Η Συνεστίαση της Χριστιανικής Εστίας "ΚΙΒΩΤΟΣ" της Παναγίας Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο) Κύριο

Η Συνεστίαση της Χριστιανικής Εστίας "ΚΙΒΩΤΟΣ" της Παναγίας Αλεξάνδρειας (φώτο-βίντεο)

Τα παιδιά και οι νέοι της Χριστιανικής Εστίας "ΚΙΒΩΤΟΣ", του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της επικείμενης λήξης της φετινής κατηχητικής χρονιάς, διοργάνωσαν συνεστίαση την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στη 1 το μεσημέρι, στο "Κτήμα Αφροδίτη" στο Καλοχώρι Ημαθίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια ανασκόπηση του κατηχητικού έργου και των παράλληλων δράσεων που συντελέστηκαν κατά τη φετινή χρονιά, ενώ παρουσιάστηκαν και κάποια από αυτά.

Στη συνεστίαση πατρικούς λόγους και ευχές απηύθυνε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος, ο οποίος απέμεινε τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, κ. Κώστα Στεφανάκη για τη μακρόχρονη προσφορά του στα κοινά του τόπου. Ο Κ. Στεφανάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας πόση σημαντική είναι αυτή η βράβευση και ιδιαίτερα από την Εκκλησία μας ενώ έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στον Ερυθρό Σταυρό και στο ρόλο που αυτρός έχει συντελέσει όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Ο πατήρ Διονύσιος Ανθόπουλος, γνωστοποίησε δύο αξιέπαινες δωρεές του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας προς το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας και το 4ο Nηπιαγωγείο της πόλης.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης και έπειτα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα της «Κιβωτού» που συντόνισε η χοροδιδάσκαλος κ. Περηφανοπούλου ενώ το τμήμα ενήλικων με χοροδιδάσκαλο τον Μάκη Φιλιππόπουλο, μας ταξίδεψε στη Σμύρνη, παραμονή 15Αύγουστου, σε μια Σμύρνη του γλεντιού και του κεφιού.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο:

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!