Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας ξεσήκωσε το Πεκίνο με "Μακεδονία Ξακουστή" Κύριο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας ξεσήκωσε το Πεκίνο με "Μακεδονία Ξακουστή"
Μια ξεχωριστή στιγμή επεφύλασσε η συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκαδίων Νάουσας Ημαθίας «Αγία Παρασκευή» στο διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ του Πεκίνου που διεξάγεται με αφορμή τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Τα μέλη του χορευτικού συλλόγου παρουσίασαν όπως συνηθίζουν στις συμμετοχές τους στο εξωτερικό το «Μακεδονία Ξακουστή», σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Γρηγόρης Γκότσης, «Κίνα, Μογγολία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία και φυσικά οι επίσημοι διοργανωτές και συνοδοί της εκάστοτε αποστολής ξεσηκώθηκαν με "Μακεδονία Ξακουστή". Ο σύλλογος μας πραγματικά ξεχώρισε και κερδίσαμε τις εντυπώσεις!!!».
Ο εν λόγω πολιτιστικός σύλλογος συμμετέχει στο Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ Chaoyang International Spring Carnival που διεξάγεται στο Πεκίνο από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.
Ο Σύλλογος από τα Λευκάδια της Νάουσας καλείται να παρουσιάσει στο Πεκίνο τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές της περιοχής, καθώς και τα έθιμα, όπως οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες.
www.voria.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας