Λαμπερά Εγκαίνια στο "Σπίτι του Εποικισμού" στο Πλατύ Ημαθίας (φώτο-βίντεο) Κύριο

Λαμπερά Εγκαίνια στο "Σπίτι του Εποικισμού" στο Πλατύ Ημαθίας (φώτο-βίντεο)

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο ¨Σπίτι Εποικισμού¨ του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός» το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 που θα λειτουργεί πλέον σαν λαογραφικό μουσείο.

Την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός και μέλος του συλλόγου κ. Αθανασάκη Ειρήνη, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Γεωργιάδης Χρήστος.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος μαζί με τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως Βεροίας, ιερέα Ματθαίο Ψωμά.

Στη συνέχεια ο κ. Βεσυρόπουλος έκοψε την κορδέλα του νέου λαογραφικού μουσείου Πλατέος και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σπιτιού από τον πρόεδρο του χωριού κ. Γεωργιάδη.

Με τα πέρας της ξενάγησης ο Σύλλογος Καππαδοκών «Ο Βαρασός» φρόντισε να κεράσει τους καλεσμένους σε έναν μπουφέ που δημιούργησαν οι γυναίκες του συλλόγου.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές αυτού του νέου λαογραφικού μουσείου που θα λειτουργεί πλέον στον δήμο μας με την ελπίδα να γίνει κι αυτό ένας μικρός φάρος γνώσης και πολιτισμού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους η κ. Δημητριάδου και ο κ. Ελευθεριάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ¨Σπίτι Εποικισμού¨ ή αγροτικό σπίτι ονομάζονται οι κατοικίες που έχτισαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική καταστροφή, τα νέα σπίτια που έμελλε να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους στη ¨νέα...παλαιά¨ πατρίδα τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπάρτζωκας και Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών δήμου Αλεξάνδρειας Στέφανος Δελιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Παντόπουλος και Αργύρης Πανταζόπουλος καθώς και πλήθος κόσμου.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!