Μία ακόμη άτυπη χωματερή δίπλα στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας... έως πότε; (φώτο) Κύριο

Μία ακόμη άτυπη χωματερή δίπλα στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας... έως πότε; (φώτο)

Συνεχίζει να υφίσταται η «υγειονομική βόμβα» πίσω από το Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες αναγνωστών του alexandriamou.gr που μάλιστα συνεχώς αναβαθμίζεται με φερτά υλικά και συγκεκριμένα παλιά έπιπλα σπιτιού και όχι μόνο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες.    

Καναπέδες, πολυθρόνες, στρώματα μέχρι και χαλιά «κοσμούν» τον χώρο που μοιάζει με κακόγουστο εσωτερικό σπιτιού έτοιμο να φιλοξενήσει πολίτες, πιθανώς είναι ένας νέος τρόπος ξεκούρασης για τους περιπατητές που επισκέπτονται το αμφιθέατρο, που προωθεί ο δήμος Αλεξάνδρειας(;).

Δυστυχώς τα βράδια ήδη σημειώνονται επισκέψεις περιθωριακών ατόμων που χρησιμοποιούν το σημείο για διάφορους λόγους.

Η περίφραξη μεταξύ του Αμφιθεάτρου και του χώρου που στεγάζεται -τι ειρωνεία- το Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Αλεξάνδρειας έχει πέσει κι έχει σκεπαστεί με στρώματα διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο σημείο που κανονικά επιτρέπονται μόνο υπάλληλοι του δήμου.

(Να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο ότι στο σημείο εθεάθησαν μικρά παιδιά να παίζουν).

Το θέαμα συμπληρώνουν φυσικά οι σωροί από σκουπίδια που δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο της περιοχής μαζί με στοίβες από ξερά κλαδιά, γεγονός που ελλοχεύει τον κίνδυνο φωτιάς, τόσο στα φερτά υλικά όσο και στα ελάχιστα δέντρα που έχουν απομείνει, από ένα μικρό περιαστικό δάσος που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα.

Το αποκορύφωμα είναι το πράσινο φορτηγό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που είναι γεμάτο σκουπίδια και βρίσκεται στον χώρο ακόμη πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάιου και το οποίο ενέχει κινδύνους για τη δημοσία υγεία. ( Να θυμίσουμε ότι τα παρατημένα αυτοκίνητα τα οποία είχε απομακρύνει η διοίκηση Γκιονόγλου κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους).

Το στολίδι της πόλης έχει μετατραπεί σε μια άτυπη χωματερή εδώ και καιρό, το alexandriamou.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, αφού καθημερινά ο εν λόγω χώρος φιλοξενεί πολλούς δημότες- περιπατητές που το επισκέπτονται και φυσικά όλες τις πολιτιστικές δράσεις που έλαβαν χώρα εκεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι ντροπή να συντηρείται ολοένα και να γιγαντώνεται ένα τέτοιο αποκρουστικό θέαμα κοντά σε ένα τόπο που παράγει πολιτισμό και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί η στοιβάδα σκουπιδιών από τις αρμόδιες αρχές προτού δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης, υγειονομικές βόμβες για τη δημόσια υγεία και κίνδυνος για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Υ.Γ. Το alexandriamou.gr δημοσιεύει για δεύτερη φορά σχετικό άρθρο για το εν λόγω θέμα που προέρχεται χρονικά από την εποχή του κ. Στέφανου Γκιουρτζή, προκάτοχο του τωρινού Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Κούγκα, ο οποίος καλείται να βρει άμεσα λύση.

Αναμένουμε…

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!