Ο Billy Rrim έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το πρώτο άλμπουμ του "Thalassa", για μια μοναδική live εμφάνιση Κύριο

Ο Billy Rrim έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το πρώτο άλμπουμ του "Thalassa", για μια μοναδική live εμφάνιση

Δεν υπάρχει τίποτα που να μας γεμίζει με περισσότερη ικανοποίηση, από την ανακάλυψη-αποκάλυψη νέων ταλαντούχων "φωνών" που προέρχονται από τη χώρα μας και δείχνουν πως μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!
Το Duende Jazz Bar υποδέχεται με χαρά και ανυπομονησία στην σκηνή του μία ακόμα τέτοια περίπτωση μουσικού, τον Billy Prim (κατά κόσμον Βασίλη Πριμηκύρη), έναν εξαιρετικά ταλαντούχο Έλληνα ντράμερ και συνθέτη, ο οποίος ζεί και εργάζεται στην Ουγγαρία, αποτελώντας ενεργό μέλος της υπερδραστήριας (και με μεγάλη παράδοση) τζαζ σκηνής της χώρας!.
Ο Billy έρχεται στην Θεσσαλονίκη με το ολοκαίνουργιο πρώτο άλμπουμ του με τίτλο "Thalassa", για μια και μοναδική live εμφάνιση στο Duende Jazz Bar, όπου και θα μας παρουσιάσει τη μουσική του μαζί με τους διακεκριμένους μουσικούς από Ολλανδία (Horváth Andor) και Ουγγαρία (Blaho Attila)!

Τα πέντε κομμάτια του άλμπουμ "Thalassa" είναι η αντανάκλαση και εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου στο σύνολό του. Το ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο κομμάτι, το Enlightenment (Φώτιση). H ατμόσφαιρα του πιάνου στοιχειώνει, ή έντονη ειλικρίνεια του ηχοχρώματος γρήγορα συνεπαίρνει.
Το άλμπουμ παρασύρει τον ακροατή σε ένα ταξίδι εξερεύνησης και αυτογνωσίας , ευλαβικό και εγκρατές μέχρι την τελική ψηλάφηση ενός τόπου πλήρους αλήθειας του εσωτερικού εαυτού, την οποία συναντάμε στο τελευταίο κομμάτι με τίτλο "Midnight Sea". Μέσα από τις δικές του μουσικές και προσωπικές εμπειρίες , ο Prim εξερευνά την δική του πλευρά της πνευματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι ένας φυσικός ήχος με ελεύθερο αυτοσχεδιασμό,δυνατές μελωδικές γραμμές και στοιχεία άλλων μουσικών ειδών που αναδύονται με την ψυχή και την καρδιά, παρασέρνουν και κρατούν δέσμιο το κοινό μέχρι το τέλος.

«Ολοι διαθέτουμε μια υπερδύναμη και ένα άθραυστο σημείο που ζει μέσα μας και αυτό είναι κάτι που αισθάνομαι υποχρέωση να εξερευνήσω σαν καλλιτέχνης και άνθρωπος» λέει ο Prim.

" Η μουσική του Billy Prim είναι ιμπρεσσιονιστική, συχνά αντλεί και δανείζεται στοιχεία από την ρυθμική αίσθηση πολλών ηχογραφήσεων της εταιρείας ECM . Η "Θάλασσα" είναι ένα όμορφο πρώτο άλμπουμ με ολικό εστιασμό, ένα όμορφο ντεμπούτο" (All About Jazz, Mark Sullivan).

O Billy Prim ξεκίνησε να παίζει ντραμς στα 15 του χρόνια, εμπνευσμένος από τον μεγαλύτερο αδερφό του, επίσης ντράμερ. Είναι ένας ενεργός μουσικός της Ουγγρικής τζαζ σκηνής και επίσης συχνά εμφανίζεται διεθνώς με την δική του μπάντα ενώ συνεργάζεται με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο παίζοντας σε δημοφιλή φεστιβάλ και συναυλίες στην Ευρώπη.
Ο Horvath Andor είναι ένας εξαιρετικός μουσικός του διπλού μπάσου, με έδρα την Χάγη. Έχει παίξει με τους Branford Marsalis , Reginald Veal, τη Royal Big Band της Ολλανδίας και πολλές άλλες.
Ο Blaho Attila συμπληρώνει την ομάδα και είναι απλά μοναδικός. Επίσης δεν χρειάζεται συστάσεις, ως μέρος της πιο δημοφιλούς και εξαγώγιμης ουγγρικής τζαζ.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Billy Prim (GR) - Drums , compositions
Horváth Andor Bass (NL) - Double bass
Attila Blaho (HU) - Piano

Έναρξη: 21.30
Είσοδος: 8€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

Κρατήσεις - πληροφορίες: 6946503164
ή 2310252704 (μετά τις 18:00)

Duende Jazz Bar
16, Kalapothaki str.
54624, Thessaloniki

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας