alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Η μετάβαση από τη παιδική στην εφηβική ηλικία» με ομιλήτρια την κα Ειρήνη Κελεπούρη-Αναγνώστου στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιερά Μητρόπολης Βεροίας στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

Η κα Κελεπούρη είναι Διδάκτορας Ψυχολογίας και Σχολική Ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία στον χώρο, μίλησε για τη δύσκολη μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία, ανάφερε πως κάθε περίπτωση παιδιού είναι μοναδική και μίλησε στους γονείς για τα εργαλεία αντιμετώπισης δύσκολων διαχειρίσιμων περιπτώσεων.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας από το Υπουργείο Εσωτερικών και εκπροσώπους των ξενοδόχων,τις προηγούμενες ημέρες σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσαςέχουν έρθει συνολικά 193 πρόσφυγες – μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην μια ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 115 άτομα, εκ των οποίων 70 παιδιά και νεογέννητα βρέφη, καθώς και 45 ενήλικες γονείς και ηλικιωμένοι. Αντίστοιχα, στην δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 78 άτομα, εκ των οποίων 50 γονείς και ηλικιωμένοι, 20 παιδιά και 8 βρέφη κάτω των 3 ετών.

Επισημαίνεται ότι η έλευση των οικογενειών των μεταναστών συμφωνήθηκε μεταξύ των ιδιωτών ξενοδόχων και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας με το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε την προφορική δέσμευση ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την έλευση επιπλέον μεταναστών στη Νάουσα.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Νάουσας παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους ξενοδόχους της πόλης, τις αστυνομικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή διαμονή των οικογενειών των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή.

Κατηγορία Γενικά
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 17:07

Θέση εργασίας στην OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Για τη στελέχωση του τμήματος έρευνας της Olympia Electronics ζητείται ηλεκτρονικός, απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ με τα παρακάτω προσόντα / γνώσεις:

Απαραίτητα:

  • Άριστη γνώση προγραμματισμού μικροελεγκτών 8 και 32-bitσε γλώσσα C. (κατά προτίμηση ARMSTM32 και AVRmega)
  • Εξοικείωση με τις τεχνικές προγραμματισμού BareMetal/RTOS.
  • Εξοικείωση με τις τεχνικές αποσφαλμάτωσης προγραμμάτων μικροελεγκτών (softwaredebugging).
  • Άριστη γνώση ηλεκτρονικών.(Αναλογικών και ψηφιακών)

Επιθυμητά (σε τεχνικό επίπεδο):

  • Χειρισμός εργαστηριακών οργάνων μέτρησης, όπως: πολύμετρο, παλμογράφος, γεννήτρια συχνοτήτων, αναλυτής φάσματος κλπ.
  • Ικανότητα σχεδιασμού πρωτότυπων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
  • Εμπειρία στις τεχνικές σχεδιασμού PCB 2-layer για ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα.
  • Εξοικείωση με τεχνικές αποσφαλμάτωσης κυκλωμάτων (hardwaredebugging).
  • Γνώση διατάξεων μετατροπέων AC/DCκαι DC/DC

Επιθυμητά (σε εκπαιδευτικό-λειτουργικό επίπεδο):

  • Ευελιξία και ταχύτητα στην περάτωση εργασιών.
  • Multitasking στην εργασία.
  • Ομαδικό πνεύμα και προθυμία για εκμάθηση νέων τεχνικών.
  • Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία σε αντίστοιχη θέση.
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικών.

Κατάθεση Βιογραφικών:

Κα Κική Γλυκού

kglikou@olympia-electronics.gr

23530-51200 (εσωτ: 203)

Κατηγορία Γενικά

Το Μαιευτικό γυναικολογικό ιατρείο Αναστασοπούλου Όλγα σε συνεργασία με το alexandriamou.gr είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των δύο διαγωνισμών που διοργάνωσαν με δώρα προϊόντα Frezyderm και συλλεκτικά βραχιολάκια pink ribbon της εκστρατείας Estée Lauder.

Τα βραχιολάκια pink ribbon τα έχουν κερδίσει η Irini Trouva και η Βανέσσα Βαφοπουλου, τα προϊόντα καθαρισμού intim area της Frezyderm τα έχουν κερδίσει η Despoina Mpanth Nikos και η Nikos Eygenia Suba και τέλος τα προϊόντα prevenstria της Frezyderm για τις ραγάδες τα έχουν κερδίσει η Filio Gouderou και η Σωτηρία Κατσιωνη.

Οι νικήτριες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2333400332 & 6985826033 για την παραλαβή των δώρων τους.

Η ιατρός Γυναικολόγος και Μαιευτήρας Όλγα Αναστασοπούλου επιστρέφει από αύριο, Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στο ιατρείο της όπου θα μπορεί να δεχθεί και πάλι τους ασθενείς της.

Η ιατρός Όλγα Αναστασοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια.

Αριστούχος μαθήτρια στο 1ο γυμνάσιο/λύκειο και απόφοιτος της ιατρικής σχολής Θεσσαλίας.Αγροτική ιατρός στο νοσοκομείο της 'Αρτας και στο Κ.Υ. Αγνάντων.

Ειδικευόμενη ιατρός στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της Καστοριάς.Ειδικευόμενη ιατρός στη μαιευτική-γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου των Γιαννιτσών και στο Γενικό Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης από το οποίο απέκτησε και τον τίτλο ειδικότητας.

Η θητεία της στην Α' μαιευτική-γυναικολογική πανεπιστημιακη κλινική του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ της προσέφερε μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση για την αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας γυναικολογικών και μαιευτικών περιστατικών.

Με συνεχή επιμόρφωση προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες,έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και υπεύθυνη συμβουλευτική σε γυναικολογικές παθήσεις αλλά και στη παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σε κάθε στάδιο για την ομαλή εξέλιξή της και την ασφαλή διεκπεραίωση του τοκετού.

Εκτός αυτών η γυναικολόγος αναλαμβάνει τα παρακάτω:γυναικολογική ενδοσκόπηση(υστεροσκόπηση-λαπαροσκόπηση διαγνωστική και θεραπευτική για την αντιμετώπιση έκτοπης κύησης,αφαίρεσης κύστεων ωοθηκών,ινομυωματεκτομη κ.α.)κολποσκόπηση και παθολογία τραχήλου(τεστ-ΠΑΠ,thin prep PAP test,HPV-DNA-test),υπογονιμότητα,ουρογυναικολογία,μαστολογία κ.α.

Το ιδιωτικό της ιατρείο είναι ένας όμορφος και άνετος χώρος πλήρως εξοπλισμένος επί της Ταγμ.Γεωργούλη 24 (1ος όροφος)τηλ.ιατρείου:2333400332,κινητό:6985826033,ώρες

λειτουργίας:9-1:30 και 5-9 καθημερινά και με ραντεβού.Η γιατρός συνεργάζεται με τις κλινικές ΓΕΝΕΣΙΣ,ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία Υγεία
Στα 92 της χρόνια, με τα μαλλιά της να έχουν πια ασπρίσει και μετακινούμενη με αναπηρικό αμαξίδιο, η Μελπομένη Ντίνα κλαίει από χαρά και συγκίνηση: για πρώτη φορά σήμερα, μετά από 75 χρόνια, συνάντησε τους απογόνους των παιδιών που έσωσε η οικογένειά της από τους Ναζί.
«Είμαι τόσο συγκινημένη, δεν βρίσκω λόγια» λέει, με δάκρυα στα μάτια, η 86χρονη πλέον Σάρα Γιανάι, κρατώντας σφιχτά το χέρι της Μελπομένης Ντίνα, το γένος Γιαννοπούλου, που την προστάτευσε και την έσωσε από τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Μελπομένη και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της έκρυβαν την οικογένεια της Σάρας –συνολικά έξι ανθρώπους– στη Βέροια. Επί δύο χρόνια, οι τρεις αδελφές της οικογένειας Γιαννοπούλου και μια άλλη οικογένεια, των Αξιόπουλων, είχαν πάρει υπό την προστασία τους την οικογένεια Μορντεχάι.
«Την έχω σαν αδελφή μου, τα κάναμε όλα μαζί» είπε η Γιανάι στο περιθώριο μιας τελετής στο Γιαντ Βασέμ, το μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ. «Είμαι πολύ συγκινημένη, μέχρι τα βάθη της ψυχής μου, μου έσωσε τη ζωή», πρόσθεσε.
Το 1994 οι τρεις αδελφές από τη Βέροια τιμήθηκαν με τον τίτλο των «Δικαίων των Εθνών» – είναι η υψηλότερη διάκριση που επιφυλάσσει το Ισραήλ σε μη Εβραίους που, με κίνδυνο της ζωής τους, βοήθησαν Εβραίους να σωθούν από τους Ναζί.
Σήμερα, περίπου 20 απόγονοι της Σάρας και του αδελφού της, του Γιοσί Μορ, πήγαν στο μνημείο για να συναντηθούν με την γυναίκα στην οποία χρωστούν εν μέρει τη ζωή τους. Τα δυο αδέλφια γνώρισαν στη Μελπομένη τα παιδιά και τα εγγόνια τους που αγκάλιασαν με θέρμη την ηλικιωμένη, συγκινημένη γυναίκα.
Ο Γιοσί Μορ ήταν μόλις 2 μηνών και η Σάρα 9 ετών όταν κρύφτηκαν για να γλιτώσουν, μαζί με τη μητέρα τους, δύο άλλους αδελφούς και μια αδελφή τους.
Η οικογένεια Μορντεχάι αρχικά κρύφθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο τζαμί της οθωμανικής περιόδου. «Όταν βρισκόμασταν στο τζαμί, η κατάσταση μας επιδεινωνόταν, ιδίως του αδελφού μου, του Σαμουήλ. Η Μελπομένη και η αδελφή της τον πήραν στην πλάτη και τον πήγαν στο νοσοκομείο μέσα στη νύχτα. Όμως αργότερα, τον βρήκε σκεπασμένο με ένα λευκό σεντόνι στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Είχε πεθάνει», είπε η Σάρα.
Ο Γιουβάλ Νταγκάν, 28 ετών, ένας από τους εγγονούς του Γιοσί, είπε ότι μεγάλωσε ακούγοντας αυτήν την ιστορία. «Απ’ όταν ήμουν μικρός, αυτές οι τρεις Ελληνίδες αδελφές είναι για μένα σύμβολο ηρωισμού, πρότυπα». Αν και έχει έρθει στην Ελλάδα, ο Γιουβάλ δεν είχε συναντηθεί μέχρι σήμερα με τους σωτήρες του παππού του.
«Θα ήθελα να έχω σώσει περισσότερους», είπε η Μελπομένη, αγκαλιάζοντας με τη σειρά της όλα τα παιδιά και τα εγγόνια της Σάρας και του Γιοσί μέσα στην Αίθουσα των Ονομάτων του Γιαντ Βασέμ, όπου είναι γραμμένα τα ονόματα εκατομμυρίων Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.
Συνολικά 27.362 άνθρωποι έχουν αναγνωριστεί ως «Δίκαιοι των Εθνών». Οι περισσότεροι από αυτούς τους «φύλακες-αγγέλους» έχουν πλέον πεθάνει ή είναι πολύ ηλικιωμένοι για να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, όπως είπε ο Στάνλι Σταλ, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος των Δικαίων (JFR). Το ταξίδι της Μελπομένης όμως «αναμφίβολα δεν θα είναι το τελευταίο που θα οργανώσουμε», διαβεβαίωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερήσια περιπλάνηση στα χωριά του Χορτιάτη (Μονοπήγαδο, Περιστερά, Άγιος Αντώνιος) πραγματοποίησαν οι γυναίκες από την Φιλοπρόοδο - Φιλόπτωχο Γυναικών Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του συλλόγου επισκέφτηκαν το Κτήμα Περέκ, το Μουσείο Ποντιακής Μνήμης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και άλλα μέρη καθώς απόλαυσαν νόστιμα εδέσματα στο Μετόχι με τη συνοδεία μουσικής.

Στην παρουσίαση του Δικτύου Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου
ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης

Στην παρουσίαση του Δικτύου Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρευρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019 ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης.

Η παρουσίαση του Δικτύου έγινε για συμβολικούς λόγους στην οικία του Κ. Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Στην παρουσίαση είχαν προσκληθεί δήμαρχοι από πόλεις της Μακεδονίας, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο Δίκτυο και έχουν σχέση με τη διαδρομή στην Ιστορία του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι δήμαρχοι καθώς και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, όπως και οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενημερώθηκαν για τους στόχους αυτής της σύμπραξης μακεδονικών πόλεων και περιοχών, οι οποίες, μέσα από το Δίκτυο Πόλεων θα προωθούν και θα προβάλλουν τη μακεδονική γη βάσει συγκεκριμένου προωθητικού σχεδίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσα από τους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης.

Έδρα του Δικτύου είναι η Αμφίπολη.

Αναφερόμενος στη συνολική προσπάθεια που είναι σε πλήρη εξέλιξη ώστε το Δίκτυο Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ευχόμαστε όλοι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας να είναι τα καλύτερα δυνατά. Κύριε υπουργέ θέλω να σας πω ότι εκπροσωπώ τη μόνη πόλη στην Ελλάδα που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θέλω να σας ενημερώσω από αυτήν εδώ τη θέση ότι θα σας επισκεφθώ σύντομα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα. Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλη την προσπάθεια, που είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος, εκπρόσωπος του υφυπουργού Εσωτερικών (αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης) Θ. Καράογλου και δήμαρχοι από Δήμους της Μακεδονίας.

Κάθε φθινόπωρο σε όλη την Ευρώπη τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

συμμετέχουν στους εορτασμούς "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Το 2019 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

με θέμα "Ψυχαγωγία και Τέχνες στον Ελεύθερο Χρόνο".

Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής “Τα Παιδιά της Άνοιξης”

φιλοξένησαν για μια ακόμη φορά τα outreach εκπαιδευτικά προγράμματα

της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και συμμετείχαν σε τρία μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια.

Στόχος του θεσμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

είναι "να δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα μνημεία και τα μουσεία με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς".

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για την αγάπη

και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκαλιάζουν κάθε μας δράση!

Κατηγορία Εκπαίδευση

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νησίου διοργάνωσε με επιτυχία το παραδοσιακό γλέντι του Συλλόγου που έγινε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα της κοινότητας προς τιμή των Αγίων Αναργύρων, ο κόσμος γλέντησε απολαμβάνοντας τους χορούς και το φαγητό.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας