Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Δείτε τις εικόνες από την Πρώτη Θεία Λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες(φωτο-βίντεο) Κύριο

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Δείτε τις εικόνες από την Πρώτη Θεία Λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες(φωτο-βίντεο)

Άνοιξαν οι εκκλησίες σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, καθώς συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό και οι πιστοί πήγαν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά έπειτα από δύο

μήνες τη Θεία Λειτουργία, με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας να εφαρμόζονται και στις εκκλησίες της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου και στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

 

Με αντισηπτικά, αραιωμένες καρέκλες και αποστάσεις μεταξύ των πιστών και συγκεκριμένα σημεία στον περιβάλλοντα χώρο στις εκκλησίες στις οποίες υπήρχαν αντισηπτικά, ενώ οι πιστοί -στις περισσότερες περιπτώσεις- τήρησαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Παράλληλα, οι καρέκλες έχουν αφαιρεθεί ή αραιωθεί, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

 

Σημειώνεται ότι με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας - Θρησκευμάτων και Υγείας που θα ισχύσει έως και 5 Ιουνίου 2020, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

 

Τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας που πρέπει να τηρούνται, αφορούν μεταξύ άλλων τη σύσταση για χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και το συχνό καθαρισμό των επιφανειών.

 

Αναλυτικότερα, από σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, στην είσοδο των ναών υπήρχε ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών. Επιπλέον:

Το πρόσωπο που ελέγχει στην είσοδο, όπου υπάρχουν αντισηπτικά, φοράει μάσκα και γάντια.
Ανοιχτά είναι τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, με πολλές εκκλησίες να τα χρησιμοποιούν.
Τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες στην Παναγία Αλεξάνδρειας για να μην υπάρξει συνωστισμός των πιστών.
Ο φυσικός εξαερισμός είναι υποχρεωτικός.
Γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα.


 

 

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!