alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 20/07/2019

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Για τη βδομάδα που πέρασε, δεν έχω τι να πω. Και λόγια και έργα. Όπως το ακούτε. Θα σας τα αναλύσω όμως όλα αυτά πιο κάτω. Πήγα προχθές σε ένα εστιατόριο και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Έγινε στη μόδα η μοριακή κουζίνα και όλοι σκάνε 100 ευρώ για να φάνε αφρό παντζαριού και παρμεζάνας. Όταν όμως εγώ έτρωγα τον αφρό από τον φραπέ τότε όλοι με κορόιδευαν. Τώρα; Από την άλλη 10 μέρες έχουμε τον Μητσοτάκη αρχηγό και όλοι….. γέρασαν. Χριστέ μου να τον διώξουμε... Αν είναι να γίνω σαν τον παππού μου το Θωμά τώρα που μιλάμε, καλύτερα να ξανακάνουμε εκλογές.

Θυμάστε που έγραψα ότι πολλά γκρουπ από το εξωτερικό έκλεισαν να έρθουν στην πόλη μας για να θαυμάσουν από κοντά τη βρύση με τον Μέγα Αλέξανδρο που έβαλε ο Τόκας στα ΚΤΕΛ; Ε λοιπόν, βγήκα αληθινός. Ένα λεωφορείο με ιταλούς τουρίστες κατέφτασε την Τρίτη που μας πέρασε και όλοι μαζεύτηκαν στη βρύση. Δεν το χάνω με τίποτα. Πήγα. Εκεί γνώρισα την Φραντσέσκα και τη Μόνικα οι οποίες με χαρά δέχτηκαν να ποζάρουν στο φακό του Καρπουζιού.

2

Εάν αυτό δεν είναι τουριστική ανάπτυξη, τότε τι είναι; Ολόκληρο γκρουπ από Σικελία για μια βρυσούλα. Φανταστείτε τι θα ερχόταν αν έφτιαχνε τουλούμπα με ποστάβι. Χαλασμός. Οι δύο κυρίες μου είπαν ότι είναι το πιο «υγρό» μνημείο που έχουν επισκεφτεί ποτέ στη ζωή τους και πως αυτό το υγρό στοιχείο κάνει τον Αλέξανδρο ακόμα πιο sexy. Επίσης με ρώτησαν τι άλλο μπορούν να δουν στην πόλη μας και τους έδειξα αυτό.

3

Απόρησαν και μου είπαν «τα σκουπίδια ;» και γω τις είπα ότι δεν είναι σκουπίδια αλλά γλυπτό μοντέρνας τέχνης και μέχρι να ετοιμαστεί το ανάλογο μουσείο, ο καλλιτέχνης Στέφανος Γκιουρτζής τα εκθέτει στους δρόμους για να έχουν την λαϊκή απήχηση που τους αρμόζει. Τι να σας πω, ξετρελάθηκαν τα κορίτσια. Με ρώτησαν που μπορούν να πάνε να πιούνε κάτι για να ξεδιψάσουν και ποιο κοκτέιλ χαρακτηρίζει την πόλη μας. Τους είπα ότι ο δρόμος είναι γεμάτος καφέ και ότι όσα χρόνια και να περάσουν το καλύτερο κοκτέιλ του Γιδά είναι το ζουμί της χωριάτικης σαλάτας. Καλή επιστροφή να έχετε κυρίες μου και να μας ξανάρθετε.

Από την άλλη Τόκας και Γκυρίνης δεν έμειναν στα λόγια και προχώρησαν στα έργα. Αφού έκριναν ότι κάποια δέντρα είναι επικίνδυνα και με κάποιο πάλι δυνατό αέρα μπορεί να προκαλέσουν ζημιές, κάλεσαν ειδικό συνεργείο και τα έκοψε. Αααα, το σωστό να λέγεται. Δυο βδομάδες τον έκραζα τον Τόκα με τις μανόλιες. Τώρα που έκανε κάτι σωστό πρέπει να του δώσω τα εύσημα.

4

Άνοιξε ο χώρος βρε παιδάκι μου. Οκ και γω λίγο στεναχωρήθηκα για τα κυπαρίσσια στην εκκλησία αλλά είδατε, με τον αέρα έπεσε το ένα. Είναι κρίμα να μην προλάβουμε ένα κακό μόνο και μόνο γιατί μας άρεσε να τα βλέπουμε. Αυτό που δεν κατάλαβα και θέλω τη βοήθεια σας είναι το παρακάτω. Πέρασαν τη λάμπα πεζοδρομίου για κυπαρίσσι και την σπρώχνουν να δούνε αν κουνιέται για να την κόψουν και αυτήν ή απλά ακούμπησαν να ξαποστάσουν και να πάρουν μια ανάσα;

5

Αν καταλάβετε τι κάνουν στείλτε μου ένα mail μπας και βγάλω άκρη. Και αλλάζω θέμα. Μέσα σε ένα βράδυ γέρασε όλη η χώρα μας. Το FB έγινε το επίσημο ΚΑΠΗ της χώρας μας. Ο Παντόπουλος πλέον έγινε υπέρ- πρόεδρος όλων των συνταξιούχων. Το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ κοντεύουν να πάθουν εγκεφαλικό σκεπτόμενοι που θα βρούνε τα λεφτά να πληρώσουν τόσες συντάξεις. Τα φαρμακεία δεν προλαβαίνουν να πουλάνε λασίξ και τα χαπάκια για την άνοια. Τα γραφεία του δημαρχείου μεταφέρθηκαν στο ισόγειο αφού κανένας δεν έχει πλέον το κουράγιο να ανέβει τα σκαλιά. Δεν με πιστεύεται; Όταν το κάνετε αυτό δεν ξέρετε πόσο με δαιμονίζεται. Πότε σας είπα ψέματα; Ποτέ. Δείτε και με τα μάτια σας.

6

Αμέσως πήρα μια φωτογραφική μηχανή και βγήκα στους δρόμους. Τόση ρυτίδα μαζεμένη ούτε η Σαπουντζάκη στα γόνατα που πάτησε και τα 200. Στον Γκλαβίνα κάθονταν ίσα με 20 γριές και κρατώντας από μια βεντάλια έκαναν αέρα. Να μου το θυμηθείτε, το κλίμα του πλανήτη άλλαξε από αυτή τη γαμ….. βεντάλια της γριάς. Παντού γριές. Στο λεωφορείο να το παίζουν πεθαμένες για να βρούνε θέση και στην λαϊκή να ορμάνε στους πάγκους σαν τσιτάχ που κυνηγάνε αντιλόπες. Που πήγαν όλοι οι νέοι;

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχουν φωτογραφίες ακατάλληλες και σοκαριστικές. Θα δείτε επώνυμους γερασμένους και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Παρακαλώ πολύ αν έχετε πρόβλημα με την καρδιά σας να μη το δείτε.

Όπως θα προσέξατε στο βίντεο δεν έχω γέρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα παράξενο πράγμα συνέβη. Όσες φορές και αν έβαζα την φωτογραφία του, μου έβγαζε όλο βλακείες. Πάλι δεν με πιστεύετε; Έλεος πια, εγώ έβαζα τον Κυριάκο και αυτό μου έβγαζε……..

7

Με πιστέψατε τώρα;

Πέθανε προχθές η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο σε ηλικία 121 ετών ανύπαντρη και ευτυχισμένη. Εγώ απλά το αναφέρω. Λέω το αναφέρω μπας και το ακούσουν κάποιες που λυσάνε.

8

Καρπουζάκια μου αυτό ήταν και το τελευταίο Καρπούζι αυτής της σαιζόν. 4 χρόνια και 5 σαιζόν κλείνουν σήμερα. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο που κάνατε το Καρπούζι τη νούμερο ένα εβδομαδιαία στήλη. Την εβδομαδιαία συνήθεια σας. Φέτος το Καρπουζάκι συζητήθηκε όσο ποτέ άλλοτε. Έθιξε θέματα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να ακουμπήσει. Συγκρούστηκε με ανθρώπους που κάποιοι άλλοι δεν ανέφεραν ούτε καν το όνομα τους. Και βγήκε νικητής γιατί η δύναμη του Καρπουζιού είστε εσείς.

Κάθε Αύγουστο το Καρπουζάκι ξεκουράζετε. Πάει διακοπές, γεμίζει μπαταρίες και επιστρέφει τον Σεπτέμβρη για να σας ανταμώσει με λαχτάρα. Νέα φωτογραφία, νέες ιδέες, νέα θέματα αλλά ο ίδιος Μάκης. Απλά πιο ξεκούραστος. Θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους φέτος στεναχώρησα, σε όσους είπα και μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ δεν είπα ότι δεν κάνω λάθη. Είναι δύσκολο όταν πρέπει να πεις την γνώμη σου για ανθρώπους που γνωρίζεις και να είσαι αντικειμενικός. Εγώ δεν μάσησα τα λόγια μου. Έχασα κάποιους φίλους, κέρδισα κάποιους άλλους. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να σε σταματάνε στο δρόμο και να σου λένε «μπράβο, έγραψες όλα αυτά που θα λέγαμε και μεις».

Νιώθω τυχερός που έχω ένα σπίτι όπως το alexandriamou το οποίο με στηρίζει και με αφήνει ελεύθερο να γράφω αυτά που θέλω και σκέφτομαι.

Έφη, σε ευχαριστώ πολύ που είδες σε μένα αυτό που εγώ δεν μπορούσα ούτε καν να σκεφτώ.

Δήμαρχε μου, το δύσκολο δεν είναι να διοικήσεις τον δήμο για δεύτερη φορά. Το δύσκολο είναι να ταιριάξεις μπουφάν με σαγιονάρα. Μη σου τύχει σου λέω.

Διακοπούλες λοιπόν. Εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο υπόλοιπο καλοκαιριού, γεμάτο τρέλα και ζωντάνια. Και να θυμάστε, προβλήματα είναι μόνο αυτά που έχουν σχέση με την υγεία μας, όλα τα άλλα είναι προβληματισμοί.

Μπορεί να μη βγήκε προεδρίνα αλλά φέτος έγινε η μούσα μου σε πάρα πολλά Καρπούζια. Γι΄ αυτό και εγώ σας αποχαιρετώ και ανανεώνω το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη παρέα με την Πάτυ.

9

Καλό καλοκαίρι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 έγινε εκδήλωση προς τιμή του Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη στο 3ο KΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, με εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας και λειτάνευση  της Ιεράς Εικόνας στις εγκαταστάσεις του Α/Δ και κατέληξε πάλι στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία.

H παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) Υποστρατήγου Γεώργιου Ματζουράνη, του Υποδιοικητή Ι Μεραρχίας Πεζικού Ταξιάρχου Πάρη Καπραβέλου, του Δκτή του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ), Ταξιάρχου Ευστράτιου Γαϊτανίδη και των Διοικητών ΣΑΣ – 3ου ΤΕΑΣ - 2ου ΛΕ/1ου ΣΕΣΑΥ.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σ.Α., το σύνολο του προσωπικού των υπηρετούντων στο Α/Δ Αλεξάνδρειας, καθώς και πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία.

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh Malhotra είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρου Θάνου και του Προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo Τάσου Τζήκα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας να γυριστεί στην Κεντρική Μακεδονία η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή του Bollywood στην Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Malhotra ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να γυρίσει την ταινία του στην περιοχή, έπειτα κι από την υποστήριξη που δέχτηκε από τον Περιφερειάρχη και μάλιστα τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν τον επόμενο Απρίλιο.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «για τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε πρώτη προτεραιότητα η ενίσχυση της προσπάθειας, που ήδη ξεκίνησε, να μετατρέψουμε την Κεντρική Μακεδονία σε κέντρο κινηματογραφικών παραγωγών για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθαμε σε επαφή με παραγωγούς του Hollywood και ήδη ξεκινούν οι πρώτες συνεργασίες το επόμενο διάστημα. Σήμερα για πρώτη φορά συναντηθήκαμε με εκπρόσωπο του Bollywood της Ινδίας, συζητήσαμε για τους τρόπους συνεργασίας και συμφωνήσαμε η πρώτη ταινία του Bollywood στην Ελλάδα να γυριστεί στην Κεντρική Μακεδονία τον ερχόμενο Απρίλιο. Είμαστε αποφασισμένοι ως διοίκηση να επενδύσουμε σ’ αυτό τον κλάδο, διότι θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική μας οικονομία. Δεν είναι σημαντική μόνο η διαφήμιση ενός προορισμού όπως η Κεντρική Μακεδονία, που γίνεται παγκοσμίως μέσα από μια ταινία, είναι ταυτόχρονα και τα χρήματα που θα έρθουν από τους συντελεστές μιας κινηματογραφικής παραγωγής, που θα βρίσκονται στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και η τουριστική, ιστορική και πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής. Θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις συνεργασίας τόσο με το Hollywood, όσο και με το Bollywood, προκειμένου η Κεντρική Μακεδονία να μπει στην καρδιά της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι είναι στόχος η Κεντρική Μακεδονία να έχει σημαντικό ρόλο και χώρο στο Bollywood, επειδή είναι μια πολύ σημαντική κινηματογραφική βιομηχανία παγκοσμίως.

Ο κ. Malhotra εξέφρασε την απόφασή του να επενδύσει στη Μακεδονία και δήλωσε ότι μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη είναι απολύτως βέβαιος ότι η νέα ταινία του θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. «Πριν ήμουν πεπεισμένος σε ποσοστό 70% ότι πρέπει να γυρίσω την ταινία στην Κεντρική Μακεδονία. Μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Τζιτζικώστα είμαι σίγουρος 100% ότι τα γυρίσματα θα γίνουν εδώ», είπε ο κ. Malhotra.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι στις αρχές του επόμενου Οκτωβρίου θα μεταβεί στο Hollywood για αντίστοιχες επαφές με κινηματογραφικούς παραγωγούς και εταιρίες, προκειμένου πέραν των συμφωνημένων, να προσελκύσει ακόμη περισσότερες παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες στην Κεντρική Μακεδονία. «Η Ελλάδα έχει πλέον όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να υποδεχτεί και να στηρίξει κινηματογραφικές παραγωγές και να είναι ανταγωνιστική αγορά σε σχέση με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό μας δίνει τα εχέγγυα για να δώσουμε επιτυχημένα αυτή τη μάχη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει ένα στελεχωμένο Film Office και θα ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για να διευκολύνει την ινδική κινηματογραφική παραγωγή, χωρίς να συναντήσει προβλήματα, να επιταχύνει τις διαδικασίες και να φέρει σε επαφή την κινηματογραφική εταιρία με τους φορείς που εμπλέκονται, προκειμένου να εκδοθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις σύντομα. Για εμάς, ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα και στις κινηματογραφικές παραγωγές, πρέπει εκτός των κινήτρων που μπορούμε πλέον να τους δώσουμε ως χώρα και ως περιοχή, να δώσουμε την ταχύτητα και τη διευκόλυνση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η παραγωγή», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Malhotra είπε επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ενώ επισκέφτηκε και τη Βεργίνα και δήλωσε ενθουσιασμένος, όπως άλλωστε κι από την υποστήριξη και τη διάθεση που έδειξε ο Περιφερειάρχης για συνεργασία και για διευκόλυνση της κινηματογραφικής του παραγωγής.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει πρώτα μια επίσκεψη αποστολής Ινδών κινηματογραφικών παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για γυρίσματα ταινιών. Η επίσκεψη αυτή θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει επίσκεψη κλιμακίου του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ινδία, προκειμένου να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ως τόπου παραγωγής ταινιών του Bollywood, δεδομένου ότι κάθε χρόνο η ινδική κινηματογραφική βιομηχανία παράγει κατά μέσο όρο 2.000 ταινίες, το 95% των οποίων παράγεται σε χώρες εκτός Ινδίας, με κυριότερη προτίμηση την Ευρώπη.

«Έχω επισκεφτεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες για γυρίσματα ταινιών. Η υποστήριξη που είχα από τον κ. Τζιτζικώστα είναι μοναδική και θεωρώ ότι μπορεί η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να βρεθούν στην κορυφή των προτιμήσεων των Ινδών κινηματογραφιστών», τόνισε ο κ. Malhotra.

Ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι η ΔΕΘ-Helexpo λειτούργησε ως ενδιάμεσος φορέας για να έρθει ο Ινδός κινηματογραφικός παραγωγός στη Θεσσαλονίκη. «Επειδή τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι η Ινδία πρέπει αυτό να αφήσει ένα αποτύπωμα στην πόλη και την Περιφέρεια. Έχουμε δουλειά μπροστά μας για να πετύχουμε όλα αυτά, που περιέγραψαν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Malhorta», σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Θάνος, «έχουμε δημιουργήσει μια δομή, το Film Office, το οποίο, πέρα από τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση, προσπαθεί να δημιουργήσει τη θεσμική ευκολία ώστε να μη χάνεται χρόνος από τις κινηματογραφικές παραγωγές, διότι είναι κρίσιμη παράμετρος για το κόστος τους. Οι ταχύτερες αδειοδοτήσεις και η φιλικότητα του προορισμού είναι καίριος στόχος για το Film Office. Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς θέλουμε αφενός να αναδείξουμε τον προορισμό, την Κεντρική Μακεδονία, σε ένα παγκόσμιο roadshow, που θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ και στην Ινδία, αφετέρου να φέρουμε στην περιοχή μας αποστολές κινηματογραφιστών για να αναδείξουμε τον τόπο, το υπέροχο τοπίο και τις υπηρεσίες μας. Στρατηγικός στόχος μας είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών».

Δύσκολες είναι οι επικοινωνίες μετά τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο κοντά στη Μαγούλα, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί τόσο στα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας όσο και της κινητής και στην Αλεξάνδρεια από τον σεισμό, και πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους.

Είτε οι γραμμές δεν ανοίγουν καθόλου είτε πέφτουν. Πάντως τα προβλήματα δείχνουν να είναι παροδικά.

);background-size:25px 7px;background-position:center left;background-repeat:no-repeat;text-decoration:none;" target="_blank">powered by Rubicon Project

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και μέσα δικτύωσης.

Tο αρχικό μέγεθος του σεισμού είχε υπολογιστεί στα 5,3 Ρίχτερ και στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στα 5,1 και πριν λίγο στα 5.

Κατηγορία Γενικά

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε πριν λίγο την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που ταρακουνήθηκαν τα κτίρια στην πόλη της Αθήνας.

Λίγα λεπτά αργότερα το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η σεισμική δόνηση ήταν στα 23 χλμ Βορειοδυτικά της Αθήνας, 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας και δίνει ένταση 5,1 Ρίχτερ.


Οπως μεταδίδει ο Ant1, με εντολή των επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πληρώματα και οχήματα των υπηρεσιών έχουν βγει στους δρόμους, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος βγήκε φοβισμένος στους δρόμους.

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αττική διάρκειας 15 δευτερολέπτων.

Και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και όχι οδήγησε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια και τις δουλειές του προκειμένου να προφυλαχθεί.

Δημόσια κτίρια εκκενώνονται αλλά και μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες μας. Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.
Επιφανειακή ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14.13 ώρα Ελλάδας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Αυτή την ώρα σημειώνονται μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Πριν από λίγο είχαμε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ​

Κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στην οδό Ερμού 90 και έχει προκληθεί ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματίες.

Τμήμα του κτηρίου της Marfin στο κέντρο της Αθήνας κατέρρευσε λόγω του μεγάλου σεισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατάρρευση στο εσωτερικό του κτηρίου. Οι περιμετρικοί τοίχοι του κτηρίου δεν εμφανίζουν πρόβλημα.

Στο δρόμο έξω από την Marfin έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, δεν υπάρχει, όμως, πανικός.

Επίσης, λόγω του σεισμού έπεσαν μάρμαρα από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Σε κατηγορηματική διάψευση για την εκκένωση των δημοσίων κτιρίων προέβη το υπουργείο Εσωτερικών. Οπως διευκρινίστηκε δεν υπάρχει εντολή και η εκκένωση ήταν αποτέλεσμα του πανικού που επικράτησε από τους υπαλληλους. Όχι θα περίμεναν εντολή για να σώσουν τις ζωές τους να προσθέσουμε εμείς.

Αρκετά δημόσια κτήρια εκκενώθηκαν, όπως και μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες αλλά αυτά είναι λόγια όταν η Φύση αντιδράει.

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής, για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, για να συνδράμουν τους πολίτες.

Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική.

Δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες. Ζημιές επίσης υπάρχουν και σε σπίτια στο Περιστέρι

Άγνωστο παραμένει ακόμη και για τους σεισμολόγους, αν ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στην βορειοδυτική Αττική, είναι ο κύριος σεισμός ή ήχι, όπως είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόμουλος στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, γι' αυτό και έγινε ιδιαιτέρως αισθητός, όχι μόνο στην Αττική, αλλά στην βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Ελλάδα και την Εύβοια. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε, ότι ήδη έχουν γίνει τρεις μετασεισοί έντασης από 1,9 έως 3,3 Ρίχτερ και συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν δεκάδες μετασεισμοί τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε, ότι το επίκεντρο εντοπίζεται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο με τον καταστροφικό σεισμό του 1999 και επεσήμανε, ότι είναι ακόμη νωρίς να πει κανείς, αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Όπως είπε, θα παρακολουθείται το φαινόμενο και θα φανεί τις επόμενες ώρες εάν θα ακολουθήσει κάποιος μεγάλος σεισμός.

Κατηγορία Γενικά

Έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο Αλεξάνδρειας, καλούμε τους ιδιοκτήτες κτιρίων ή τους διαχειριστές (σε περίπτωση πολυκατοικιών) όπως:

1) Προβούν στον έλεγχο των κτιρίων, για τα οποία είναι υπεύθυνοι, για τυχόν επικίνδυνα στοιχεία (π.χ. λαμαρίνες, μάρμαρα, σοβάδες κ.λ.π.) τα οποία εγκυμονούν κινδύνους τραυματισμού διερχόμενων πολιτών ή οχημάτων μετά από πτώση τους και

2) Προβούν στην αποκατάσταση τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Σας εφιστούμε την προσοχή καθώς σε περίπτωση ατυχήματος υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου ή ο αρμόδιος διαχειριστής (σε περίπτωση πολυκατοικίας).

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:51

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστός καφές

Στην ανάκληση από την αγορά νοθευμένου προϊόντος καφέ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν "Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 γρ., αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA", είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

Κατηγορία Γενικά

Ένα νέο κατάστημα άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του στην Αλεξάνδρεια όπου μπορείτε να προμηθευτείτε άριστης ποιότητας νωπά και ψητά κοτόπουλα με μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων .

Το ολοκαίνουργιο πτηνοπωλείο ΚΟΤΗΜΑ βρίσκεται στη διεύθυνση Αλ. Παπάγου 23 (έναντι Αστυνομικού Τμήματος) σε έναν ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο όπου οι υπεύθυνοι σας προσκαλούν για να σας εξυπηρετήσουν και να δοκιμάσετε τα εκλεκτά παρασκευάσματα τους.

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται από το 1974 από τον Χριστοδουλόπουλο Βασίλειο και συνεχίζεται από τον Αθανάσιο Χριστοδουλόπουλο. Η επιχείρηση διαθέτει δύο καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής ετήσιας δυναμικής 500.000 κοτόπουλων και εμπόριο χονδρικής πώλησης.

Ψημένα προϊόντα

  1. Κοτόπουλο ολόκληρο
  2. Κοτόπουλο μισό
  3. Μπούτια
  4. Κοπανάκια
  5. Μηρός
  6. Μπιφτέκια
  7. Σουβλάκι
  8. Πουγκί
  9. Ρολά
  10. Κεμπάπ
  11. Σνίτσελ
  12. Κοτομπουκιές
  13. Γιουβέτσι
  14. Τηγανιά

Συνοδεύονται:

  1. Πατάτες τηγανητές
  2. Πατάτες Φούρνου
  3. Ρύζι

Νωπά προϊόντα

  1. Κοτόπουλο
  2. Κοτόπουλο μπούτι
  3. Κοπανάκι
  4. Μηρός
  5. Πλατάρι
  6. Φτερούγα
  7. Στήθος
  8. Φιλέτο στήθος
  9. Φιλέτο μπούτι
  10. Συκώτι
  11. Στομάχι
  12. Καρδιά
  13. Λουκάνικο
  14. Σνίτσελ
  15. Κοτομπουκιά
  16. Κοτομπέικον
  17. Σουβλάκι στήθος
  18. Σουβλάκι μπούτι
  19. Τηγανιά
  20. Ρολά/Ρολάκια
  21. Μποιφτέκι
  22. Κεμπαπάκι
  23. Κοτοσμυρνέικα
  24. Κιμάς
Κατηγορία Γενικά

Τον αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη όρισε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. το ΚΥΣΕΑ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Η εισήγηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έγινε δεκτή από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα, ήταν να οριστεί νέος αρχηγός ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός του σώματος αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η πρώτη μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν σύντομη αφού ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε σχεδόν μια ώρα αργότερα.


Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , με το που έφθασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου, που είχε εκτεθεί με την διαρκή παρουσία του σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε το ΚΥΣΕΑ για τη σύσταση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας την οποία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιός θα αναλάβει.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κατά τα πρότυπα του Λευκού Οίκου θα ενημερώνει τον κ. Μητσοτάκη, στον οποίο και θα αναφέρεται, χωρίς να έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Καραμαλάκης -Το βιογραφικό του
O αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του δήμου Αχαρνών - Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί του Νόμου Έβρου το 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης επιτελών στελεχών της ΕΛΑΣ το 2000. Συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ναρκωτικών, Τεχνικών και Τακτικής Προανάκρισης, Αυτοάμυνας, Οπλοτεχνικής και Αυτοπροστασίας, Καταπολέμησης Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Τροχαίας, Σχέσεων Αστυνομίας και Κοινού, Διαχείρισης Κρίσιμων και Έκτακτων Περιστατικών. Εκπροσώπησε το Σώμα σε ομάδες εργασίας, συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συντέλεσε καθοριστικά στην εδραίωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, ασκώντας για ικανό χρονικό διάστημα καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών.

Διετέλεσε ενεργό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των αστυνομικών συνδικάτων (CESP), συνεισφέροντας με την εμπειρογνωμοσύνη του στη διαδικασία εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη. Υπηρέτησε επί σειρά ετών, ως Διοικητής, σε μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η πορεία του
Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε με τον βαθμό του Ταξιάρχου από τον Μάρτιο του 2012, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 που προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού. Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του υπαρχηγού του Σώματος.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και για την αστυνομική του δράση πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών. Έχει παρασημοφορηθεί με τους Αργυρούς Αστέρες του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, με τα μετάλλια του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, αλλά και τους προβλεπόμενους Χρυσούς Σταυρούς, καθώς επίσης και με τις διαμνημονεύσεις της Ευδοκίμου Διοικήσεως Α', Β΄& Γ' Τάξεως, της Αστυνομικής Αξίας Α', Β΄& Γ' Τάξεως και της Αξίας και της Τιμής Β' & Γ΄ Τάξεων. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.


Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας