Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας:Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής… πεζοδρόμιο πολιτών μόνο (Φώτο) Κύριο

Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας:Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής… πεζοδρόμιο πολιτών μόνο (Φώτο)

Στον πολυχώρο του αμφιθεάτρου της Αλεξάνδρειας φιλοξενείται το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που αντί να χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς που είναι ο κύριος ρόλος του, οι πολίτες το χρησιμοποιούν ως… πεζοδρόμιο αφού πολλοί κάτοικοι της πόλης μας επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο για να αθληθούν αλλά και για να περπατήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο χώρο του πάρκου υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη - οριζόντια σήμανση, τα οποία θα μπορούσαν να διδάξουν τους μαθητές της περιοχής μας οδική παιδεία, αλλά αυτό παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και αρκετό καιρό.

Σκοπός του πάρκου είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια και την εκμάθηση των σημάνσεων σε μικρά παιδιά αντί αυτού κάποιες σημάνσεις είναι κατεστραμμένες ενώ άλλες βαμμένες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο δρόμος του πάρκου έχει τα δικά του μηνύματα αφού υπάρχουν γραμμένα με σπρέι στο οδόστρωμα σε αρκετά σημεία.

Η χρήση του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου μας παλιότερα σε συνεργασία του δήμου και της αστυνομίας ήταν επισκέψιμο από σχολεία, που είναι τώρα αυτοί οι υπεύθυνοι που το πάρκο αργοπεθαίνει;

Όταν το πάρκο ήταν στο ζενίθ του, οι μαθητές ενημερωνόταν για την κυκλοφορία, για τις σημάνσεις, για τις διατάξεις του ΚΟΚ, τις διαβάζεις πεζών καθώς υπήρχαν και ειδικά παιδικά ηλεκτρονικά αυτοκίνητα τα οποία επέτρεπαν στα παιδιά να τα οδηγήσουν μέσα στο πάρκο. Τα αυτοκίνητα δυστυχώς καταστράφηκαν και δεν επισκευάστηκαν ποτέ. Έμειναν σε κάποια αποθήκη να σαπίζουν.

Στα θετικά της υπόθεσης είναι η καθαριότητα που επικρατεί στην περιοχή του αμφιθεάτρου γενικότερα. Το alexandriamou.gr προτείνει να επαναχρησιμοποιηθεί ο χώρος, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να γίνει και πάλι επισκέψιμος, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του δήμου Αλεξάνδρειας να έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την Κυκλοφοριακή Αγωγή, όπως συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους όμορους δήμους.

 

 

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!