ΜΕΛΙΚΗ: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου(φωτό-βίντεο) Κύριο

ΜΕΛΙΚΗ: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου(φωτό-βίντεο)

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου,  στον ομώνυμο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μελίκης  τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κκ. Χαρίτωνος και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ. Παντελεήμονος, παρουσία Ιερού Κλήρου, πιστών, του Βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλου, του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη, του Αντιδημάρχου κ. Σαρακατσιάνου, δημοτικών συμβούλων κά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Βεροίας, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος που παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μελίκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στο θείο λόγο του μίλησε για τις αρετές του Αγίου Νικολάου, την μνήμη του οποίου τιμά η εκκλησία μας αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου, θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κκ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ. Παντελεήμονος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κκ. Χαρίτωνος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Ιστορικού-Λαογράφου Γιώργη Μελίκη για την ιστορία του κτισίματος του Ιερού Ναού κατά το έτος 1917.

Θα ακολουθήσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην μνήμη των αειμνήστων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παρθενίου Βαρδάκα και Νικολάου Λούση.
Επίσης θα μνημονευτούν οι αείμνηστοι χτιστάδες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μελίκης καταγόμενοι από την Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προς τιμή των παρευρισκομένων.

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας