Κοροναϊός: Μέχρι δύο χρόνια φυλακή στους «ατίθασους» καρναβαλιστές Κύριο

Κοροναϊός: Μέχρι δύο χρόνια φυλακή στους «ατίθασους» καρναβαλιστές

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης ΘεοδωρικάκοςΤα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ για τον κοροναϊό και τα καρναβάλια.

Με φυλάκιση δύο ετών απειλούνται δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της κοινής υπουργικής απόφασης που μόλις εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού».

Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Δείτε εδώ την απόφαση (αρχείο pdf)

50.000 επισκέπτες περίμεναν το 3ήμερο στη Νάουσα

Προβληματισμός επικρατεί και στη Νάουσα μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα. Πενήντα χιλιάδες κόσμου περίμεναν να φιλοξενήσουν στην περιοχή της Νάουσας το προσεχές τριήμερο. «Έχουν πληρωθεί ορχήστρες, σκηνικά και έχουν κλειστεί τα ξενοδοχεία σε πολύ υψηλές τιμές από ταξιδιώτες. Πρόκειται για μια μεγάλη οικονομική ζημιά» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Καρανικόλας.

Δήμαρχος Κοζάνης: Ξοδέψαμε 150.000 ευρώ για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ανάστατοι είναι η τοπική κοινωνία της Κοζάνης μετά την ανακοίνωση για την ματαίωση του καρναβαλιού. Τα ξενοδοχεία είναι sold out από σήμερα σε όλη την Κοζάνη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Λάζαρο Μαλούτα. «Κάναμε μια στοχευμένη προσπάθεια στα social media όλο το προηγούμενο διάστημα, προσεγγίζοντας επισκέπτες από όμορες Περιφέρειες. Θα κατακλυζόταν η Κοζάνη το επόμενο τριήμερο. Η ζημιά είναι μεγάλη» δήλωσε στο ethnos.gr ο Λάζαρος Μαλούτας.

Κρύα Βρύση: Περίμεναν ρεκόρ επισκεπτών-Στα κρύα του λουτρού οι... Βραζιλιάνες χορεύτριες

Περίπου 15 με 20.000 επισκέπτες περίμεναν στο καρναβάλι της Κρύας Βρύσης στην Πέλλα το προσεχές τριήμερο. Περίπου 1.200 καρναβαλιστές-μεταξύ των οποίων και καλλίγραμμες βραζιλιάνες χορεύτριες-και 20 άρματα αναμένονταν να πάρουν μέρος στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της Κρύας Βρύσης. «Είναι χαμένος κόπος. Δύο μήνες τρέξαμε για να στήσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. ‘Δεν μας είδαν τα σπίτια μας’. Είναι μα καταστροφή για μας όλη η ιστορία» δήλωσε στο ethnos.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης και εκ των διοργανωτών των εκδηλώσεων Μαρία Τογρουζίδου. Σύμφωνα με την ίδια έχουν πληρωθεί οι περισσότερες υποχρεώσεις για τη διεξαγωγή του καρναβαλιού και η ζημιά είναι μεγάλη. Καταστηματάρχες προσπαθούν να ακυρώσουν παραγγελίες της τελευταίας στιγμής προκειμένου να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!