Ο Γ. Κουτσαμπασόπουλος στο Δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας:«Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν εξυπηρετούνται, είμαστε κατώτεροι. Ντρέπομαι» Κύριο

Ο Γ. Κουτσαμπασόπουλος στο Δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας:«Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν εξυπηρετούνται, είμαστε κατώτεροι. Ντρέπομαι»

Ξέσπασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουτσαμπασόπουλος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στις 11 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σχετικά με την είσοδο του στο κτίριο ως άτομο με κινητικά προβλήματα.


Σύμφωνα με τον ίδιο η ράμπα ανάβασης είναι πάλι χαλασμένη όπως έχει επισημάνει και παλιότερα:«Πρόσβαση στο δημαρχείο δεν είχα για ακόμη μια φορά, είναι χαλασμένος ο πίνακας με τα κουμπιά» το ίδιο επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,ο οποίος τόνισε ότι όλο την επισκευάζουν αλλά ότι καταστρέφεται κατ΄εξακολούθηση από αγνώστους.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταυρής ο οποίος ρώτησε τον κ. Κουτσαμπασόπουλο γιατί θυμήθηκε τώρα να επισημάνει τη βλάβη αφού και ο ίδιος αποτελεί κομμάτι της Δημοτικής αρχής, γεγονός που έδωσε έναυσμα στον δημοτικό σύμβουλο να ξεσπάσει για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν γενικά τα άτομα με αναπηρία και τόνισε πως τόσα χρόνια που είναι στη διοίκηση δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στο ισόγειο: «Τόσα χρόνια διοίκηση και δεν μπορώ να φτάσω ούτε στο ισόγειο, στον δεύτερο όροφο δεν μπορώ να φτάσω ώστε να αγγίξω θέματα και να δρομολογήσω προβλήματα» ενώ στη συνέχεια ρώτησε τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας για το ασανσέρ που θα κατασκευαστεί στο δημαρχείο και το οποίο αποτελούσε δέσμευση για την Ωρα Ευθύνης: «Τι γίνεται με το ασανσέρ; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;» σε αυτό το σημείο ξεσπά αναφέροντας πως το γεγονός δεν αφορά μόνον εκείνον αλλά και την κοινωνία που αντιπροσωπεύουμε: «Τα άτομα με ειδικές ανάγκες επιβάλλεται να εξυπηρετούνται , για ακόμη μια φορά όμως είμαστε κατώτεροι. Ντρέπομαι αυτό έχω να πω». Σημείωσε πως πρέπει να περιμένει στην είσοδο του κτιρίου κι αν κάποιος φιλοτιμηθεί να τον βοηθήσει να ανέβει: «Με βροχή, με χιονιά, με αέρα πρέπει να περιμένω κάποιον να με ανεβάσει. Έχω άδικο κύριοι; Αγανάκτηση, και ποιος ξέρεις πόσος κόσμος νιώθει έτσι. Κουραστήκαμε από αυτήν την κοινωνία που έχει πρότυπα ¨ανθρωπιστικά¨».


Όπως είπε και ο ίδιος πόσα άτομα ακόμα νιώθουν στο περιθώριο επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ένα τόσο κεντρικό δημόσιο κτίριο όπως το δημαρχείο που πρέπει να παρέχει υπηρεσίες γιατί πολύ απλά χάλασαν κάποια κουμπιά; Θα βρεθεί όμως κάποιος να τους βοηθήσει να ανέβουν; Όπως φαίνεται δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης στον εσωτερικό χώρο του δημαρχείου για άτομα με ειδικές ανάγκες ή ακόμη και για μια μητέρα που έχει στο καρότσι της το παιδί της. Και δεν είναι μόνο το δημαρχείο αλλά και άλλα σημεία της Αλεξάνδρειας, η οποία δυστυχώς ως πόλη και υποδομές δεν είναι καθόλου φιλική προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες γεγονός που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους υπεύθυνους αρμόδιους φορείς αλλά και από τη Δημοτική αρχή..

 

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!