Μια κακόγουστη παράσταση το Δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας! Αλαζονεία, έπαρση και επίδειξη ισχύος! Κύριο

Μια κακόγουστη παράσταση το Δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας! Αλαζονεία, έπαρση και επίδειξη ισχύος!

Με ένταση, νεύρα, απαξιωτικές εκφράσεις και εικόνα αρένας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019 στο δημαρχείο της πόλης.

Η αλαζονεία, η έπαρση και η προσπάθεια επίδειξης ισχύος και αντεκδίκησης, έδωσαν μια ακόμη κακόγουστη παράσταση αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός πολιτισμός θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να στεριώσει στο Δήμο Aλεξάνδρειας.

Στην αρχή πήρε τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κιρκιλιανίδης της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα» εν απουσία του επικεφαλής, Κώστα Ναλμπάντη ο οποίος πήρε άδεια 30 ημερών λόγω φόρτου εργασίας. Το ερώτημα που προκύπτει προς τον κ. Ναλμπάντη είναι αν θα έπαιρνε άδεια λόγω εργασίας αν βρισκόταν στη θέση του δημάρχου. Γιατί απαξιώνει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τους συνεργάτες του που τον στήριξαν στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μη ασκώντας αντιπολίτευση.

Ένας ηγέτης δεν συμπεριφέρεται έτσι, όση πικρία ή αίσθημα αδικίας και να έχει μέσα του, έχω την πεποίθηση ότι ο ηγέτης μένει και παλεύει μέχρι τέλος και εμπνέει χωρίς να αφήσει την παράταξη του «ακέφαλη» και «αδέσποτη». Μένουμε στη θέση μας γιατί αγαπάμε όχι την καρέκλα, αλλά τον τόπο μας και παλεύουμε γι’ αυτόν είτε από τη θέση του δημάρχου είτε της αντιπολίτευσης και τιμάμε τον ρόλο που μας έδωσαν οι πολίτες κι έτσι τιμάμε και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο κ. Κιρκιλιανίδης ανάφερε τρία ζητήματα που απασχόλησαν το Δήμο το τελευταίο διάστημα, το πρώτο αφορούσε την άτυπη χωματερή που ανέδειξε το alexandriamou.gr δίπλα από το Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας, το δεύτερο ήταν η ολισθηρότητα του τάπητα στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας και το τρίτο, γιατί δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τον υφυπουργό κ. Καράογλου και τους δημάρχους Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας και Γιαννιτσών για τη δημιουργία δικτύου πόλεων του Μεγαλέξανδρου.

Ο κ. Γκυρίνης απάντησε για τη διαχείριση σκουπιδιών και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες με το θέμα , και κατηγόρησε τον κ. Κιρκιλιανίδη ότι ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα λέγοντας του μάλιστα πως ολισθαίνει της πολιτικής πορείας του ενώ για την συνάντηση για το δίκτυο πόλεων του Μεγαλέξανδρου απάντησε πως δεν είχε πρόσκληση και θα βρεθεί εκεί με άλλο γκρουπ ( με ποιους δήμους ώστε να υπάρχει αναφορά στο Μέγα Αλέξανδρο, από πού;). Έπειτα τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κούγκας ο οποίος ανάφερε πως δεν γνώριζε το πρόβλημα με τα σκουπίδια δίπλα στο Αμφιθέατρο και πως θα απομακρυνθούν αμέσως. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βενιόπουλος τοποθετήθηκε για το Κλειστό Γυμναστήριο εξηγώντας ότι έχουν παρθεί δείγματα από το παρκέ κι έχουν σταλεί για έλεγχο και τόνισε πως δεν θα πληρωθεί το έργο αν δεν ολοκληρωθεί. (Είναι έτσι; Ο κ. Κιρκιλιανίδης βροντοφώναζε ότι το έργο θα πληρωθεί, εάν δεν έχει ήδη πληρωθεί.)

Φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη έλεγαν ότι ο Δήμος είχε θέμα με τα λάδια για το στόλο των αυτοκινήτων του. Επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, οι φήμες αυτές μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανατροπής-Νέα Σελίδα» Μ. Χαλκίδη, ώστε να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση . Ο Δήμαρχος Π. Γκυρίνης παραδέχτηκε ότι υπήρξαν πράγματι κάποιες τέτοιες φημολογίες και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε να γίνει ποιοτικός έλεγχος των λαδιών για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλα ή όχι. Πιο ξεκάθαρος για το θέμα ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σάκης Κούγκας, ο οποίος τόνισε, ότι ο ίδιος πιστεύει ότι τα λάδια είναι ακατάλληλα και ότι αν χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα του δήμου θα υπάρξει άμεσα σοβαρό πρόβλημα. Ενώ συνέχισε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι αν αποδειχθεί από τον ποιοτικό έλεγχο που διατάχθηκε ότι τα λάδια είναι ακατάλληλα, ο Δήμος θα στραφεί εναντίον της εταιρείας προκειμένου να αποζημιωθεί για τις βλάβες που προκλήθηκαν στα αυτοκίνητα του Δήμου. (Τελικά το πρόβλημα ήταν στην ποιότητα ή στην ποσότητα, τι έλεγαν οι φήμες;)

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κούγκας τόνισε πως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έρχονται στο Δήμο Αλεξάνδρειας 18 άτομα που προσελήφθησαν από την 3Κ προκήρυξη και πως η έλευση τους θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αποκομιδή των σκουπιδιών αφού κατά κύριο λόγο η ειδικότητά τους είναι οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρων. Σημαντική βοήθεια θα είναι και η παραλαβή των άλλων απορριμματοφόρων ώστε η κατάσταση να εξομαλυνθεί. Ο κ. Κούγκας δήλωσε ότι το θέμα των σκουπιδιών θα λυθεί σε 5 μέρες. (Ιδιαίτερα αισιόδοξο τον βρίσκουμε...)

Έπειτα τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάνος Παπαδόπουλος από την παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα» ο οποίος ρώτησε τον δήμαρχο αν έχει γίνει κάποιος έλεγχος για τα απορρίμματα των φυτοφαρμάκων και συγκεκριμένα ανάφερε ένα σημείο που παρατηρείται έντονα η ρίψη φυτοφαρμάκων έξω από το γήπεδο της Καψόχωρας. Ο δήμαρχος συμφώνησε πως είναι σημαντικό ζήτημα και πως δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια, παρά μόνο πιλοτική και πως πρέπει να ελεγχθεί και να προσεχθεί εντατικότερα το όλο θέμα.

Άξια λόγου και η επισήμανση του Ηλία Ιακωβίδη για το τι γίνεται με τη στατικότητα των κτιρίων στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Μια πρώτη γεύση της κατάστασης που θα επικρατήσει στους Δήμους πήραμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Η επί της ουσίας κατάργηση της απλής αναλογικής με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα των Δήμων, φαίνεται να έχει ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση υπερεξουσιών του Δημάρχου στα νομικά πρόσωπα του δήμου χωρίς εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης με καταστροφικές συνέπειες όπως την έλλειψη ελέγχου. Στο χθεσινό συμβούλιο αυτό φάνηκε έντονα στη ψηφοφορία για την εκλογή νέων Διοικητικών Συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου.

Η διοίκηση του δήμου στην ουσία ψήφισε μόνη της τα πρόσωπα που ήθελε η ίδια αφού η αντιπολίτευση δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετη γεγονός που «άναψε τον καυγά» για μια ακόμη φορά, με πρωταγωνιστές τον κ. Κιρκιλιανίδη και τον κ. Πανταζόπουλο.

Η διαμαρτυρία του Γιάννη Κιρκιλιανίδη αφορούσε το γεγονός ότι η παράταξη του κ. Πανταζόπουλου καταλάμβανε τις θέσεις που προορίζονταν για την αντιπολίτευση, γεννώντας για μια ακόμη φορά το ερώτημα αν ο κ. Πανταζόπουλος είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση.

Ο κ. Κιρκιλιανίδης αποδοκίμασε αυτή την τακτική του κ. Πανταζόπουλου, λέγοντας ότι κατ’ ουσίαν αποτελεί διοίκηση του Δήμου και θα έπρεπε να αφήσει τις θέσεις που προορίζονται για την αντιπολίτευση στις άλλες παρατάξεις.

-Κ. Κιρκιλιανίδη, φωνάζοντας χάνεται το δίκιο σας και δυστυχώς φανήκατε ως παράταξη απροετοίμαστοι σε προτάσεις αν και θέσατε θέμα νομιμότητας της όλης διαδικασίας, γεγονός που θα αξιολογηθεί από την αρμόδια Αρχή.-

Από την πλευρά του ο κ. Πανταζόπουλος απάντησε ότι οι ενέργειές του προβλέπονται από τον Κλεισθένη, ο οποίος “νομιμοποιεί” τις συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος χωρίς προβλήματα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. (Και μόνο;)

Επίσης επέκρινε το ύφος του κ. Κιρκιλιανίδη λέγοντας ότι όλοι στο δημοτικό συμβούλιο έχουν έναν κοινό σκοπό, την πρόοδο του τόπου και κατά συνέπεια ο ένας πρέπει να απευθύνεται στον άλλον με κόσμιο τρόπο.

Ειπώθηκαν απαξιωτικές και αλαζονικές ατάκες γεμάτες ειρωνεία που δεν αρμόζουν στην αίθουσα ενός δημοτικού συμβουλίου και από τις δύο πλευρές:

Γκυρίνης: «Έγινα Δήμαρχος γιατί είστε λίγοι, μικροί και ασήμαντοι».

Κιρκιλιανίδης: «Έγινες Δήμαρχος λόγω οικονομικής επιφάνειας».

Το επίπεδο έπεσε τόσο που η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα» , Όλγα Καστανά αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα φανερά εκνευρισμένη.

Πόσες φορές έχουμε αναγκαστεί, πραγματικά με θλίψη, να γράψουμε αρνητικά για τα τεκταινόμενα στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου μας μέχρι σήμερα! Πόσες φορές επισημάναμε, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση, πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρένα διαξιφισμών ούτε θεαθήναι, αλλά ναός Δημοκρατίας και χώρος επίλυσης προβλημάτων του Δήμου μας και χρειάζεται να κρατηθεί ¨ στοιχειώδες επίπεδο¨!

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και απογοητευτήκαμε σε μεγάλο βαθμό λόγω της αλαζονείας, του εγωισμού και της έλλειψης αγάπης προς τον τόπο και σεβασμού προς τους πολίτες.

Δεν είναι λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου αυτή κ. Μοσχοπούλου αλλά παρωδία και θέατρο του παραλόγου. Θα ήταν συνετό και δίκαιο κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου να απορροφάτε τους κραδασμούς με ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ των παρατάξεων γιατί κι εσείς έχετε μερίδιο ευθύνης στο όλο τραγικό σκηνικό που διαμορφώνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας. Κρατείστε ίσες αποστάσεις από όλες τις παρατάξεις και ισορροπείστε τις αντιθέσεις γιατί αυτός είναι o θεσμικός σας ρόλος.

Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, γιατί πάντοτε η γραφίδα μας διαθέτει αυτό το προτέρημα κατά γενική ομολογία, όμως οι συμπολίτες μας άλλα περίμεναν και άλλα βιώνουν και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο...όλοι αναλογιστείτε τις ευθύνες σας!!!

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!