alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και περιχώρων.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 05/02/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Σε ισχύ είναι από σήμερα Τετάρτη (5/2) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο - Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ:
1. Τις χιονοπτώσεις

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.

Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.

2. Τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ανέμους

Την Τετάρτη (5-2-2020) θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη (06-02-2020) αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ.

2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Τετάρτη (05-02-2020) από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία από το απόγευμα την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και από αργά το βράδυ τις Κυκλάδες καιτην Κρήτη.

Την Πέμπτη (06-02-2020) έως τις πρωινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

4. Τον παγετό που θα σημειωθεί την Πέμπτη στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και από το μεσημέρι και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νότια από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά. Στα νότια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και γρήγορα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το βράδυ θα είναι πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση τη νύχτα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με πρόσκαιρη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το μεσημέρι στα βόρεια.

Ο καιρός την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια με βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως το βράδυ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, που πρόσκαιρα κατά τόπους κυρίως στα βόρεια θα είναι πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Κατηγορία Γενικά

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02/04-02-2020) που ισχύει από αργά τη νύχτα της Τρίτης 04-02-2020 έως και την Πέμπτη 06-02-2020.

 
Καλή εμφάνιση κι άνετη νίκη για τις μικρές μας αθλήτριες που βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο το τελευταίο διάστημα.
Κατηγορία Αθλητικά

Το πιο παλιό βιβλιοπωλείο της Αλεξάνδρειας με δωροπροτάσεις και με ατελείωτη ποικιλία σε σχέδια και ποικιλία.

Κατηγορία Επιχειρείν
"Αλύγιστη" η ομάδα μας! Πάρα τις ηχηρές απουσίες σημαντικότατων παικτριών (Τόζογλου Γ. - Χουτζοπούλου Κ.) ο ΓΑΣ πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Καστοριάς. Ο coach Σταυρόπουλος έχει στήσει την ομάδα πάνω σε "ισχυρές βάσεις" καλύπτοντας εντέχνως όποιο κενό δημιουργείται! 
Κατηγορία Αθλητικά

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βερ

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 04/02/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα : από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας