Το Ιστορικό Μουσείο Νησίου επισκέφθηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας (φώτο) Κύριο

Το Ιστορικό Μουσείο Νησίου επισκέφθηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας (φώτο)

Το Ιστορικό Μουσείο Νησίου Ημαθίας επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και του διευθυντή τους στα πλαίσια της εκδρομής.

Οι μικροί μαθητές ταξίδεψαν μέσα στον κόσμο της παράδοσης και της λαογραφίας του τόπου μας με την ξενάγηση που τους έγινε από την κ. Έφη Καραγιάννη με τρόπο διαδραστικό, αφηγηματικό και κυρίως οπτικοποιώντας μέσα από διάφορα χρηστικά αντικείμενα την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Ρουμλουκιού.

Επίσης ενημερώθηκαν για τον αρχαιολογικό χώρο Νησίου, για το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, για την ιστορική σύνδεση του Νησιού με τον Μακεδονικό Αγώνα(Πυρπόληση του χωριού από τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες στις 14 Μαρτίου 1906, άγγιξαν αργαλειούς, πινακωτές, παλιά αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα κ.τ.λ.

Τα παιδιά «ζωγράφισαν» με το ενδιαφέρον τους, έδειχναν απόλυτα αφοσιωμένα σ΄ αυτά που άκουγαν κι έβλεπαν ενώ με το πέρας της ξενάγησης τα παιδιά συνέχισαν την εκδρομή τους.

Το Μουσείο ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κοινότητας Νησίου Στέφανο Α. Καραγιάννη, συλλέκτη λαογραφικού, φωτογραφικού και ιστορικού υλικού.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας