alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020

Θετικές κριτικές για το πιάτο που ετοίμασε πήρε ένας Ημαθιώτης από τους τρεις κριτικούς του Masterchef. Πρόκειται για τον 24χρονο Κωνσταντίνο Σωτ. Γατόπουλο,από τον Παλαιό Πρόδρομο , δημοτικής ενότητας Μελίκης, ο οποίος ετοίμασε ένα γαστρονομικό πιάτο με λαβράκι σωτέ.

Ο νεαρός chef τα τελευταία χρόνια εργάζονταν ως μάγειρας στην Κω, ενώ τώρα εργάζεται στην Αθήνα. Παράλληλα, όπως δήλωσε, έκανε και κάποιες δουλειέςς ως μοντέλο. Στους τρεις κριτές της εκπομπής άρεσε το πιάτο που ετοίμασε και έτσι του έδωσαν την λευκή ποδιά για να συνεχίσει στα bootcamp του «MasterChef».

Κατηγορία Γενικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 06/02/2020
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΚΕΜΠΑΠΙΔΟΥ Ν. & ΣΙΑ ΟΕ Βετσοπούλου 10123330 23608
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
13:30-17:30 ΚΟΥΠΑΤΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΒΙΚΕΛΑ 10 - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑ 23310-28491
 
21:00-08:00 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ & ΣΙΑ ΟΕΠΙΕΡΙΩΝ 7 (απέναντι από βενζινάδικο Γαλάνη) 23310-73324
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
 
Κατή Σοφία 2332027777 Ζαφειράκη 20
Κατηγορία Φαρμακεία
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 21:40

ΕΜΥ: «Βουτιά» της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Σε πλήρη ισχύ είναι από την Τετάρτη (5/2) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας είναι το τσουχτερό κρύο, οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια - Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι:

1. Οι χιονοπτώσεις

Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.

2. Οι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι

Την Πέμπτη (06-02-2020) αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ.

3. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Πέμπτη (06-02-2020) έως τις πρωινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

4. Τον παγετό που θα σημειωθεί την Πέμπτη στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές,

όμως από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Χιόνια θα πεσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Κατηγορία Γενικά

Μια ακόμα απαξιωτική κίνηση για την δημόσια Υγεία συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Κέντρο Υγεία της Βέροιας και συγκεκριμένα στο Ακτινολογικό Εργαστήριο, στο οποίο ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού ως τον Μάρτιο του 2020 και μάλιστα εν μέσω έξαρσης της εποχικής γρίπης, διότι δεν ανανεώθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις, η μετακίνηση της γιατρού-ακτινοδιαγνώστριας, αφήνοντας ακάλυπτους τους ασθενείς.

Εμείς πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια και μέσα στα μνημόνια την απαραίτητη ψηφιοποίηση των μηχανημάτων στο συγκεκριμένο Ακτινολογικό Εργαστήριο, και την αναβάθμιση των μηχανημάτων του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα, την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κ.Υ., να γίνουν σε σύνολο 4.114 ασθενών, 7.122 ακτινογραφίες, σε σύνολο 489 ασθενών να γίνουν 1989 λήψεις για μαστογραφία και σε σύνολο 1.000 ασθενών να γίνουν 2.799 υπέρηχοι.

Το μέγεθος των παραπάνω αριθμών, σε συνάρτηση με την δυσμενή εξέλιξη της λειτουργίας του εργαστηρίου, αποδεικνύει το έλλειμμα και την αδιαφορία της σημερινής Κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που οδηγεί σε σκηνικό πλήρους αρρυθμίας και αποδιοργάνωσης ακόμα και των επιτυχημένων δομών της Περιφέρειας μειώνοντας τις ημέρες κάλυψης του εργαστηρίου με γιατρό από 5 σε 3.

Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του Εργαστηρίου και του Κ.Υ. Βέροιας γενικότερα, το οποίο έχει ανάγκη από στελέχωση και κάλυψη αναγκών κι όχι από τεχνάσματα αποδόμησης ή από…ημίμετρα!

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

To Αlexandriamou.gr δεν εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους αναγνώστες του μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις και συγκεκριμένα με τον super διαγωνισμό μας για τα έξι χρόνια του alexandriamou.gr που θα στείλει έναν αναγνώστη και την επιλογή του (ταίρι, φίλο κ.τ.λ.) σε τριήμερη εκδρομή στο Bansko της Βουλγαρίας (μεταφορά, 2 διανυκτερεύσεις, πρωινό) σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο Pi Ke Fi.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία του alexandriamou.gr και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τυχερό-ή που κέρδισε το ταξίδι.

Για την παραλαβή του δώρου καλέστε στο τηλέφωνο 2333022306.

 

 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020 οι αθλήτριες και οι αθλητές των τμημάτων βόλεϊ του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ έκοψαν την καθιερωμένη πίτας τους για τη νέα χρονιά, στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας σε μια γλυκιά ατμόσφαιρα παρουσία προπονητών, γονέων και φίλων των ομάδων.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΑΣ κ. Γιώργος Παπαδήμας έκανε μια μικρή ανασκόπηση της αθλητικής χρονιάς που διανύουμε ως τώρα, ενώ ανάφερε πως μετά από 25 χρόνια ο ΓΑΣ κατέβασε ομάδα αγοριών στο πρωτάθλημα της Ημαθίας.

Έπειτα ανακοίνωσε δύο μελλοντικές δράσεις που αφορούν τον σύλλογο σχετικά με ένα τουρνουά volley που θα λάβει χώρα στο προσεχές μέλλον και μια επίσκεψη των αθλητριών σε αγώνα του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας με ευχές από τη διοίκηση και τους προπονητές καθώς και στους αθλητές και τις αθλήτριες μοιράστηκαν ατομικά πιτάκια.

Στο τέλος ο διατροφολόγος της ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ κ. Καραγιάννης Ιωάννης έδωσε χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους αθλητές του συλλόγου.

Κατηγορία Αθλητικά

Πωλείται μεταχειρισμένο τρακτερ Fiat 70-66 Dt σε άριστη κατάσταση με νέα μπαταρία και νέα ελαστικά, έτος 1984, 6.932 ώρες χρήσης σε χωριό του δήμου Αλεξάνδρειας.

Δεκτός κάθε έλεγχος.

Ιδιώτης κ. Αντώνης.

Τιμή: 10.000€ (συζητήσιμη).

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974890482

Κατηγορία Επιχειρείν
H Δημοτική Κοινότητα Μελίκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2020.
Διαβάστε αναλυτικά:
 
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
21:00 Χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου, στο κτήμα «Πολιτεία».
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
15:00 Παιδικό πάρτι Μασκέ του Λ.Ο.Μ.Π.στο Club Angels.
19:00 1ο Μελωδικό Αντάμωμα Χορωδιών στην αίθουσα της Κοινότητας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
Αναβίωση Θρακικού εθίμου «Καλόγερος».
ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
20:00 Μουσικοχορευτική Παράσταση (1η) με τίτλο : “Του κινητό τς Ουρανίας” από τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης & Περιχώρων (ΛΟΜΠ) στην αίθουσα της Κοινότητας
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
20:00 Μουσικοχορευτική Παράσταση(2η)  με τίτλο :“Του κινητό τς Ουρανίας” από τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης & Περιχώρων (ΛΟΜΠ) στην αίθουσα της Κοινότητας
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
20:00 Μεσοχώρι: Ξέφρενο πάρτι καρναβαλιστών στην κεντρική πλατεία της Μελίκης Διοργάνωση:
Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος "ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ"
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
Πρωί: Επίσκεψη ομάδας καρναβαλιστών του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων στα σχολεία της Μελίκης.
11:30 Μαθητικό αποκριάτικο πάρτι στην κεντρική πλατεία της Μελίκης.
20:30 Χορός ηλικιωμένων και μερακλήδων του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων στην οικ. ταβέρνα «Αρχοντικό».
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:
21:00 Ετήσιος Χορός Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων στην οικ. ταβέρνα «Αρχοντικό».
ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ:
18:30 Παραδοσιακό κάψιμο των κέδρων και γλέντι στην κεντρική πλατεία του Νεοκάστρου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοκάστρου.
20:30 «Καρναβαλιστές και όργανα στους δρόμους!»
Νυχτερινή εξόρμηση ομάδων καρναβαλιστών
στους δρόμους και τα καταστήματα της Μελίκης.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ:
11:00 Παρουσίαση χορών από διάφορα παραδοσιακά συγκροτήματα και ένας γάμος…έκπληξη!
14:00 Παρέλαση αρμάτων, ομάδων καρναβαλιστών και παραδοσιακών συγκροτημάτων.
Λήξη “Μελικιώτικου καρναβαλιού 2020” και γλέντι για όλο τον κόσμο.
 
Χορηγοί επικοινωνίας και διαφήμισης Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2020:
 
 

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ημαθίας ανακοινώνονται τα εξής:
Για το Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων
1. Η κλήρωση των αγώνων της Ημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 6 μ.μ. στα Γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας στη Βέροιας.
Για τη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία
1. Η κλήρωση των αγώνων play-offτης Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 6 μ.μ. στα Γραφεία της Ε.Π.Σ. Ημαθίας στη Βέροια.
2. Οι αγώνες των play-offτης Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 με τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, όπως αυτές θα προκύψουν από την παραπάνω διαδικασία. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των play-offθα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:
2η αγωνιστική ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/2020
3η αγωνιστική ΚΥΡΙΑΚΗ 8/3/2020
4η αγωνιστική ΚΥΡΙΑΚΗ 15/3/2020
5η αγωνιστική ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3/2020
6η αγωνιστική ΚΥΡΙΑΚΗ 29/3/2020
Σούπερ Καπ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/4/2020
Για τη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία
1. Οι αγώνες των play-offκαι των play-out της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, εφόσον αυτοί χρειαστούν, καθώς και ο Αγώνας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή της Κατηγορίας ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές των δύο ομίλων, θα ξεκινήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.

Κατηγορία Αθλητικά

Κοινοβουλευτική ερώτηση υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την επανασύσταση και επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βεργίνας.

Όπως αναφέρει στη ερώτησή του ο βουλευτής Ημαθίας, η λειτουργία του Π.Κ Βεργίνας ανεστάλη με Υπουργική Απόφαση το 2012, για λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη επαρκούς στελεχιακού δυναμικού στη Βέροια και οικονομική αδυναμία κάλυψης των πάγιων εξόδων στέγασης. Επεσήμανε ωστόσο, ότι πλέον δε συντρέχουνοι άνωθεν λόγοι.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας σημειώνει ότι η αναβάθμιση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος εν συνόλω διέρχεται μέσω της ορθολογικής κατανομής των πυροσβεστικών δυνάμεων, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας.

Στην περίπτωση της περιοχής της Βεργίνας, όπου η υψηλή επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους, η οποία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη και αναμένεται να κορυφωθεί με την ολοκλήρωση του Πολυκεντρικού Μουσείου, υφίσταται μεγάλη ανάγκη επαναλειτουργίας του Π.Κ Βεργίνας.

Αφενός, ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών καθιστά επιτακτικότερη την έγκαιρη επέμβαση του σώματος ασφαλείας σε περίπτωση κινδύνου, ενώ από την άλλη μεριά η ανεκτίμητη αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς απαιτεί επάρκεια σε δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική πρόληψη από φυσικές καταστροφές.

Το αίτημα για επαναλειτουργία του Π.Κ Βεργίνας είχε τονιστεί και από τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το βουλευτή Ημαθίας, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης όπως υπεβλήθη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:   τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Υπόψιν: του Γενικού Γραμματέα, αρμοδίου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαου Χαρδαλιά

Θέμα:   Επανασύσταση και Λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βεργίνας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 40002 οικ. Φ. 109.1/30.07.2012 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Β4Θ91-25Κ) στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και μεσούσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης, ανεστάλη η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βεργίνας.

Οι λόγοι περί αναστολής λειτουργίας εδράζονταν στην ανάγκη ενδυνάμωσης της επιχειρησιακής ικανότητας της ΠΥ Βέροιας, λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού, με τη μετακίνηση προσωπικού από το ΠΚ Βεργίνας. Επίσης, αναφέρθηκε και η αδυναμία του Δήμου Βέροιας, σχετικά με την καταβολή μισθωμάτων του χώρου στέγασης του εν λόγω Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Ανεξαρτήτως της επιχειρηματολογίας υπέρ της αναστολής λειτουργίας, σημειώνεται ότι κανένας από τους υφιστάμενους λόγους δεν διατηρεί την ισχύ του. Συγκεκριμένα, το στελεχιακό δυναμικό της ΠΥ Βέροιας είναι επαρκές από ποσοτικής άποψης, ενώ υφίσταται δεδηλωμένη βεβαίωση της οικονομικής ικανότητας του Δήμου για στήριξη των πάγιων εξόδων στέγασης.

Επιπρόσθετα, υφίστανται αντικειμενικοί λόγοι που επιβάλλουν την επαναλειτουργία του ΠΚ Βεργίνας. Αφενός, είναι αναντίρρητο ότι τα αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή αποτελούν ύψιστους πολιτιστικούς θησαυρούς, των οποίων η επαρκής προστασία, από καταστροφές και κινδύνους, συνιστά προτεραιότητα.

Επιπλέον, όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εκ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η επισκεψιμότητα στους πέριξ αρχαιολογικούς χώρους βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, παρουσιάζοντας αύξηση κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες ετησίως. Αναμένεται δε, περαιτέρω αύξηση, με την ολοκλήρωση του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, οι εργασίες του οποίου διεξάγονται εντατικά.

Το γεγονός αυτό επιτείνει την ανάγκη για ενδυνάμωση της ασφάλειας, ιδιαίτερα αφής στιγμής οι φυσικοί κίνδυνοι και απειλές εντείνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Υφίσταται, στο πλαίσιο του επανακαθορισμού και βελτίωσης της διοικητικής και επιχειρησιακής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόθεση για επανασύσταση και λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βεργίνας;

                                                                        Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                   Αναστάσιος Μπαρτζώκας

                                                                   ΠΕ Ημαθίας, Νέα Δημοκρατία

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας