alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Gala της Φιλοπροόδου Φιλοπτώχου Γυναικών Αλεξάνδρειας για την ενίσχυση και στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου καθώς και συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στον ασφυκτικά γεμάτο, φιλόξενο χώρο του Olive Bistro Wine Bar στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019 με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν.

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Φιλοπτώχου να διαθέσει μέρος των εσόδων της εκδήλωσης για τη στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου και για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη... αξιόλογο και αδιαμφισβήτητο το διαχρονικό φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει στην περιοχή μας και όχι μόνο η αείκηνητη Πρόεδρός της κ. Κατερίνα Βέτσιου και το δραστήριο Δ.Σ.

Στην εκδήλωση έλαβε χώρα και η παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Κατερίνας Παπαποστόλου «Η Μεγάλη Επιστροφή-Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων ζώων» που ζωντάνεψε με διαδραστικό τρόπο με τη συμμετοχή του δημοτικού σχολείου Πλατέος που τραγούδησε απολαυστικά το τραγούδι ¨Η αγάπη σαν Μπαλόνι¨ και την υπέροχη κατασκευή που δημιούργησαν τα αστεράκια του ιδιωτικού παιδικού σταθμού «Παιδόκοσμου» της Ιουλίας Ζωντανού.
Στο Olive παραβρέθηκαν και μαθητές από σχολεία του εξωτερικού που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ERASMUS, προσκεκκλημένοι του Δημοτικού σχολείου Πλατέος.

Για το βιβλίο μίλησαν οι :
Νίκος Αμανατίδης – Εκπαιδευτικός – Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου 3ου ΠΕΚΕΣ Δασκάλων
Μαρία Ταχτσόγλου, Διευθύντρια του δημ. Σχολείου Πλατέος
Κατερίνα Παπαποστόλου – Συγγραφέας του βιβλίου – Εκπαιδευτικός – Εκπαιδεύτρια σκύλων – Δημιουργός ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ.
Αποσπάσματα ανέγνωσε μοναδικά η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αλεξάνδρειας, Κατερίνα Βέτσιου.
Την παρουσίαση προλόγισε και συντόνισε η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια του alexandriamou.gr Έφη Στεφ. Καραγιάννη.

Εξετάζοντας το παράδειγμα του Πατήρ Αντώνιου, της Κιβωτού του κόσμου, της Διώνης, της Κατερίνας Παπαποστόλου αλλά και της Φιλοπτώχου που σήμερα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι δυσκολίες της ζωής για όσους δεν καταθέτουν τα ¨όπλα¨ θεωρούνται «μεταμφιεσμένες ευλογίες» για τα καλύτερα που θα έρθουν αφού η πίστη είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία και την ευτυχία... που όλοι αξίζουμε...

Στις 31/12 θα πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Dikaiologitika News. Παράλληλα, λύση στο ζήτημα των πολλών απορρίψεων στο koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα θέλει να βάλει η κυβέρνηση και γι' αυτό τον λόγο θέτει σε εφαρμογή ειδική πλατφόρμα ενστάσεων καθώς και τηλεφωνικό αριθμό όπου θα ενημερώνεται ο οποιοσδήποτε για το αν είναι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος.

Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), θα ανοίξει συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Οσοι πληρούν όλα τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους, θα λάβουν το επίδομα το αργότερο στις αρχές του 2020.

Την ίδια ώρα, από το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζεται ακόμη ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το πρωί της Τετάρτης είχαν κάνει επιτυχημένα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 150.000 νοικοκυριά. Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το «προεκλογικό επίδομα που ονόμασε 13η σύνταξη».

«Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020. Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών.

Τα βήματα για την αίτηση

koinoniko merisma1

koinoniko merisma2

koinoniko merisma 3

Όπου υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο αναμένεται κάποιοι εν δυνάμει δικαιούχοι να χάσουν το μέρισμα λόγω τεκμηρίων . Συγκεκριμένα στην απόφαση για το μέρισμα διευκρινίζεται ότι ως φορολογητέο εισόδημα θα υπολογίζεται το τεκμαρτό αν είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό

Κατηγορία Οικονομία

Οι ημέρες των εορτών σχεδόν έφτασαν και όλοι έχουμε συνδυάσει την περίοδο των Χριστουγέννων με ξεγνοιασιά, ευχάριστη διάθεση, αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά "γευστικά" πιάτα, για αυτόν τον λόγο το Olive Bistro Wine Bar στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας έχει ετοιμάσει ένα μενού... κόλαση που δεν μπορείτε να αντισταθείτε.

  • Καλαμάρι γεμιστό
  • Φιλετάκια μοσχαρίσια
  • Σαλάτα με kale και κινόα
  • Ψαρονέφρι carnitas
  • Ψαρονέφρι γεμιστό
  • Παπαρδέλες με φιλετάκια μοσχάρι
  • Φιλετάκια κοτόπουλο
  • Πανσέτα καπνιστή
  • Σαλάτα με σπανάκι baby
  • Mix-Grill
  • Πανδαισία μανιταριών
  • Spaghetti primavera
  • Φιλέτο κοτόπουλο flavour
  • Μπριζόλα καπνιστή
  • Φιλέτο λαβράκι

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Το Alexandriamou.gr σε συνεργασία με το Olive Bistro Wine Bar κληρώνει ένα τραπέζι για δύο άτομα (δύο ατομικές μερίδες, ένα μπουκάλι κρασί και μια σαλάτα) στον φιλόξενο και όμορφο χώρο της εν λόγω επιχείρησης στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας για να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τα νόστιμα και gourmet πιάτα που δίνουν μία διαφορετική νότα στο χώρο της γαστρονομίας.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε κοινοποίηση της δημοσίευσης στο Facebook, like και σχόλιο σε μια εκ των αναρτήσεων των σελίδων Alexandriamou.gr ή στην ομάδα www.alexandriamou.gr ή στο προφίλ Έφη Στεφ. Καραγιάννη. (Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να ακολουθήσετε και τα τρία βήματα κοινοποίηση, like και σχόλιο).

Κατηγορία Επιχειρείν

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 23η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00π.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87)

  1. Έγκριση ή μη του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 για το Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»
    (σχετική η αριθ. 91/2019 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» )
  2.  Έγκριση ή μη του προυπολογισμού οικονομικού έτους 2020 του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»
    (σχετική η αριθ. 98/2019 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»)
  3.  Έγκριση ή μη του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2020 του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»
    (σχετική η αριθ. 99/2019 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας»)
  4.  Έγκριση διαδικασίας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για την Κατάρτιση Μητρώου ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων για εργασίες που αφορούν την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας μέχρι 31/12/2020 και καθορισμός μέγιστης τιμής μίσθωσης ημερήσιας αποζημίωσης.
  5.  Έγκριση ή μη του 3ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» (2ο ΥΠΟΕΡΓΟ).
  6. Έγκριση 2ου Απολογισμού Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλεξάνδρειας για το διάστημα Μαρτίου 2019-Αυγούστου 2019.
  7. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο περίπ.1δ άρθρο 174 Ν.3463/06
  8. Έγκριση έκδοσης Εντάλματος Προπληρωμής για την αντιμετώπιση δαπανών επέκτασης δικτύου Φ.Ο.Π.

Ο Πρόεδρος
της Οικονομικής Επιτροπής

Γκυρίνης Παναγιώτης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ας έρθει στις ζωές μας και ας μετουσιώσει τις ανθρώπινες αδυναμίες μας σε δημιουργική δύναμη και πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Υγεία, Προκοπή, Ειρήνη και Καλή Χρονιά στον τόπο μας και τον καθένα ξεχωριστά!

-- 

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

   Οι μαθητές ,οι μαθήτριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ το ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και προσωπικά τον Διοικητή του και τους συνοδούς Αστυνομικούς, για την παρουσία τους στο Σχολείο μας, στα πλαίσια προγράμματος ενημέρωσης για το θέμα της ασφάλειας και της προστασίας των μαθητών.

Ήταν μια πολύ ωραία και χρήσιμη εκδήλωση, που ενθουσίασε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ΥΓΕΙΑ!

      

                                                                                   Αλεξάνδρεια 19 Δεκεμβρίου 2019

               Ο Δ/ντης

       Στάθης Γεωργιάδης

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το παραδοσιακό έθιμο με το άναμμα του καρτσούνου, το έθιμο «Κόλντε», του γαβουρμά, των «Μωμόγερωνκ.ά, θα αναβιώσουν τις επόμενες ημέρες στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάουσας.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στην πλατεία του Γιαννακοχωρίου και του Στενημάχου, στις 7το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το άναμμα του καρτσούνου, ενώ στο Αρκοχώριαντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ.

Στα Ανθέμια και στην Ειρηνούπολη επισκέπτες και δημότες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα «πρωταγωνιστήσουν» παραδοσιακά έθιμα (έθιμο γαβουρμά, έθιμο «Μωμόγεροι», «Σούρβα» κ.ά.) που διοργανώνουν τις επόμενες ημέρες οι Τοπικές Κοινότητες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς.

Επισημαίνεται ότι στη Νάουσα καρτσούνοι θα ανάψουν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης ανήμερα των Χριστουγέννων.

Επίσης, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην Τοπική Κοινότητα Ροδοχωρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», η εκδήλωση «Οφέτος και τα κάλαντα θα εφτάμεΜωμοέρια».

ΑΝΘΕΜΙΑ

Πιο αναλυτικά, οι πλούσιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στις Κοινότητες των Ανθεμίων έχουν ως εξής:

Κοινότητα Επισκοπής

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Επισκοπής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Φίλιππος».

Κοινότητα Κοπανού

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση όλων των φορέων της Τ.Κ. Κοπανού.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος” Κοπανού.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΜΙΕΖΑ” στην πλατεία του Κοπανού.

Κοινότητα Λευκαδίων

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Λευκαδίων.

Κοινότητα Μονοσπίτων

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία της Τ.Κ. Μονοσπίτων

Κοινότητα Χαρίεσσας.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Δημήτριος» και την Τ.Κ. Χαρίεσσας.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας.

ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ

Αντίστοιχα, πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων θα διεξαχθεί τις ημέρες των εορτών στις Κοινότητες της Ειρηνούπολης:

Κοινότητα Αγγελοχωρίου

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 Έθιμο «Σούρβα» στην πλατεία Ειρήνης Αγγελοχωρίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κάμπου» Δήμου Νάουσας.

Κοινότητα Ζερβοχωρίου

Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 Αναβίωση του εθίμου «Μωμόγεροι» από τον Σύλλογο «Ποντιακά Νιάτα» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.

Άνω Ζερβοχώρι, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00 Αναβίωση του εθίμου του «Γαβουρμά» στην πλατεία Άνω Ζερβοχωρίου.

Κάτω Ζερβοχώρι, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Κάτω Ζερβοχωρίου.

Αρχάγγελος, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε στην πλατεία του Αρχάγγελου

Κοινότητα Πολυπλατάνου

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 Έθιμο «Κόλντε» στην πλατεία Πολυπλατάνου.

Ένας όμορφος χώρος στην πόλη της Αλεξάνδρειας, με ιδιαίτερη αισθητική και ζεστή ατμόσφαιρα σας περιμένει για τις καθημερινές σας απολαύσεις!

Ο λόγος για το «Me Gusta», στην οδό Δ. Βετσοπούλου 2, που από την πρώτη στιγμή μας έδειξε πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό κατάστημα.

Φυσικά έχει απολαυστικό καφέ και γι΄ αυτό όσοι έχουν δοκιμάσει καφέ από το «Me Gusta», , δεν τον αλλάζουν με τίποτα ενώ μπορείτε να τον συνδυάσετε με μπουγάτσα ή με σάντουϊτς, όλα πρώτης ποιότητας με επιλεγμένα υλικά!!!

Το κατάστημα έκλεισε πέντε χρονιά ζωής και ο ιδιοκτήτης του κ. Θωμάς Παπαδόπουλος σας ευχαριστεί θερμά για την προτίμηση και τη στήριξη σας.

Το «Me Gusta»  ανακοινώνει πως τις ημέρες των εορτών και πιο συγκεκριμένα από τις 24 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 2 Ιανουαρίου 2020 θα είναι ανοιχτό όλο το 24ώρο για τη δική σας εξυπηρέτηση.

Εννοείται πως ο καλύτερος καφές της πόλης έρχεται στο χώρο σου με delivery με ένα τηλεφώνημα στα 23335 03220 και 6986 826 181.

Ωράριο λειτουργίας

ΔΕ-ΠΑΡ 5:15-20:00 ΣΑΒ 5:15-19:00 ΚΥΡ 5:15-14:00.

Me Gusta

Δ. Βετσοπούλου 2, Αλεξάνδρεια

23335 03220 - 6986 826 181.

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Σήμερα, Πέμπτη θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, με αφορμή την απόρριψη πολλών αιτήσεων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούν κυρίως σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που ενώ είχαν δηλωθεί ως εξαρτώµενα µέλη νοικοκυριού, έκαναν τα ίδια αίτηση για το κοινωνικό µέρισµα, χρησιµοποιώντας τον δικό τους ΑΦΜ καθώς υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, µε αποτέλεσµα το σύστηµα να τους «κόβει».

Άλλη κατηγορία παραπονούµενων για το κοινωνικό µέρισµα είναι µακροχρόνια ή βραχυχρόνια άνεργοι, µε συνολικό εισόδηµα κάτω από 15.000 ευρώ –όπως δηλαδή ορίζει η ΚΥΑ–, οι οποίοι είναι νέοι γονείς, δηλαδή απέκτησαν παιδί εντός του 2019 και απορρίπτονται οι αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Τετάρτη το απόγευμα είχαν υποβληθεί πάνω από 1,3 εκατ. αιτήσεις. Από αυτούς είναι δικαιούχοι 180.382, δεν είναι δικαιούχοι 1.121.338, ακύρωσαν το αίτημα 299».

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας