Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Πλατάνου- Πρασινάδας Κύριο

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Πλατάνου- Πρασινάδας

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι μαθητές/τριες προσήλθαν στις σχολικές μονάδες και παρέμειναν μέχρι τη λήξη του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Έχοντας προσαρμοστεί στα δεδομένα της πανδημίας για άλλη μια χρονιά προσήλθαν στο σχολείο τους φορώντας τις μάσκες τους οι οποίες όμως ήταν δύσκολο να κρύψουν το χαμόγελό τους που συνάντησαν ξανά τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

 

Το Δημοτικό σχολείο Πλατάνου- Πρασινάδας ξεκινά τη σχολική χρονιά έχοντας όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και με νέα Διευθύντρια, καθώς η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή- ζωοθεραπεύτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. ανέλαβε τη διεύθυνση ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια.

 

Αγιασμός τελέστηκε όμως και στο Δημοτικό σχολείο Πρασινάδας καθώς στο σχολείο φοιτούν μαθητές από τον Πλάτανο, την Πρασινάδα και την Κυδωνιά.

 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους φετινούς κανόνες του σχολείου αλλά και για όλα τα διαδικαστικά που αφορά τη μεταφορά τους στο σχολείο αλλά και την προσαρμογή της Α’ τάξης στο νέο σχολικό περιβάλλον.

 

Μαζί με το Δημοτικό σχολείο Πλατάνου συμμετείχε στον αγιασμό και το νηπιαγωγείο καθώς το νηπιαγωγείο Πρασινάδας φέτος παραμένει κλειστό δυστυχώς λόγω έλλειψης μαθητών.

 

Στον αγιασμό διαβάστηκε και το μήνυμα του Δ/ντή Α/θμιας Ε/κπ/σης Ημαθίας κ. Δημήτρη Πυρινού:

 

«Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

 

Καλωσορίζοντας το νέο σχολικό έτος, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας. Η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών, είναι απαραίτητα εφόδια για το μέλλον των παιδιών μας, όπως, το αίσθημα ευθύνης και του καθήκοντος, είναι τα απαραίτητα στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς για να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι. Το σχολείο αποτελεί έναν φορέα αξιών, με σημαντικότερους της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.

 

Αφήσαμε πίσω μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, ωστόσο παρά τις αντιξοότητες η εκπαιδευτική κοινότητά μας νίκησε την πανδημία, αφού αντιμετώπισε άμεσα τα περιστατικά κρουσμάτων, χωρίς την εξάπλωσή τους, ενώ συγχρόνως προσέφερε τη γνώση στους μαθητές ακόμα και με χρήση της νέας τεχνολογίας. Για άλλη μια φορά εκφράζω την προσωπική μου ευγνωμοσύνη σε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς για το ζήλο και την υποδειγματική ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το έργο τους. Το νέο σχολικό έτος ξεκινάει επίσης σε συνθήκες πανδημίας και μέσα σε μέτρα προστασίας, ωστόσο ο εμβολιασμός κατά του covid σε υψηλό ποσοστό, έχει δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας. Θα πρέπει να τηρηθούν ξανά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το καλό των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έναρξη του διδακτικού έτους, τόσο για το προσωπικό όσο και τις υλικοτεχνικές υποδομές. Είμαστε δίπλα σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνεργαζόμαστε με τις Προϊσταμένες, τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης, με όλα τα στελέχη των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών της περιοχής, με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και με τις τοπικές αρχές δήμων και κοινοτήτων.

 

Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, για να προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Οι γονείς και κηδεμόνες βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια. Η αγαστή συνεργασία και η σύμπνοια όλων, είναι που θα ωφελήσουν τα παιδιά σε κάθε πτυχή της παιδαγωγικής διαδικασίας.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή, ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά»

 

Ευχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας καλή σχολική χρονιά!

 

 
 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας