Καταβολή 9,5 εκατ. ευρώ ανταποδοτικών τελών για το 2019, σε Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες Κύριο

Καταβολή 9,5 εκατ. ευρώ ανταποδοτικών τελών για το 2019, σε Δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες

Στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Βέροιας, 93.300 και 69.000 ευρώ, αντίστοιχα


Απόφαση, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες για την δέσμευση των εκτάσεων, όπου και θα ανεγερθούν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, σε συνέχεια της σχετικής  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 (Στις δομές έχουν ήδη ανακοινωθεί δεν περιλαμβάνονται περιοχές της Ημαθίας). Ωστόσο, σε συνέχεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Οικονομικών, προχωρά η άμεση καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους, που επιβαρύνθηκαν με την φιλοξενία μεταναστών εντός των διοικητικών ορίων τους το 2019. Συγκεκριμένα, εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 9.491.400 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά έτος ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας. 

Στον κατάλογο των δικαιούχων, περιλαμβάνονται στην Ημαθία, οι Δήμοι: Αλεξάνδρειας  για  622  πρόσφυγες-μετανάστες, ποσό  93.300 ευρώΒέροιας για 460    πρόσφυγες-μετανάστες, ποσό  69.000 ευρώΜε την νέα νομοθεσία προβλέπεται η ανά τρίμηνο καταβολή ανταποδοτικών τελών στους Δήμους για την περίοδο μετά την 1/1/2020.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας