Παραίτηση Μ. Κυτούδη:¨Δήμαρχε,μαζεύτηκαν πολλά...παραδώσατε το Δήμο σε τρίτα πρόσωπα¨ Κύριο

Παραίτηση Μ. Κυτούδη:¨Δήμαρχε,μαζεύτηκαν πολλά...παραδώσατε το Δήμο σε τρίτα πρόσωπα¨

Επιστολή παραίτησης παρέδωσε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Μόσχος Κυτούδης στον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη.
Η παραίτηση του

Μόσχου Κυτούδη αποτελεί μία ακόμη παραίτηση στο μακρύ κατάλογο των παραιτήσεων για την ακρίβεια "μπαράζ" παραιτήσεων που έχουν ήδη προηγηθεί από μέλη της Δημοτικής Αρχής που είχαν ρόλο και θέση σε αυτήν.

Σαν  κοινή συνισταμένη όλων των παραιτήσεων θα μπορούσαμε επιγραμματικά να αναφέρουμε την αλλαγή πολιτικής πλεύσης από πλευράς Δημάρχου, την παράδοση της δημαρχιακής καρέκλας σε τρίτα πρόσωπα, την έλλειψη διαλόγου και συνεργασίας κ.α.
Αδιαμφισβήτητο είναι το έργο του Μόσχου Κυτούδη στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή όπως ακούστηκε από τα χείλη του ίδιου του Δημάρχου(υπάρχουν τα σχετικά βίντεο) παρά πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο...

Κυτούδης Μόσχος

Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής
Δήμου Αλεξάνδρειας                                            

Τρίκαλα 6 Νοεμβρίο

Προς
Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
Δημαρχείο

Κύριε Δήμαρχε,

Ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα του συνδυασμού μας, ήταν και το “θέλουμε ένα δήμο συμμετοχικό και συλλογικό, με κέντρο το δημότη και όχι το προσωπικό εγώ”. Με τέτοια συνθήματα και κάπως έτσι, με πείσατε προσωπικά όπως και πολλούς άλλους, να σας ακολουθήσουμε, να συστρατευτούμε, να δώσουμε ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα και τελικά να εκλεγούμε, με την ελπίδα να πάμε τον Δήμο Αλεξάνδρειας, ένα βήμα μπροστά.
Δυστυχώς
, 2,5 χρόνια μετά, βλέπουμε ότι το μόνο που καταφέραμε ήταν να κάνουμε πολλά βήματα πίσω, μαζί σας κι εμείς που σας πιστέψαμε και σας ακολουθήσαμε, έστω και με δυσκολία όπως εγώ.


Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή της εκλογής, εγκαταλείψατε τον Δήμο και ουσιαστικά “παραδώσατε” άνευ όρων τη δημαρχιακή καρέκλα σε τρίτα πρόσωπα, χάνοντας εντελώς τον έλεγχο.

Δυστυχώς, αντί να βγείτε μπροστά και να αντιδράσετε, εξακολουθείτε να είστε άβουλος και απαθής, αφήνοντας το Δημαρχείο έρμαιο σε καταστροφικές πολιτικές ορισμένων αιρετών (που θέλουν να γίνου χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη) και διαφόρων άλλων “συνεργατών” σας, που εμφανίζονται σαν να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Χωρίσατε στα δύο τον συνδυασμό, σε “δικούς” σας και σε “άλλους”, επιτρέποντας σε κάποιους να μας προσβάλουν, με τα ίδια λόγια που πρόσβαλαν κάποτε κι εσάς τον ίδιο.

Μάλιστα, αποφεύγετε ιδιαίτερα τον διάλογο και την απευθείας επικοινωνία με όλους εμάς, τους “υπόλοιπους”, προτιμώντας να μας απευθύνεστε δια αλληλογραφίας. Όπως κάνατε και πρόσφατα με πολυσέλιδη επιστολή, που δίνετε “οδηγίες” και “κατευθύνσεις” προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, αντί να μας καλέσετε να τα συζητήσουμε όλα αυτά, από κοινού. Μια επιστολή φοβική, μέσω της οποίας ζητάτε “να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”, όταν εσείς ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια διατυμπανίζατε προς κάθε κατεύθυνση ότι νιώθατε περήφανος για το “αξιοζήλευτο” έργο που επιτελέσαμε.

Ποιόν να πιστέψουμε όμως κύριε Δήμαρχε; Τον Γκυρίνη του τότε, τον Γκυρίνη του σήμερα ή μήπως τον αλαζόνα αντιδήμαρχο παιδείας, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να μας διαλύσει; Που ανάμεσα σε άλλα και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα επί των απολογισμών, μεθόδευσε παρατηρήσεις με υπονοούμενα ατασθαλίας, τα οποία είναι αδύνατο να τα αποδεχθεί κάποιος που δεν έχει “ελαστική” συνείδηση. Τον άσχετο αντιδήμαρχο, που δήθεν έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα, υποσχόμενος ακόμη και “ευρώ” μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. κάτι που όταν το διάβασαν οι συνάδελφοί του, θυμήθηκαν παρόμοιες ανεύθυνες υποσχέσεις από τη θητεία του ως Διευθυντή Εκπαίδευσης και γέλασαν με νόημα.

Μαζεύτηκαν πολλά κύριε Δήμαρχε, γελούν ολοένα και περισσότεροι με τον Δήμο και δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή, τουλάχιστον εκ μέρους μου. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου της Α/Θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας. Μια επιτροπή για την οποία εργαστήκαμε άοκνα, δημιουργικά και προπαντός ανιδιοτελώς. Έχουμε τα εύσημα των εκπαιδευτικών και των γονέων, αυτό κρατάμε κι αυτό μας αρκεί. Εσείς κρατείστε τον αλαζόνα αντιδημάρχο και σας διευκολύνω στο να διατηρήσετε το “σχήμα” που επιλέξατε, αλλά και για να εισρεύσουν άφθονα “ευρώ” στο ταμείο του Δήμου μας. Μόνο μην ξεχάσετε να έχετε μεγάλο καλάθι.

Με εκτίμηση
Κυτούδης Μόσχος

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας