alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε επιχείρηση εμπορίας  γεωργικών μηχανημάτων John Deere από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία , λιγο έξω από την Θεσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, μετά τη Γέφυρα του Γαλλικού ποταμού.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τι φλόγες, με 40 άνδρες και 15 οχήματα που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.
Προς τον παρόν δεν απειλούνται παρακείμενα κτήρια ούτε κάποια κατοικημένη περιοχή.

 

 

 

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Παραιτήθηκε από μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ο επικεφαλής της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα», Κώστας Ναλμπάντης όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του σώματος, κ. Όλγα Μοσχοπούλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στο δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Ναλμπάντης απουσίαζε για αρκετό καιρό από τις συνεδριάσεις αφού είχε πάρει τρίμηνη άδεια.

Σύμφωνα με τον νόμο τη θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών της παράταξης που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Ο αντικαταστάτης του κ. Ναλμπάντη στο δημοτικό συμβούλιο είναι ο Δημήτρης Συρόπουλος, που θα αναλάβει καθήκοντα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Σώματος.

Τα μέλη της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα», θα προχωρήσουν σε ενδοπαραταξιακές διαδικασίες το προσεχές διάστημα για να αναδειχθεί ο νέος επικεφαλής της παράταξης.

Επικράτησαν και πάλι οι κορασίδες του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ εναντίον του ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ και πήραν την 12η νίκη σε σύνολο 15 αγώνων.

Τα κορίτσια της ΜΕΛΙΚΗΣ αρκετά βελτιωμένα από την αναμέτρηση του Ά γύρου, μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο σετ, ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, αλλά οι παίχτριες του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ κατάφεραν να επιβληθούν και να κερδίσουν το σετ.

Στη συνέχεια του αγώνα η εμφανής υπεροχή του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ έριξε την ψυχολογία των αντιπάλων και τα επόμενα δύο σετ έληξαν με μεγάλη διαφορά πόντων υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τελικό σκορ: 20-25, 7-25, 14-25

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου στις 16:00, στο ΔΑΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, αντιμετωπίζει τον Α.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ2 και καλεί το φίλαθλο κοινό να απολαύσει την ομάδα που από την πρώτη χρονιά εμφάνισης στα γήπεδα, έβαλε ισχυρά θεμέλια για μια λαμπρή πορεία στο μέλλον.

Σύνθεση ομάδας: Παύλου Μαρία, Χουχα Σοφία, Παύλου Πέρσα, Χούχα Ναόμι, Γρηγοράκη Ιωάννα, Μακριδου Ιωάννα, Σαμλιδου Θεοπούλα, Φεσατιδου Άρτεμη, Χριστοδουλοπούλου Βασιλική

Προπονήτρια: Βασιλακάκη Μαρία

Κατηγορία Αθλητικά

Οι παθιασμένες παγκορασίδες μας, πήγαν να γυρίσουν ένα χαμένο παιχνίδι. Παρουσίασαν δύο "πρόσωπα". Στα δύο πρώτα σετ η ομάδα μας ασύνδετη και με λάθη στο παιχνίδι της. Ο Μίλων κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι κατέκτησε αυτά τα σετ με 25-12 και 25-14.

  Κι ενώ όλα έμοιαζαν τελειωμένα, ξαφνικά η εικόνα άλλαξε. Ο εγωισμός, το πάθος και το πείσμα των μικρών αθλητριών μας λειτούργησε. Η απόδοσή τους ανέβηκε κατακόρυφα σε όλους τους τομείς, επίθεση - άμυνα - σερβις. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν εύκολα στην ισοφάριση των σετ σε 2-2 με 16-25 και 22-25.

  Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο ταϊ-μπρέικ. Αμφίρροπο και το πέμπτο σετ όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 10-10. Κάπου εκεί, λίγο η κούραση από την υπερ προσπάθεια, λίγο η απειρία, η νίκη πήγε στην ομάδα των Γιαννιτσών. Παρόλα αυτά η ομάδα μας εκτός από το βαθμολογικό κέρδος τους ενός πόντου, κέρδισε "ψυχολογία" και πλούσιες εμπειρίες για το μέλλον απέναντι σε έναν παραδοσιακά ισχυρό αντίπαλο! 

ΣΕΤ : 25-12, 25-14, 16-25, 22-25, 15-10

Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : 

Παπαδήμα Νάσια, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Μαλαμογλου Άρτεμης, Τρύπου Έλσα, Παπαεμμανουήλ Έφη, Μάρτου Κατερίνα, Τσέρι Τζεσι, Γιοβανοπουλου Ελενη, Παπανικολάου Μαρία

Προπ.: Σταυρόπουλος Γιάννης

Επόμενη αγωνιστική :

Κυριακή 2-2-2020 

Ώρα : 9:30 π.μ.

Ακαδ. Αίαντας Κρύα Βρύσης - Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑ

Κατηγορία Αθλητικά

Συνάντηση εργασίας είχε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) κ. Ξιφαρά και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αέριου) κ. Τσάκα.

Αντικείμενο της συνάντησης τα έργα για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ημαθία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Βεσυρόπουλο, σε πρώτη φάση θα αναπτυχθεί δίκτυο διανομής σε δύο πόλεις της Ημαθίας, ήτοι την Βέροια και την Αλεξάνδρεια. Στην πόλη της Αλεξάνδρειας θα επεκταθεί το δίκτυο που σήμερα ήδη λειτουργεί στο Πλατύ Ημαθίας και το οποίο τροφοδοτεί βιομηχανικές μονάδες και στην συνέχεια θα κατασκευαστεί δίκτυο διανομής στον αστικό ιστό της πόλης.

Στην πόλη της Βέροιας, για την τροφοδότηση των δικτύων διανομής, σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) το οποίο θα μεταφέρεται με βυτία, ενώ στη συνέχεια και λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση του Φυσικού Αερίου που θα δημιουργηθεί, θα κατασκευαστεί δίκτυο για την τροφοδότηση της πόλης μέσω του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ).

Επιπλέον και ύστερα από την ένταξη στο «Πρόγραμμα ΕΣΦΑ 2020-2029» του ΔΕΣΦΑ, (σημείο εξόδου στη θέση  Άσπρο), η ΔΕΔΑ θα εντάξει στο Πρόγραμμα Ανάπτυξής της, την κατασκευή δικτύου για την πόλη της Νάουσας, όπως και για τις πόλεις, Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία, Γιαννιτσά. Σημειώνεται ότι η ΔΕΔΑ έχει ήδη προβεί στην εκπόνηση των μελετών βασικού σχεδιασμού στις πόλεις αυτές.

Με την ανάπτυξη των δικτύων διανομής σε έκαστη πόλη, θα έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτηθούν με Φυσικό Αέριο αφενός οικιακοί καταναλωτές καλύπτοντας τις ανάγκες για θέρμανση των νοικοκυριών τους, καθώς επίσης και τις ανάγκες σε χρήση ζεστού νερού και μαγείρεμα και αφετέρου εμπορικοί καταναλωτές όπως επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία, φούρνοι, καθαριστήρια, δημόσια κτήρια κ.τ.λ.

Τα  έργα στις πόλεις της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας θα ξεκινήσουν το τελευταίο τετράμηνο του 2020, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση, καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει ήδη υπογραφεί δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου, μέρος του οποίου θα καλύψει και τις ανάγκες των κατασκευαστικών δαπανών των εν λόγω έργων.   

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Φυσικό Αέριο είναι πολύ σημαντική υπόθεση για αυτές τις πόλεις. Η χρήση Φυσικού Αερίου από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο κόστους (εξοικονόμηση ενεργειακών δαπανών) όσο και σε επίπεδο ενεργειακού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα με το έργο αυτό, δημιουργείται μια νέα αγορά που θα τονώσει την τοπική οικονομία, αφού κατά την περίοδο των κατασκευαστικών εργασιών αλλά και μετέπειτα κατά τη λειτουργία των δικτύων, θα αναπτυχθούν ή θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις που θα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το Φυσικό Αέριο.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ. θα ομιλήσει στη Σύναξη Ιερέων στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια.

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και εν συνεχεία θα βραβεύσει μαθητές του Γυμνασίου που αρίστευσαν.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας, επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών και θα τελέσει το καθιερωμένο μνημόσυνο των ευεργετών της παιδείας.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου που είναι οι προστάτες των Ιατρών και Οδοντιάτρων του Νομού Ημαθίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ομιλήσει ο κ. Αν. Βασιάδης.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, του ομωνύμου δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Βεροίας, επί τη εορτή του Αγίου Τρύφωνα.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Βεροίας.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Πατρίδα του Δήμου Βεροίας.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας θα παραστεί στην εκδήλωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως μας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών με θέμα: «Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, 1920-2020: 100 χρόνια από την κοίμηση του». Στην εκδήλωση θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. 

Τις τελευταίες μέρες στελέχη της διοίκησης του Δήμου Νάουσας έγιναν αποδέκτες καταγγελιών για περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες), βρέθηκαν νεκρά από φόλες σε περιοχές των Εργατικών Κατοικιών και στο κέντρο της Νάουσας.

Η διοίκηση του Δήμου Νάουσας εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη θλίψη της για τα περιστατικά αυτά. Παράλληλα, ενημερώνει ότι η θανάτωση και ο βασανισμός των αδέσποτων ζώων διώκεται ποινικά σύμφωνα με το νόμο 4039/2012, καθώς και ότι θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων.

Γνωρίζοντας την στάση της πλειοψηφίας της κοινωνίας του Δήμου μας, για το εν λόγω ζήτημα, καλούμε όλους τους δημότες για οποιοδήποτε αντίστοιχο περιστατικό, να ενημερώνουν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου μας ή/και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (κ. Γιώργο Τριανταφύλλου).

Μια ξεχωριστή στιγμή επεφύλασσε η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκαδίων Νάουσας Ημαθίας «Αγία Παρασκευή» στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ του Πεκίνου που διεξάγεται με αφορμή τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Τα μέλη του χορευτικού συλλόγου παρουσίασαν όπως συνηθίζουν στις συμμετοχές τους στο εξωτερικό το «Μακεδονία Ξακουστή», σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Γκότσης, «Κίνα, Μογγολία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία και φυσικά οι επίσημοι διοργανωτές και συνοδοί της εκάστοτε αποστολής ξεσηκώθηκαν με "Μακεδονία Ξακουστή". Ο σύλλογος μας πραγματικά ξεχώρισε και κερδίσαμε τις εντυπώσεις!!!».
Ο εν λόγω πολιτιστικός σύλλογος συμμετέχει στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Chaoyang International Spring Carnival που διεξάγεται στο Πεκίνο από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Ο Σύλλογος από τα Λευκάδια της Νάουσας καλείται να παρουσιάσει στο Πεκίνο τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές της περιοχής, καθώς και τα έθιμα, όπως οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες.
www.voria.gr
“Τριγωνοψαρούλης”
Παρουσίαση παραμυθιών
Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας και τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, σας προσκαλούν με χαρά στην παρουσίαση των παραμυθιών με τίτλο: “Τριγωνοψαρούλης”, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ. στο χώρο του Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.

Εντός δυο μηνών από την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δηλαδή μέχρι τα μέσα Απριλίου, πρέπει ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία (μια από τις έξι που θεσπίζονται) στην οποία επιθυμούν να υπαχθούν για το 2020. Όσοι δεν επιλέξουν με αίτησή τους την ένταξή τους σε κάποια κατηγορία θα ενταχθούν υποχρεωτικά στην πρώτη και κατώτατη που αντιστοιχεί σε 220 ευρώ.

Το νέο σύστημα «ελαφραίνει» τα υψηλότερα εισοδήματα αλλά επιβαρύνει την συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 15.000-20.000 ευρώ.

Ωστόσο το υπουργείο εργασίας επισημαίνει ότι σε συνδυασμό με τη μείωση της φορολογίας, υπάρχει «καθαρό όφελος» για το σύνολο των μη μισθωτών.

Οι εισφορές κύριας ασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματιών, οι ασφαλιστικές κατηγορίες διαμορφώνονται ως εξής:

- 1η κατηγορία : 155 ευρώ

- 2η κατηγορία : 186 ευρώ

- 3η κατηγορία : 236 ευρώ

- 4η κατηγορία : 297 ευρώ

- 5η κατηγορία : 369 ευρώ

- 6η κατηγορία : 500 ευρώ

Οι εισφορές υγείας ανέρχονται στα 55 ευρώ για την 1η κατηγορία και στα 66 ευρώ για τη 2η έως 6η κατηγορία.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αποκτούν με το νέο ασφαλιστικό το δικαίωμα να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με τους ειδικούς θα έχουν κέρδος αν ενταχθούν στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας εισφορά 305 ευρώ το μήνα. Μετά από 40 χρόνια μπορούν να προσδοκούν σύνταξη 1250 ευρώ μικτά (περίπου 1130 καθαρά) που θεωρείται αξιοπρεπής σύνταξη.

Υπάρχει βέβαια και μια ειδική -χαμηλότερη- για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους για τα πρώτα 5 έτη από την έναρξη άσκησης του επαγγέλματος, στα 126 ευρώ (κύρια ασφάλιση και υγεία). Παράλληλα καταργείται η διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που βάφτιζε την έκπτωση στις εισφορές των νέων επαγγελματιών «ασφαλιστική οφειλή» που αναζητούνταν από τον ασφαλισμένο στο μέλλον. Πλέον, η καταβολή μειωμένης εισφοράς έως και μια 5ετία για τους νέους επαγγελματίες δεν συνιστά ασφαλιστική οφειλή και δεν αναζητείται.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τον νέο επαγγελματία όταν κληθεί να επιλέξει κατηγορία μετά την έκπτωση που απολαμβάνει τα πέντε πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του να είναι συντηρητικός στην επιλογή του καθώς έχει πολλά χρόνια μπροστά του στη διάρκεια των οποίων μπορεί να αλλάξει και πάλι το σύστημα εισφορών, επιβάλλοντας δυσμενέστερους όρους με αποτέλεσμα να βγει τελικά χαμένος.

Αντίθετα ο ασφαλισμένος που απέχει έως 10 έτη από τη συνταξιοδότηση και έχει οικονομική άνεση θα έχει κέρδος αν ενταχθεί στην υψηλότερη κατηγορία εισφορών.

Αλλαγές προβλέπονται και όσον αφορά τις εισφορές στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, καθώς οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες θα έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών κατηγοριών.

Όπως και στο σημερινό σύστημα, οι εισφορές καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα που αυτές αφορούν.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ειδική ρήτρα αύξησης των εισφορών από το 2023. Όπως αναφέρεται από 1-1-2023 έως 31-12-2024 τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών προσαυξάνονται κατ' έτος με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση αρνητικής τιμής του ως άνω ποσοστού το ποσόν της εισφοράς παραμένει στα επίπεδα του προηγουμένου έτους. Από 1-1-2025 και εφεξής τα ως άνω ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών προσαυξάνονται κατ΄ έτος κατά το δείκτη μεταβολής μισθών.

Πώς διαμορφώνονται οι εισφορές των αγροτών

Για τους αγρότες, τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται χαμηλότερα από αυτά των υπόλοιπων μη μισθωτών (για το τρέχον έτος από 121 έως 324 ευρώ το μήνα μαζί με την εισφορά υπέρ Αγροτικής Εστίας) ενώ εφαρμόζεται και η προβλεπόμενη σταδιακή αύξηση του ασφαλίστρου κύριας σύνταξης έως το 2022.

Οι ασφαλιστικές κατηγορίες για τους αγρότες για το 2020 είναι οι εξής:

1η κατηγορία 87

2η κατηγορία 104

3η κατηγορία 132

4η κατηγορία 166

5η κατηγορία 207

6η κατηγορία 280

Οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται με ελεύθερη επιλογή τους σε μία από τις (έξι).

Αλλαγές προβλέπονται και όσον αφορά τις εισφορές στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, καθώς οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες θα έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών κατηγοριών.

protothema.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας