Δήμος Αλεξάνδρειας:Eιδοποιητήρια-κατασχετήρια της ΑΑΔΕ για ¨σπασμένα¨ του πρώην Δήμου Μελίκης Κύριο

Δήμος Αλεξάνδρειας:Eιδοποιητήρια-κατασχετήρια της ΑΑΔΕ για ¨σπασμένα¨ του πρώην Δήμου Μελίκης

Στον πρώην Δήμο Μελίκης λάμβανε δράση η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων, η οποία είχε στη δικαιοδοσία της τις αμμοληψίες του εν λόγω Δήμου.
Το πρόβλημα ξεκίνησε εν έτει 2003 όταν η εν λόγω δημοτική επιχείρηση αποφάσισε τη σύσταση κοινοπραξίας με επιχείρηση που είχε έδρα στο Αιγίνιο Πιερίας και στη συνέχεια με ακόμη μία εταιρεία με έδρα τα Τρίκαλα Ημαθίας.
Το 2% των μετοχών της κοινοπραξίας, το κράτησε η Δημοτική Επιχείρηση και το 98% το κράτησαν η κάθε ιδιωτική επιχείρηση αντίστοιχα με την ευθύνη να πληρώνουν τις υποχρεώσεις(ΦΠΑ, φόρους, εργατικό προσωπικό, ΙΚΑ κτλ.), τις οποίες ανέλαβαν οι εταιρείες που κατείχαν το 98% των μετοχών.
Οι εταιρείες αμμοληπτούσαν και πληρώνονταν αλλά από ότι φαίνεται δεν απέδιδαν το ΦΠΑ,
με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν χρέη της τάξεως των 180.000€ και μαζί με τα πρόστιμα να φθάσουν το ποσό των 250.000€.
Με τη σύσταση του Δήμου Αλεξάνδρειας ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα ¨περί αποδοχής της οφειλής των 250.000€¨ με το αιτιολογικό ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να μπει σε διαδικασία ρύθμισης με απαλειφή προστίμων και μέρους του χρέους και να πληρώσει αντί των ιδιωτικών επιχειρήσεων το ποσό των 80.328,32€.
Υπερψήφισαν την απόφαση τότε(αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται), κάποιοι από τους τότε και τώρα Αντιδημάρχους καθώς και η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Για την ιστορία στις 21-11-2011 η οφειλή είχε δημοσιευτεί σε ανάρτηση του Υπουργείου Οικονομικών που περιελάμβανε μεγαλοοφειλέτες.
Τα 80.328,32€ που υποτίθεται θα πλήρωνε ο Δήμος(αφού κανείς δεν ασχολήθηκε με την αποπληρωμή τους), σήμερα ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό -σύμφωνα με πληροφορίες- του 1εκατομμυρίου ευρώ και έχει ως αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να προβεί σε κατασχέσεις εσόδων του Δήμου που προέρχονται από πάσης φύσεως ενοίκια.
Οι δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας θα κληθούν εμμέσως πλην σαφώς να πληρώσουν το ¨μάρμαρο¨ και να ξεχρεώσουν τα κατασχετήρια του πρώην Δήμου Μελίκης αφού αυτά θα στερήσουν έσοδα από το Δήμο Αλεξάνδρειας και κατ΄ επέκταση ανταποδοτικές παροχές προς τους πολίτες.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!