Τίτλοι Ειδήσεων

 

Παναγία Αλεξάνδρειας: Διαφορετικά Θεοφάνεια...με τήρηση των μέτρων για τον κορoνοϊό (φωτο-βίντεο) Κύριο

Παναγία Αλεξάνδρειας: Διαφορετικά Θεοφάνεια...με τήρηση των μέτρων για τον κορoνοϊό (φωτο-βίντεο)

Ανοιχτές για τους πιστούς, αλλά με την τήρηση όλων των μέτρων για τον κορoνοϊό ήταν σήμερα οι εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

 

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Συνοδική Επιστολή προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζήτησε, σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων.

 

Όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Εορτή των Θεοφανείων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων τελέστηκε εντός των Ιερών Ναών και δεν πραγματοποιήθηκαν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

 

O Iερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας άνοιξε τις πύλες τους για τους πιστούς, σύμφωνα με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του ναού, έναν πιστό ανά 15 τ.μ. με αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων και μέγιστο αριθμό πιστών στον ιερό ναό τα 25 άτομα.

 

Συγκεκριμένα τελέστηκε Θεία Λειτουργία και καθαγιασμός των υδάτων στο εσωτερικό του ναού χωρίς την παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου μας.

 

Παράλληλα, υπήρξε μέριμνα για τον αγιασμό αφού από νωρίς το πρωί οι πιστοί βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό και περίμεναν με τη σειρά να μπουν μέσα για να παραλάβουν αγιασμό και αντίδωρο.

 

Ο αγιασμός ήταν μέσα σε μπουκαλάκια τα οποία ήταν τοποθετημένα στην είσοδο του ιερού ναού για να τα παραλαμβάνουν οι πιστοί μόνοι τους, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όπως επίσης υπήρχαν και αντισηπτικά σε σημεία εντός της εκκλησίας.

 

Πατρικούς λόγους και ευχές απηύθυνε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας π. Διονύσιος Ανθόπουλος.

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας