alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019

Εντυπωσίασε η ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με την παρουσία της, το Σάββατο 7/9/19 στην 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στο περίπτερο 13 οι μαθητές του ROBOTICS CLUB, παρουσίασαν την κατασκευή τους με θέμα "Βιονικό Χέρι για άτομα με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα" σε πλήθος κόσμου, επώνυμους και μη. Φωτογραφήθηκαν, έδωσαν συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ενημέρωσαν επισήμους, επιχειρηματίες και πολιτικούς, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια και χειροκροτήματα, επιτρέποντας στους μαθητές να αποκομίσουν πολλά οφέλη και τεράστιες εμπειρίες.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο ¨Σπίτι Εποικισμού¨ του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός» το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 που θα λειτουργεί πλέον σαν λαογραφικό μουσείο.

Την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός και μέλος του συλλόγου κ. Αθανασάκη Ειρήνη, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Γεωργιάδης Χρήστος.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος μαζί με τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως Βεροίας, ιερέα Ματθαίο Ψωμά.

Στη συνέχεια ο κ. Βεσυρόπουλος έκοψε την κορδέλα του νέου λαογραφικού μουσείου Πλατέος και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σπιτιού από τον πρόεδρο του χωριού κ. Γεωργιάδη.

Με τα πέρας της ξενάγησης ο Σύλλογος Καππαδοκών «Ο Βαρασός» φρόντισε να κεράσει τους καλεσμένους σε έναν μπουφέ που δημιούργησαν οι γυναίκες του συλλόγου.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές αυτού του νέου λαογραφικού μουσείου που θα λειτουργεί πλέον στον δήμο μας με την ελπίδα να γίνει κι αυτό ένας μικρός φάρος γνώσης και πολιτισμού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους η κ. Δημητριάδου και ο κ. Ελευθεριάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ¨Σπίτι Εποικισμού¨ ή αγροτικό σπίτι ονομάζονται οι κατοικίες που έχτισαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική καταστροφή, τα νέα σπίτια που έμελλε να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους στη ¨νέα...παλαιά¨ πατρίδα τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπάρτζωκας και Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών δήμου Αλεξάνδρειας Στέφανος Δελιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Παντόπουλος και Αργύρης Πανταζόπουλος καθώς και πλήθος κόσμου.

H Όλγα Μοσχοπούλου είναι η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, με 17 θετικές ψήφους και 15 «λευκά» όπως αποφάσισε πριν από λίγες ώρες το «σώμα» της νέας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθως, διεξήχθη η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέση που αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Κιρκιλιανίδης με 15 «ναι» και 18 «λευκά». Την θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Μαντζώλας με 23 «ναι» και 10 «λευκά».

Το νέο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας έχει ως εξής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όλγα Μοσχοπούλου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Κιρκιλιάνιδης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιώργος Μαντζώλας.

Δείτε τις τοποθετήσεις των τριών νέων μελών του Προεδρείου:

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρθενική του εμφάνιση, με τον εν λόγω τίτλο, στο Βελλίδειο στα πλαίσια της ΔΕΘ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 08/09/2019

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας