Το Ονειρεμένο, πολυβραβευμένο "Γαλάζιο Πουλί" του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας "μάγεψε" στο Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο (φώτο-βίντεο) Κύριο

Το Ονειρεμένο, πολυβραβευμένο "Γαλάζιο Πουλί" του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας "μάγεψε" στο Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο (φώτο-βίντεο)

Με το «Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ, το 2ο Γυμνάσιο & 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, απέσπασαν τις σημαντικότερες διακρίσεις στη φετινή 7η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, έπαινο σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, β’ γυναικείου ρόλου, αλλά και βραβείο α’ γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας και καλύτερης παράστασης.

Πρωτεργάτης και ¨ψυχή¨ της πολυβραβευμένης παράστασης η αεικίνητη φιλόλογος Φλώρα Γώτη(που πλαισιώνεται από μια εκπληκτική ομάδα εκπαιδευτικών), η οποία μας έχει δώσει δείγματα της αγάπης της για το Θέατρο αλλά και για τα παιδιά σε πολλές παραστάσεις με τις οποίες κατάφερε να μας συγκινήσει, να μας προβληματίσει και πάνω από όλα να μας ταξιδέψει σε τόπους ονειρεμένους.

Μια αλληγορική ονειροφαντασία που μετουσιώθηκε σε παράσταση, ένα αέναο, ονειρικό, παραμυθένιο παιχνίδι αναζήτησης της ευτυχίας, αυτό είναι το «Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ, μιας θεατρικής ομάδας που λειτουργούσε σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι όπου πρωταγωνιστές και μη δρούσαν σαν ένα ενιαίο σύνολο σε ένα αφαιρετικό σκηνοθετικό περιβάλλον που το παράδοξο ήταν ότι πρόσθετε στην παράσταση.

Στον παραμυθένιο κόσμο του ονείρου και του μυστηρίου μας ταξίδεψε η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου - 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας στο μέλλον και στο παρελθόν, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και οι μεγάλοι συγκινήθηκαν.

Η όλη περιπλάνηση συμβολίζει τη διαδικασία της ωρίμανσης, το κυνήγι του ανέφικτου και την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, που τελικά κρύβεται στα απλά πράγματα και όσο πιο ανέφικτη τόσο πιο πολύτιμη είναι...

Η εξαιρετική παράσταση που δόθηκε στο Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας το Σάββατο 20 Απριλίου ήταν ένα καλλιτεχνικό χάρμα οφθαλμών που δικαίωσε όλους τους θεατές για την επιλογή τους να παρακολουθήσουν την παράσταση. Το κοινό καταχειροκρότησε μαγεμένο από την παράσταση ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους συντελεστές του έργου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στους υπέροχους ¨ηθοποιούς¨ που έδωσαν σάρκα και οστά στην παράσταση.

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Παίρνουν μέρος οι μαθητές:

Έλλη Γκίτσα: Τυλτύλ
Μαργαρίτα Φυλακτάκη: Μυτύλ
Μαρία Καραλιοπούλου: μητέραΤυλ, Μητρική Αγάπη
Αντώνης Γιακούμπ: πατέραςΤυλ, Λύκος
Σοφία Λαμπροπούλου: Γειτόνισσα Μπερλενγκώ, Νεράιδα
Φωτεινή Κωνσταντινίδου: ΓιαγιάΤυλ, Ερωτευμένη, χαρά της μάθησης
Αποστόλης Αναγνωστάκης: ΠαππούςΤυλ, Ερωτευμένος, βασιλιάς των εννιά πλανητών
Αλεξάνδρα Ράπτη: Νύχτα, Ευτυχία
Μαριαλένα Βουλτσινού: Γάτα
Στέφανος Θεοφρονίδης: Σκύλος
Ηλίας Θεοδωρίδης: Φως
Χριστίνα Πρίφτη: Ζάχαρη
Χαρά Παπουτσή: Γάλα, χαρά της καλαισθησίας, γαλάζιο παιδί
Δημήτρης Πλατσάς: Ψωμί
Γενοβέφα Σιαφάλου: Φωτιά
Κατερίνα Ζησοπούλου: Νερό, Έλατο
Σταυρούλα Γκανάτσιου: Χοντρή Ευτυχία
Φώτης Γκουντάντσης: Ύπνος, γαλάζιο παιδί, Κουνέλι
Στέλιος Θεοδωρίδης: Θάνατος, Κισσός, γαλάζιο παιδί
Θεοδώρα Κασσέρη: κορούλα της γειτόνισσας, γαλάζιο παιδί
Φωτεινή Κωνσταντινίδου: ΓιαγιάΤυλ, Ερωτευμένη, χαρά της μάθησης
Γεωργία Ξυλοκαγιάννη: Βελανιδιά, γαλάζιο παιδί
Θωμάς Πλατσάς: Ταύρος, γαλάζιο παιδί
Γιώργος Τζιλόπουλος: Χρόνος
Ραφαέλα Τσιβούλα: Λεύκα, γαλάζιο παιδί
Κωνσταντίνα Φωτιάδη: Γαλάζιο παιδί, δέντρο

Υπεύθυνοι Καθηγητές:
Φλώρα Γώτη - Δόμνα Ζυγομάνη - Πολύκαρπος Φωτιάδης- Γεωργία Καστανά
Υπεύθυνος καθηγητής σκηνογραφίας:
Πασχάλης Γαβριηλίδης με τη βοήθεια της μαθήτριας Σοφίας Βαρζώκα

 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!