Έπαρση της Σημαίας για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας Κύριο

Έπαρση της Σημαίας για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Τον Οκτώβριο του 1912, η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Ελληνικός Στρατός, κατά τη νικηφόρα πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά, μπήκε στον τότε Γιδά την

 

18η Οκτωβρίου. Μετά από τόσους αιώνες δουλείας και σκλαβιάς, τμήμα Ιππικού του Ελληνικού Στρατού μπήκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας, όπου κι έγινε δεκτό από τους κατοίκους με ενθουσιασμό.

Στις 28 Μαΐου 2013, με το φύλλο 118 (τεύχος Α΄) της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καθιερώθηκε η η 18η Οκτωβρίου, ως Εορτή τοπικής σημασίας για την πόλη της Αλεξάνδρειας. Επιπρόσθετα, με το φύλλο 59 (τεύχος Α', έκδοση 11 Μαρτίου 2014) ανακηρύχθηκε η 18η Οκτωβρίου ως αργία για την Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας.

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος Αλεξάνδρειας λόγω της 105ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό, διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων εορτασμού της.

Στις 8:15 το πρωϊ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 άγημα του 3ου ΤΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ απόδωσε τιμές και ύψωσε την Ελληνική σημαία στο Ηρώο Πεσόντων στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!