Τίτλοι Ειδήσεων

 

Αλεξάνδρεια:Kαθαρίστε τα οικόπεδα σας! Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία! Κύριο

Αλεξάνδρεια:Kαθαρίστε τα οικόπεδα σας! Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!

Το τελευταίο διάστημα, το alexandriamou.gr είναι αποδέκτης παραπόνων - καταγγελιών πολιτών του ευρύτερου Δήμου Αλεξάνδρειας.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες τόσο

εντός της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές (οικισμοί, τοπικές και άλλες δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας) υπάρχουν οικοπεδικοί χώροι τόσο ιδιόκτητοι όσο και δημοτικοί, που είναι γεμάτοι από βλάστηση μεγάλου ύψους (ξερά χόρτα, καλάμια, βατσινιές).

Οι συγκεκριμένοι χώροι εγκυμονούν κινδύνους δημόσιας υγείας καθώς και πυρκαγιάς.
Αυτονόητο είναι εντός των ανωτέρω χώρων υπάρχουν τρωκτικά και φίδια που μπορούν να δημιουργήσουν ανά πάσα στιγμή στον οποιοδήποτε πολίτη πρόβλημα υγείας (νοσήματα, τσιμπήματα κ.τ.λ. )
Επίσης θεωρείται βέβαιη, με την άνοδο θερμοκρασίας και με την παρουσία κάποιου παράγοντα θερμότητας (π.χ. σπίρτα, αναπτήρας κ.τ.λ.), να προκληθεί πυρκαγιά στη βλάστηση που υπάρχει στους ακαθάριστους οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους.

Για τους παραπάνω λόγους, πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεως, οικισμών και σε απόσταση έως και 100μ. από τα όρια αυτών να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 26 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010 τεύχος Α’ Καλλικράτης).

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, ποινή για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα και πρόστιμο βάση του άρθρου 94 (Ν. 3852/2010).

Υποχρεώσεις για την καθαριότητα οικοπέδων με λίγα λόγια

1. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων τα οποία βρίσκονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους οικισμούς του Δήμου οφείλουν να τα διατηρούν περιφραγμένα και καθαρά άσχετα με τη χρήση τους
και να προβαίνουν σε συχνές αποψιλώσεις από χόρτα - θάμνους και σε καθαρισμό από πάσης φύσεως απορρίμματα.

2. Αν οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν συστηματικά η Δημοτική Αρχή θα προβαίνει σε προφορικές ή έγγραφες συστάσεις ορίζοντας χρονικές προθεσμίες.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να προβεί μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του τον καθαρισμό ή την αποψίλωση του οικοπέδου καταλογίζοντας τις σχετικές δαπάνες των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος των ιδιοκτητών.

3. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εφαρμόζεται η Διάταξη του Π.Δ. 12/18-4-29 περί περιφράξεων οικοπέδων όπως ισχύουν κάθε φορά.

4. Στους μη συμμορφούμενους ιδιοκτήτες ο Δήμος θα εκτελεί τις εργασίες καθαρισμόύ και θα απαιτεί από το νόμιμο κάτοχο το κόστος των εργασιών που έχουν τελεστεί.

Εν κατακλείδει τόσο οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής Αλεξάνδρειας όσο και οι ιδιοκτήτες και εκμεταλευτές προαναφερθέντων οικοπέδων, θα πρέπει να επιδείξουν πνεύμα ευθύνης, συνεργασίας και σεβασμού ως προς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών τους.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!