ΛΟΝΑΠ ¨ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ¨: Έτοιμοι για τη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ 2019¨ με άναμμα του παραδοσιακού φούρνου Κύριο

ΛΟΝΑΠ ¨ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ¨: Έτοιμοι για τη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ 2019¨ με άναμμα του παραδοσιακού φούρνου

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων ¨Το Ρουμλούκι¨ η προετοιμασία για την καθιερωμένη πια εδώ και πολλά χρόνια ¨ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ¨.

Το alexandriamou.gr είχε την τύχη, την τιμή και τη χαρά να παραβρεθεί στη διαδικασία του ζυμώματος της παραδοσιακής πίτας από

γυναίκες του Ομίλου που έβαλαν όλο το μεράκι τους και την τεχνική τους για να δημιουργήσουν εκλεκτά ¨πιτοποιήματα¨, σπανακόπιτες, τυρόπιτες,πίτες σαρακοστιανές, πρασόπιτες και άλλες.

Αφού προετοιμάστηκαν οι πίτες μπήκαν στον καταψύκτη για να ψηθούν την Κυριακή το πρωί και να μοιραστούν με αγάπη στους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Όμως η μάζωξη είχε και συνέχεια αφού με ευλάβεια άναψε ο παραδοσιακός φούρνος και ψήθηκαν λίγες πίτες για τους παρευρισκόμενους, έτσι για να τελειοποιηθεί το έθιμο.

Γευτήκαμε νοστιμότατες παραδοσιακές Ρουμλουκιώτικες πίτες έτσι όπως ξέρουν οι γυναίκες του Τόπου μας να φτιάχνουν.

¨ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑΣ¨ 2019 λοιπόν! Να είστε όλοι εκεί γιατί το αξίζουν τα ¨γευστικά¨ μας έθιμα, ήθη και παραδόσεις ώστε να τα διατηρήσουμε και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές!

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!