alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου – Σχοινά θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κο Παναγιώτη Γκυρίνη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου,

Κατηγορία Εκπαίδευση

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Τόσες βασιλόπιτες δεν νομίζω να κόπηκαν άλλη χρονιά. Σε μία κοπή λοιπόν, δεν θα πω πια, η βασιλόπιτα δεν είχε φλουρί. Δηλαδή, ή δεν είχε ή κάποιος το κατάπιε και δεν το πήρε χαμπάρι. Γι΄ αυτό, αν ακούσετε κάποιο παράξενο ήχο όταν πάτε τουαλέτα μη νομίσετε ότι δίνετε ρέστα. Καλά; Το φλουρί θα είναι. Επίσης έγινε και ο χορός της αστυνομίας. Βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι ήταν όλοι εκεί. Εκτός από τον δικό μας. «Η υποκρισία περισσεύει» δήμαρχε μου και να δω πόσες φορές ακόμα θα το πω.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής γίνονται σε πάρα πολλά σχολεία της χώρας μας αλλά και του δήμου μας. Τα παιδάκια μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν στους δρόμους, να αναγνωρίζουν σήματα, να περνούν διαβάσεις. Ώπα, εδώ σταματάω. Κανονικά αυτά τα μαθήματα θα έπρεπε να γίνονται στους εργαζόμενους του δήμου και όχι στα παιδάκια. Θα με πείτε πάλι κακό και δεν το θέλω γι΄ αυτό εξηγούμαι. Μια διάβαση έχει πολλές κάθετες γραμμές και δύο οριζόντιες. Οι οριζόντιες λοιπόν μπαίνουν από τη μεριά της πορείας του αυτοκινήτου ώστε ο

οδηγός να σταματάει σε αυτές όταν περνάει ο πεζός.

Οι δικοί μας, πήραν το σχέδιο, μέτρησαν γραμμές και φύγε κακό από τα μάτια μου. Όπου να΄ ναι λοιπόν τις τράβηξαν αρκεί να είναι 9. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι περισσότερες είναι έξω από τα σχολεία με αποτέλεσμα τα μικρά να πάθουν σύγχυση. Απορούν ποιος έχει δίκιο, η τροχαία ή οι εργάτες του δήμου; Και επειδή αυτά που λέω δεν είναι λόγια του αέρα, δείτε και μόνοι σας. Έξω από το δημοτικό σχολείο Τρικάλων.

moufa1

Έξω από το νηπιαγωγείο Πλατάνου.

moufa2

Έξω από το δημοτικό σχολείο Κλειδίου.

moufa3

Από εδώ και πέρα ο παλιός δήμος Πλατέος θα οδηγεί όπως και στην Αγγλία. Ανάποδα. Σίγουρα αυτό ήταν ένα από τα όνειρα του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, κυρίου Βενιόπουλου να μας κάνει σιγά σιγά όλους ευρωπαίους. Βένιο μου, στείλε τα τσακαλάκια σου να αλλάξουν και τις πινακίδες μεριά γιατί έτσι είναι λιγάκι άκαιρες. Να τις πάνε από τον ένα τράφο στον άλλον. Μη τους φοβάσαι, στις μ@λ@κίες είναι μάνα.

Βασιλόπιτα έκοψε και ο Ερυθρός Σταυρός. Θυμάστε, πριν πολλά χρόνια που ο σχωρεμένος ο Τσεκλένης είχε ράψει τις νέες στολές της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τις παρουσίασε στην κοπή πίτας της εταιρίας; Ε λοιπόν, σε αυτή τη βασιλόπιτα ο ερυθρός σταυρός μας έκανε την δική του παρουσίαση. Στην πρώτη φωτό το μοντέλο φοράει την καθημερινή στολή (μαζευτήκαμε να καθαρίσουμε τα γραφεία). Στη δεύτερη το μοντέλο φοράει τη στολή του δρόμου. Π.χ όταν γίνετε το Gidas run βγαίνουν στο δρόμο με το γιλεκάκι για να τους δούνε οι δρομείς και να μη τους πατήσουν. Στην Τρίτη φωτό είναι η επίσημη στολή, αυτή για τις βασιλόπιτες και όλα τα gala. Μεσάτο ταγιέρ και μαλλί Κρύστιλ Κάριγκτον από τη Δυναστεία.

moufa4

 

Στην τέταρτη φωτό συναντάμε τη στολή «Πετροβασίλη». Η πιο παλιακιά αλλά για μένα η πιο διαχρονική. Ποιος δεν θα καθόταν να πάρει πρώτες βοήθειες από μία που φοράει…. ποδιά; Στην Πέμπτη φωτό βλέπουμε τι πρέπει να φοράμε όταν πάμε καλεσμένοι σε κοπή πίτας του ερυθρού. Μια τίγρη, μια ζέβρα, ένα κατιτίς άγριο οπωσδήποτε. Γιατί, πολύ απλά, ο ερυθρός σταυρός είναι all time classic.

Συνεχίζω με τα κοιμητήρια. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα βγάλει στο Καρπούζι ένα βίντεο με το χάλι που επικρατούσε. Μπήκαν και το συμμάζεψαν. Φέτος κάποιος έκανε το ίδιο και ξαναμπήκαν. Αλλιώς ούτε περνάει από το μυαλό τους ότι και οι νεκροί έχουν δικαιώματα. Φέτος όμως το παράκαναν. Είπαμε να συμμαζέψουν αλλά όχι και έτσι…….

moufa5

 

Νοικοκύρηδες εεεεεε. Από εδώ και πέρα όποιος πάει να ανάψει το καντήλι θα πηγαίνει και μια πάστα Φλώρα να υπάρχει για κέρασμα, όχι ξεροσφύρι. Αυτό θα πει πολιτισμός.

Τα σχολεία του δήμου τσίκνισαν την Τσικνοπέμπτη και οι πιο τολμηροί έβαλαν και τα αποκριάτικα τους. Μ΄ αρέσει πολύ το καπέλο του κυρίου στην πρώτη φωτό. Ο Νταρντανιάν με λίγο από Κοκό Σανέλ στο κεφάλι. Ο δεύτερος κύριος ντύθηκε….. ντύθηκε….. τι είναι αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω. Πάντως έτσι που τον βλέπω είναι σα σκύλος που γύρισε από την Κίνα και τον έχουν σε καραντίνα για τον Κορονοϊιό.

moufa6

Αυτές τις μέρες διαβάσαμε και τη δήλωση του Γιάννη Κιρκιλιανίδη μετά την εκλογή του ως αρχηγός της παράταξης Αξίζουμε Καλύτερα. Βέβαια σε κανένα σημείο της δήλωσης δεν αναφέρει ότι είναι πλέον ο νέος αρχηγός απλά εστιάζει στο ότι θα είναι πάντα παρόν εκεί που απαιτείται. Εμένα βέβαια μου έκανε εντύπωση ένα άλλο σημείο της δήλωσης.

moufa7

Ποιες ευθύνες αναλαμβάνετε ή απλά το γράψατε έτσι γιατί ακούγεται ωραίο; Έγινε καμιά διαγραφή μέλους για όλο αυτό το φιάσκο; Πόσο κακό θα ήταν αν αναφέρατε στη δήλωση ότι αισθάνεστε πικραμένοι και γιατί όχι πουλημένοι από την όλη εξέλιξη; Αν θέλετε την άποψη μου θα ήταν πιο ανθρώπινο και όχι ξύλινο. Εγώ διάβασα μια δήλωση…. από τα ίδια. Τι διαφορετικό να περιμένω;

Τέλος πάντων, δεν θα συγχυστώ. Έκανε disco πάρτι η ομάδα του φεστιβάλ ταινιών και από πίσω χέστηκαν όλοι με το ίδιο. Όλοι αντιγραφή. Γιατί ρε παιδιά, υπήρχε και η Τέκνο, το Hip Hop, η Τζαζ και πολλά άλλα. Όλοι ντίσκο; Όλοι άφρο μαλλί; Φαντασία γιοκ;

moufa8

Καταγγελία έγινε στο Καρπούζι ότι σε κάποια σχολεία του δήμου μας υπήρξαν κρούσματα ψώρας. Ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς με διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλιώς θα έστελνε συνεργεία απολύμανσης. Εγώ απλά σας παραθέτω μία από τις πολλές φωτογραφίες που μου έστειλαν και ας επιληφθούν του προβλήματος (αν όντως υπάρχει) οι υπεύθυνοι.

moufa9

Ο ΛΟΝΑΠ έκανε τον ετήσιο χορό του και οφείλω να ομολογήσω ότι περάσαμε υπέροχα. Κέρδισα και ένα μήνα μαθημάτων καράτε γι΄ αυτό όσοι κάνετε όνειρα να με βγάλετε από τη μέση σκεφτείτε το διπλά. Δεν θα μιλήσω όμως για το χορό αλλά για τις πρόβες του ομίλου. Μια νέα μέθοδος εκμάθησης τραγουδιού εφαρμόζεται πλέον στον όμιλο. Τι εννοώ; Θυμάστε το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ;

moufa10

Πάνω σε αυτό πάτησαν και εφάρμοσαν τη νέα μέθοδο που φέρει το όνομα «Τείχος των Τραγουδιών». Κοιτάς τον τοίχο και από παράφωνος γίνεσαι Παβαρότι.

moufa11

Εμένα βέβαια μου θύμισε και κάτι άλλο αλλά δεν ξέρω αν πρέπει…… δε γ@μ.... Θα το πω.

moufa12

Τι λέτε;

moufa13

 Θεέ μου σχώραμε, τι έχω να ακούσω πάλι τη Δευτέρα στην πρόβα. Μαθημένα τα βουνά……

Και θα κλείσω με κάτι που πραγματικά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Τίτλοι τέλους για την Χρύσα Αντωνίου στην θεατρική ομάδα του δήμου μας. Μετά από 13 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας η αυλαία έπεσε. Οι λόγοι ήταν ότι δεν γέμιζε το θέατρο, δεν διάλεγε ωραία έργα, μάλωνε με τους ηθοποιούς και τέτοια.

moufa14

Μακάρι να ήταν αυτοί οι λόγοι αλλά δεν. Οι λόγοι ήταν…. φήμες. Καλά διαβάσατε αλλά δεν μπορώ να σας πω ακόμη περισσότερα. Με τίποτα πάντως δεν ήταν ότι ο σύζυγός της κατέβαινε υποψήφιος με τον Ναλμπάντη. Μη πάει ο νους σας εκεί, προς Θεού. Δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι!!! Απλά, η γυναίκα που «έχτισε» τη θεατρική ομάδα, δεν τους κάνει μετά από 13 χρόνια και 9 μήνες μετά τις… εκλογές. Περιμένω δελτία τύπου και τότε θα τα πούμε όλα καθαρά. Μόνο μη μου βιάζεστε.

Μη με ρωτάτε τι να ντυθείτε φέτος την αποκριά. Βάλτε ένα πανί στο κεφάλι και ντυθείτε Πανίβλακες. Για τέτοιους μας περνάνε. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 

 

 

 

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 22/02/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα παρουσιάση επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς ανέμους και τις βροχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως πάνω από τη θάλασσα, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά, καθώς και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο (22/02), σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να μετατοπίζονται νοτιότερα, επηρεάζοντας κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και έως 8 μποφόρ στα νότια πελάγη, ενώ τοπικά στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις που στα παράκτια τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα νησιωτικά τμήματα τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, δίνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά τμήματα στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, φαινόμενα που όμως γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Κατηγορία Γενικά

Ζητείται κοπέλα για εργασία σε κατάστημα καφέ μπουγάτσα για την πόλη της Αλεξάνδρειας.

 
Κατηγορία Επιχειρείν

Στον πρώην Δήμο Μελίκης λάμβανε δράση η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων, η οποία είχε στη δικαιοδοσία της τις αμμοληψίες του εν λόγω Δήμου.
Το πρόβλημα ξεκίνησε εν έτει 2003 όταν η εν λόγω δημοτική επιχείρηση αποφάσισε τη σύσταση κοινοπραξίας με επιχείρηση που είχε έδρα στο Αιγίνιο Πιερίας και στη συνέχεια με ακόμη μία εταιρεία με έδρα τα Τρίκαλα Ημαθίας.
Το 2% των μετοχών της κοινοπραξίας, το κράτησε η Δημοτική Επιχείρηση και το 98% το κράτησαν η κάθε ιδιωτική επιχείρηση αντίστοιχα με την ευθύνη να πληρώνουν τις υποχρεώσεις(ΦΠΑ, φόρους, εργατικό προσωπικό, ΙΚΑ κτλ.), τις οποίες ανέλαβαν οι εταιρείες που κατείχαν το 98% των μετοχών.
Οι εταιρείες αμμοληπτούσαν και πληρώνονταν αλλά από ότι φαίνεται δεν απέδιδαν το ΦΠΑ,
με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν χρέη της τάξεως των 180.000€ και μαζί με τα πρόστιμα να φθάσουν το ποσό των 250.000€.
Με τη σύσταση του Δήμου Αλεξάνδρειας ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα ¨περί αποδοχής της οφειλής των 250.000€¨ με το αιτιολογικό ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να μπει σε διαδικασία ρύθμισης με απαλειφή προστίμων και μέρους του χρέους και να πληρώσει αντί των ιδιωτικών επιχειρήσεων το ποσό των 80.328,32€.
Υπερψήφισαν την απόφαση τότε(αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται), κάποιοι από τους τότε και τώρα Αντιδημάρχους καθώς και η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Για την ιστορία στις 21-11-2011 η οφειλή είχε δημοσιευτεί σε ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών που περιελάμβανε μεγαλοοφειλέτες.
Τα 80.328,32€ που υποτίθεται θα πλήρωνε ο Δήμος(αφού κανείς δεν ασχολήθηκε με την αποπληρωμή τους), σήμερα ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό -σύμφωνα με πληροφορίες- του 1εκατομμυρίου ευρώ και έχει ως αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να προβεί σε κατασχέσεις εσόδων του Δήμου που προέρχονται από πάσης φύσεως ενοίκια.
Οι δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας θα κληθούν εμμέσως πλην σαφώς να πληρώσουν το ¨μάρμαρο¨ και να ξεχρεώσουν τα κατασχετήρια του πρώην Δήμου Μελίκης αφού αυτά θα στερήσουν έσοδα από το Δήμο Αλεξάνδρειας και κατ΄ επέκταση ανταποδοτικές παροχές προς τους πολίτες.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βέροιας, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «ΑΛΚΕΤΑΣ» του σχολείου, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 από τις 9.00-1.00μ.μ. 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών που υποστήριξαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας «5 λεπτά αρκούν για να σώσεις μια ΖΩΗ».
Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους. Η δράση αυτή είχε  ως αποτέλεσμα τη δημιουργία «Τράπεζας Αίματος» του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. Η σχολική κοινότητα υπόσχεται να προωθήσει και με άλλες δράσεις την εθελοντική αιμοδοσία.
 
Κατηγορία Εκπαίδευση

Στην τοποθέτηση του κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικών Υποθέσεων, ο Τάσος Μπαρτζώκας τάχθηκε σθεναρά υπέρ της αναβάθμισης της ασφάλειας στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Επιπρόσθετα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, σχετικά με το αν υποστηρίζει το νόμο και την τάξη, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, ή αν επιθυμεί την ασυδοσία και την απουσία κοινωνικής συνοχής.

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 25η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87)

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας