«Η Παναγία των Παρισίων» από το Δημοτικό Σχολείο Κορυφής στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (Φώτο - βίντεο) Κύριο

«Η Παναγία των Παρισίων» από το Δημοτικό Σχολείο Κορυφής στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (Φώτο - βίντεο)

Το έργο που παρουσίασε εξαιρετικά η παιδική θεατρική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κορυφής στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017 είναι βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ.

Η παρουσίαση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διήμερου φεστιβάλ θεάτρου που συνδιοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας με την θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας κ. Ευθύμιος Μπογδαμπεΐδης. Στη συνέχεια η εμψυχώτρια κ. Αλεξάνδρα Γιαννάκη αναφέρθηκε στα μηνύματα που το έργο προσπαθεί να εμφυσήσει στους θεατές.

Η επιλογή αυτού του έργου προέκυψε από το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποίησε η Στ΄ τάξηκατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 που είχε θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

“ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ!”.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση που μετέδωσε μηνύματα υπέρ της ισότητας, της αγάπης, της αγνότητας και της ομορφιάς της ψυχής.Ένας ύμνος κατά του ρατσισμού που γεννά έντονα συναισθήματα, αλλά και πάρα πολλά μηνύματα.

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας