώς και την ενεργοποίηση του αριθμού 1142 για επώνυμες καταγγελίες για κρούσματα παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου.

Κατηγορία Αστυνομικά

Διπλά θα μετράνε οι αποδείξεις τουλάχιστον 10 επαγγελματιών για την κάλυψη του 30% επί του πραγματικού εισοδήματος προκειμένου να μην προκύψει πρόσθετος φόρος 22% στη διαφορά των λιγότερων αποδείξεων.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο δεκαπενθήμερο ή στην υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή του νόμου θα καθοριστούν τα επαγγέλματα που θεωρούνται ότι ανήκουν στη λεγόμενη ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή και για τα οποία θα ισχύσει το μέτρο που συγκαταλέγεται στις αλλαγές επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Τα επαγγέλματα “υψηλής επικινδυνότητας“

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΙΟΒΕ για τον προσδιορισμό των εν λόγω επαγγελματιών, ενώ εκτιμάται ότι σε αυτά θα συγκαταλέγονται:

-τα συνεργεία αυτοκινήτων

-τα εστιατόρια

-τα κέντρα διασκέδασης

-οι καφετέριες

- τα κομμωτήρια

-οι γιατροί

-οι δικηγόροι

-οι μηχανικοί

-οι διοργανώσεις εκδηλώσεων (γάμοι, πάρτι κλπ)

-και ταξί.

Επίσης όλες οι αποδείξεις που προέρχονται από επαγγέλματα που αφορούν την οικοδομή (ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, υδραυλικοί, κατασκευαστές αλουμινίου, ψυκτικοί, όσοι τοποθετούν πλακάκια σε δάπεδα και τοίχους καθώς και υαλοπίνακες, όσοι κάνουν επιχρίσεις κονιαμάτων (σοβατζήδες) κατασκευαστές στεγών κλπ) αναμένεται να είναι στη λίστα των επαγγελμάτων όπου η αξία των αποδείξεων που θα εκδίδονται θα μετράει διπλά.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "TO BHMA"

Κατηγορία Οικονομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 18/11/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα : από 09:30 π.μ έως και 13:00 μ.μ ,

θα γίνει διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Λουτρού λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής
Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Μια σειρά προϋποθέσεων πρέπει να ισχύουν προκειμένου να λάβουν οι άνεργοι το σχετικό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά:

-Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ

-Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή

-Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση)

-Να μην αυτοαπασχολούνται

-Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση

Επιπρόσθετα:

α) Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:

1η περίπτωση:

πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και

πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του.

2η περίπτωση (για δικαιούχους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης):

πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και

πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης.

β) Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:

πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής

τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400).

Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 37 του νόμου 1892/1990:

«Η διάρκεια της καταβολής του επιδόματος ανεργίας επιμηκύνεται επίσης σε δώδεκα (12) μήνες:

α) για τους άνω των 49 ετών ανέργους της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν. 1545/1985, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν. 1874/1990 και β) για όσους έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 4050 ημέρες εργασίας και εμπίπτουν σ’ οποιαδήποτε περίπτωση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 6 του ν. 1545/1985, όπως αυτές τροποποιούνται με το παρόν άρθρο».

Κατηγορία Οικονομία

Στο τένις, ο τίτλος του «βασιλιά» έχει απονεμηθεί στον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος όταν έχασε για πρώτη φορά από τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μελβούρνη, όλοι μιλούσαν για αλλαγή φρουράς.

Από τότε, μέσα Γενάρη, η απόδοση του Τσιτσιπά είχε σκαμπανεβάσματα: είχε χαρές με τίτλους, αλλά και κακές εμφανίσεις που είχαν ρίξει τη ψυχολογία του. Ομως με έναν... μαγικό τρόπο, κατάφερε από εκεί που έλεγε πως νοιώθει «άδειος», να κατακτήσει τον κόσμο, κερδίζοντας τον τίτλο στους ATP Finals του Λονδίνου, το σημαντικότερο τουρνουά τένις, μετά τα τέσσερα γκραν σλαμ.
Μία επιτυχία, που μπαίνει σε αξία, στην ίδια λίστα με επιτυχίες όπως η κατάκτηση του Euro το 2004, του Ευρωμπάσκετ το 1987, το χρυσό της Πατουλίδου το 1992, ή ακόμη και το αργυρό στο Παγκόσμιο του μπάσκετ στη Σαϊτάμα. Κι αυτό, όχι γιατί... πέφτει κάποιος από τα σύννεφα με την εμφάνιση του Τσιτσιπά, αλλά γιατί κανείς δεν σκεφτόταν πριν δύο χρόνια, πως ένας Ελληνας θα μπορεί να γίνει ο «βασιλιάς» των τουρνουά Masters, αφήνοντας πίσω του την Big 3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς).

Και αυτά, ένα χρόνο μετά τη νίκη του στο Next Gen, τους τελικούς των Κ-21 στο Μιλάνο, που ήταν το έναυσμα για μια λαμπρή σεζόν φέτος. Μια σεζόν που στο τέλος τον έκανε τον νεαρότερο, μετά τον Λέιτον Χιούιτ το 2001, που κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο.
Η νίκη επί του Φέντερερ στη Μελβούρνη έδωσε το έναυσμα

Η φετινή... τρελή πορεία του Τσιτσιπά είχε ξεκινήσει με τρεις στόχους το 2019, όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Ο πρώτος ήταν να μπει στο τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης, ο δεύτερος να περάσει στα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ και ο τρίτος να φτάσει να παίξει στο ATP Finals. Τα πρώτα δύο τα είχε κάνει ήδη... τέλος Γενάρη. Στο Λονδίνο, όχι μόνο πήγε, αλλά... σήκωσε και τη κούπα. Για να φτάσει ως εκεί όμως, πέρασε από πολλά στάδια. Εκεί που ανέβηκε ψηλά ο πήχης, ήταν τον Γενάρη, στο Αυστραλιανό όπεν.

Η τρελή του πορεία τον έφερε στoυς «16» απέναντι στο ίνδαλμά του, τον Ρότζερ Φέντερερ... Εκεί αν και έχασε στο τάι μπρέικ το πρώτο σετ, κατάφερε να κερδίσει με 3-1 και να προκριθεί στα προημιτελικά. Ηταν η πρώτη φορά που κέρδισε τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, στο πρώτο σημαντικό τουρνουά της σεζόν. Το επανέλαβε και στο τελευταίο, αυτό του Λονδίνου...
Στη Μελβούρνη έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου ο Ναδάλ τον... κατατρόπωσε, όμως ήδη ο Στέφανος είχε μπει στην ελίτ για τα καλά. Το είχε αποδείξει την προηγούμενη χρονιά. Όταν όμως απέκλεισε τον Φέντερερ, όλος ο πλανήτης παραμιλούσε και ήταν η πρώτη φορά που έγινε λόγος για αλλαγή σκυτάλης... Ακόμη και ο ίδιος ο Ελβετός, δήλωνε πως βλέπει στοιχεία δικά του, πάνω στον Στέφανο.
«Το να νικάς τον Τζόκοβιτς στο Τορόντο, αλλά και τους Ζβέρεφ, Άντερσον και εμένα εδώ (Μελβούρνη), είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πας στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ ωραίο για αυτόν. Σίγουρα τον βλέπω να είναι ψηλά για πολύ καιρό. Eχει backhand με το ένα χέρι, ενώ κι εγώ είχα παλιότερα μακριά μαλλιά. Έχει περισσότερο continental grip από τους παίκτες της τωρινής εποχής. Και αυτό πάει περισσότερο προς εμένα, παρά προς τον Ναδάλ», έλεγε μετά τον αποκλεισμό του.
Τρεις τίτλοι στην αρχή της σεζόν για Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς πήγε με... φόρα σε αρκετά τουρνουά. Κατέκτησε δύο τίτλους στην αρχή της σεζόν (Μασσαλία, Εστορίλ, ενώ το 2018 κέρδισε στη Στοκχόλμη και το Next Gen), έχασε έναν στο Ντουμπάι (πήρε την ρεβάνς του ο Φέντερερ) και έδειχνε έτοιμος για μεγάλα πράγματα.
Το πρώτο «κενό» διάστημα του Τσιτσιπά

Μετά τον Μάρτιο ήρθαν κάποιες κακές εμφανίσεις και πρόωροι αποκλεισμοί που τον προβλημάτισαν. Αποκλεισμός στον πρώτο γύρο στο Ιντιαν Γουέλς και άλλα τρία σερί τουρνουά όπου σταμάτησε στους «16». Ετσι πήγε σε ένα μικρότερο τουρνουά, το 250αρι του Εστορίλ, το οποίο κατέκτησε και αναπτέρωσε το ηθικό του. Ακολούθησαν ο τελικός στη Μαδρίτη (ήττα από Τζόκοβιτς), όπου κέρδισε τον Ναδάλ στα ημιτελικά και έγινε ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει τουλάχιστον από μία φορά και τους τρεις κορυφαίους του κόσμου (Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ), μετά ο ημιτελικός στη Ρώμη, όπου αποκλείστηκε από τον Ναδάλ, αλλά και ο οδυνηρός αποκλεισμός στο Ρολάν Γκαρός από τον Σταν Βαβρίνκα, σε ένα παιχνίδι που κράτησε 5 ώρες και 10 λεπτά, το μεγαλύτερο σε διάρκεια που έχει παίξει ποτέ.
Σερί αποκλεισμοί και... τέλος τα social media

Το καλοκαίρι ακολούθησε η δυσκολότερη περίοδος στην επαγγελματική του καριέρα. Πέντε σερί αποκλεισμοί από τον πρώτο γύρο (Μόντρεαλ, Σινσινάτι, US Open, Γενεύη, Ζουχάι), ενώ μετά το US Open, έκαναν αίσθηση οι δηλώσεις του πως νοιώθει «άδειος» και χωρίς έμπνευση. Τι έκανε; Αποχώρησε από τα social media για ένα διάστημα, κίνηση που αποδείχθηκε... σωτήρια για τον ίδιο όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, μετά την κούπα στο Λονδίνο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κρατάει ψηλά τη κούπα
Τσιτσιπάς: Η αγκαλιά της μητέρας του και το σχόλιο του φίλου του, Μάρκου Παγδατή- «Μου θύμισες το Euro του 2004»

«Το έλεγα αυτό στον Πάτρικ Μουράτογλου. Κοιτούσε το feed στο Instagram του και του έλεγα πως αυτό ήταν που μου δημιουργούσε στρες, να βλέπω δημοσιεύσεις άλλων ανθρώπων. Είμαι ήδη αρκετό καιρό εκτός και καθώς τον κοιτούσα να σκρολάρει στις φωτογραφίες άλλων ανθρώπων προσπαθούσα να μην κοιτάζω καν. Νιώθω πως δεν μου χρειάζεται καθόλου αυτό. Είναι κάτι που με βοηθάει, βοηθάει στο να συγκεντρώνομαι και να μη σκέφτομαι τόσο πολύ. Σκεφτόμουν πολλά πράγματα όταν βρισκόμουν στο court και ήμουν ενεργός στα social media και σπαταλούσα ενέργεια και φαιά ουσία», είπε, ενώ τον περασμένο Οκτώβρη δήλωνε πως το να απέχει από τα σόσιαλ ήταν «το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Εμεινα στη Νέα Υόρκη 5-6 μέρες μετά απ' αυτή την ήττα και είχα το χρόνο να ανακαλύψω νέα πράγματα. Ήταν σημαντικό για μένα να διασκεδάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω τι χρειάζομαι στη ζωή μου».

Εχοντας «καθαρίσει» το μυαλό του, έφτασε ως τον τελικό στο Πεκίνο, όπου έχασε από τον Τιμ, ως τα ημιτελικά σε Σαγκάη και Ελβετία και στα προημιτελικά στο Παρίσι.
Ο θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Λονδίνο

Τελικός στόχος για την φετινή σεζόν το Λονδίνο, όπου δήλωνε ευχαριστημένος που πάει εκεί για πρώτη φορά. Τελικά όχι μόνο πήγε, αλλά έκανε και το δικό του... θαύμα, κερδίζοντας τον τίτλο στην παρθενική του συμμετοχή. Κληρώθηκε σε έναν όμιλο απέναντι στον Ναδάλ, τον Ζβέρεφ και τον Μεντβέντεφ, τον οποίο δεν είχε κερδίσει ποτέ ως τώρα και η σχέση τους δεν είναι και η καλύτερη. Κατάφερε να τον κερδίσει για πρώτη φορά, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και μετά ήρθε και η δεύτερη νίκη, με 2-0 σετ, επί του Ζβέρεφ. Το τρίτο παιχνίδι με τον Ναδάλ ήταν τυπικής σημασίας. Εχασε μεν με 2-1, αλλά τερμάτισε πρώτος στον όμιλο, πέφτοντας πάνω στον Φέντερερ στα ημιτελικά... Αν και κάποιος θα το χαρακτήριζε ως το χειρότερο δυνατό σενάριο, ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και από 0-1 κέρδισε 2-1 σετ τον «βασιλιά», φτάνοντας στον τελικό. Εκεί ήρθε άλλη μια ανατροπή, κόντρα στον Τιμ και σήκωσε την κούπα – και την Ελλάδα – ψηλά.
Τσιτσιπάς: «Περήφανος Ελληνας, θέλω ένα γκραν σλαμ»

Ο Ελληνας τενίστας, μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ μετά τον θρίαμβό του, έλεγε πως είναι τρομερό συναίσθημα να γνωρίζει πως οι συμπατριώτες του κάθονται και βλέπουν πλέον τένις τόσο φανατικά.
«Είναι φοβερό συναίσθημα να φέρνω τους Έλληνες πιο κοντά και ότι τους κάνω να μαθαίνουν το άθλημα. Είμαι περήφανος για το εαυτό μου που κάνω κάτι τόσο καλό για την Ελλάδα, νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας και που επιδιώκω κάθε φορά να δίνω και την ψυχή μου στο γήπεδο. Στον σημερινό αγώνα υπήρχαν χιλιάδες φωνές από Έλληνες που ήρθαν να με υποστηρίξουν», είπε χαρακτηριστικά και ήδη σκέφτεται το επόμενο μεγάλο του βήμα: την κατάκτηση ενός Grand Slam τίτλου...
«Νιώθω ότι το παιχνίδι μου γίνεται καλύτερο και θεωρώ ότι είμαι κοντά στο να στεφθώ πρωταθλητής Grand Slam. Ξέρω ότι αυτά είναι μεγάλα λόγια, αλλά νιώθω ότι ανήκω εκεί. Παίζω με τους καλύτερους παίκτες και η προσπάθεια και η δουλειά που βάζω αξίζει να έχει ένα αποτέλεσμα σαν αυτό», σχολίασε.

Γνωρίζει βέβαια πως κι εκεί θα πρέπει να κερδίσει τους τρεις κορυφαίους του πλανήτη, που μπορεί – οι δύο- να βρίσκονται στη δύση της καριέρας του, όμως παραμένουν εξαιρετικοί...

«Είναι δύσκολη αποστολή να τους νικήσεις σε Grand Slam στα πέντε σετ, τους δίνει περισσότερες ευκαιρίες να μείνουν στο ματς. Μοιράζονται περίπου 60 Grand Slams. Για εμάς τους νέους είναι θέμα χρόνου. Δεν ξέρω. Θα πρέπει είτε να τους νικήσουμε ή να τους περιμένουμε», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό.
Αξία στη νίκη του, δίνουν πάντως και τα λόγια του ηττημένου, του Ντομινίκ Τιμ. «Ηταν απίστευτο ματς. Μπράβο Στέφανε! Παίξαμε ένα παιχνίδι μυαλού στο πιο σκληρό άθλημα που υπάρχει. Το άξιζες και είσαι απίστευτος παίκτης. Μακάρι να έχουμε κι άλλους σπουδαίους τελικούς μαζί στο μέλλον. Γιατί όχι πάλι εδώ του χρόνου», του είπε.
Τα... κατορθώματα του Τσιτσιπά το 2019

Με τη σεζόν να ολοκληρώνεται πλέον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε τα εξής:

Κέρδισε τρεις τίτλους (Εστορίλ, Μασσαλία, Λονδίνο)
Είχε ρεκόρ 50 νίκες- 24 ήττες (100-61 καριέρας)
Εφτασε ως το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης (τώρα είναι στο Νο6)
Από τους αγώνες συγκέντρωσε 4.056.204 δολάρια, από τα οποία το 1,7 προέρχεται από τους ATP Finals
Το συνολικό ποσό που έχει κερδίσει σε τρία χρόνια επαγγελματικής καριέρας, είναι 7.209.605 δολάρια
Εκανε νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη 14 φορές από το 2018 μέχρι σήμερα
Κερδίζοντας τον Ναδάλ στο χώμα (Μαδρίτη) έγινε ο νεαρότερος που το πετυχαίνει απέναντι στον Ισπανό στη συγκεκριμένη επιφάνεια
Σημείωσε 521 άσους στη σεζόν, ενώ έπαιξε σε 6 τελικούς, κερδίζοντας τους 3.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία Αθλητικά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Αριστοτέλους25
τηλ.23330 26434 Έναντι ΚΤΕΛ – Εκκλησία Κοιμ.Θεοτόκου

ΝΑΟΥΣΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Λίτος Αθανάσιος & ΣΙΑ Ο.Ε.
τηλ. 2332020120 - ΧΡ. Λαναρά 20

ΒΕΡΟΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

14:30-21:00 ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΔΗΜ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
τηλ.23310-23200
14:30-21:00 ΝΕΔΕΛΚΟΥ (ΟΥΤΑ) ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΟΡΑΒΑ 1 (δίπλα στο ΙΚΑ)
τηλ.23310-66649
19:00-21:00 ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΙΕΡΙΩΝ 44 τηλ.23310-26914
21:00-08:00 ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΙΕΡΙΩΝ 44 τηλ.23310-26914

Κατηγορία Γενικά

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου - Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά,

ανατολικα και βόρεια της χώρας - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο.

Ο καιρός σήμερα

Βροχερός καιρός σε όλη τη χώρα.

Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και από το βράδυ στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Θρακικό έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Βαθμιαία εξασθένηση από τα βορειοδυτικά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη (19/11)

Στα νοτιοανατολικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες

με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά από τα δυτικά θα ενταθούν.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-11-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα περιοριστούν θα βορειοανατολικά.

Τα φαινόμενα πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα και από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 21-11-2019

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 21/22-11-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από την Παρασκευή στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας