Τίτλοι Ειδήσεων

 

Απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχεται η Μητρόπολη έδωσε ο Μητροπολίτης Βέροιας (βίντεο) Κύριο

Απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχεται η Μητρόπολη έδωσε ο Μητροπολίτης Βέροιας (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ.κ. Παντελεήμων.

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με διακίνηση χρημάτων στο παρασκήνιο της διοργάνωσης συλλαλητηρίων, αλλά και στις εξελίξεις στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο» Βέροιας.

Η Μητροπολίτης Βέροιας αναφέρθηκε στο ιστορικό της δικής του παρουσίας τόσο στο συλλαλητήριο που έγινε στη Βέροια, όσο και αυτό στις 9 Ιουλίου στη Βεργίνα.

Όπως είπε. Κλήθηκε να παραστεί και αυτό έπραξε..

Σε ό,τι αφορά την «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση» που φέρεται ότι αποτελεί το «όχημα» για την ανάπτυξη άλλων δράσεων, ο κ.κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο ιστορικό της σχέσης του με τον κ. Σίμο Παναγιωτίδη, την προσέγγιση που έγινε από την ισχυρό οικονομικό παράγοντα, όταν ζήτησε την ηθική στήριξη του Μητροπολίτη για σοβαρό πρόβλημα υγείας μέλους της οικογενείας του και την ανάπτυξη αυτής της σχέσης με τις δωρεές που έκανε  ο κ. Παναγιωτίδης.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης αναφέρθηκε στα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο πρόεδρος του Σώματος λέγοντας ότι θα περίμενε να αντιδράσει ο δήμαρχος…

Σχετικά με το «Βλαχογιάννειο μουσείο», είπε ότι τα επίδικα εκθέματα δεν είναι του Μουσείο, αλλά ανήκουν στη συλλογή του εκθέτη. Παρ’ όλα αυτά, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός φρόντισε για την απαλοιφή κάθε διχαστικής αναφοράς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις όποιες φιλοδοξίες έχει στην ιεραρχία της Εκκλησίας, ο Μητροπλίτης Βέροιας είπε χαρακτηριστικά «ποιες φιλοδοξίες…. Εδώ έχω ετοιμάζει τον τάφο μου στη Δοβρά»

«Έχω γίνει ένα με το χώμα της Ημαθίας», είπε ο κ. Παντελεήμων… «Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, είναι γενέτειρά μου, αλλά εδώ πλέον έχω γίνει ένα με το χώμα»…

Στην κατακλείδα της αρχικής του τοποθέτησης ο Μητροπολίτης Βεροίας υπογράμμισε πως όποιος έχει στοιχεία και αποδείξεις για χρηματισμό να τα καταθέσει δημόσια… 
 

Βέροια - συνέντευξη τύπου Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων 23/7/2018

 

http://www.verianet.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας