Πέρσι σαν σήμερα...Εγκαίνια στο Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο) Κύριο

Πέρσι σαν σήμερα...Εγκαίνια στο Συνεδριακό - Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο)

Με λαμπρότητα και με παρόντες εκλεκτούς καλεσμένους από τον πολιτικό, εκκλησιαστικό και πολιτιστικό χώρο, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 τα επίσημα εγκαίνια του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Αλεξάνδρειας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονος και με συναυλία της αισθαντικής Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος ευχαρίστησε τους προκατόχους του για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του Κέντρου.

Το Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο που αποτελεί συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, του αψεγάδιαστου desing και της άνεσης, μετά από 30 και πλέον έτη άνοιξε επιτέλους τις πύλες του και γιόρτασε τα λαμπερά του εγκαίνια ως ένας φάρος πολιτισμού έτοιμος να φωτίσει τις καρδιές και το μυαλό των πολιτών ολόκληρου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο αποτελεί ένα πρότυπο χώρο γνώσης εκπαίδευσης, χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και απόλαυσης, σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που συνδυάζει την κλασική αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας με τον σύγχρονο σχεδιασμό υψηλής αισθητικής.Το εν λόγω κτίριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο της επιχειρηματικότητας της πόλης και της προβολής και προώθησης εκδηλώσεων ψυχαγωγικού και όχι μόνο χαρακτήρα, να φιλοξενήσει σεμινάρια, ημερίδες και διάφορες εκδηλώσεις εμπορικού, πολιτιστικού και πολιτικού προσήμου.

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο φουαγιέ του Κέντρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία για τα δεδομένα της περιοχής μας αφού όλοι, μικροί και μεγάλοι επιθυμούσαν να θαυμάσουν το ¨Στολίδι¨ της πόλης μας, η λειτουργία του οποίου θεωρείται ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Χαρισματικές μουσικές πινελιές χάρισαν στα εγκαίνια η τραγουδίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα μαζί με την Έλλη Πασπαλά που μας ταξίδεψαν σε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης, σε ένα μαγικό συνδυασμό πλημμυρισμένο από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκπληκτική έκθεση με αναφορά στο Μ. Αλέξανδρο στο Φουαγιέ του Κέντρου που επιμελήθηκε ο ακούραστος εργάτης της τέχνης κ. Αντώνης Σουλιώτης.

Καλοτάξιδο να είναι το Συνεδριακό-Εκθεσιακό μας Κέντρο, κάποια στιγμή ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να βρει το δρόμο του λειτουργικά αφού έγινε πλέον η αρχή, με ελλείψεις είναι η αλήθεια -αφού κάθε αρχή είναι και δύσκολη- αρκεί η προσπάθεια να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ώστε να μην επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες που μιλούν για προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Ευθύνη όλων μας να το στηρίξουμε, να το αγκαλιάσουμε και να γεννήσουμε με το μυαλό και την καρδιά μας εκδηλώσεις αντάξιες της Ιστορίας του ευλογημένου τόπου μας.

Απευκταία η στείρα κριτική, το κούνημα του δακτύλου και οι ανούσιοι σχολιασμοί προεκλογικά κυρίως από ανθρώπους που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων, η όψιμη αντιπολίτευση της τελευταίας στιγμής σε γεγονότα που αναμένουν οι πολίτες επί πολλά χρόνια, αφού ο Πολιτισμός δεν ενδείκνυται για αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής...σίγουρα πολλά πρέπει να γίνουν και τίποτα δεν καλύπτεται με ¨άρτον και θεάματα¨ αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης.Τα εύσημα ανήκουν και σε όσους κράτησαν το πολιτικό τους επίπεδο και δεν έδειξαν μικροψυχία...

Η σημερινή μέρα μόνο συγκίνηση και χαρά μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες που βίωσαν αυτή την κορυφαία στιγμή για τον τόπο μας που από καρδιάς ευχόμαστε να έχει τη συνέχεια και τη συνέπεια που της αρμόζει αφού το εγχείρημα πράγματι είναι πρωτόγνωρο και πρέπει να στηριχθεί από όλους και να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας.

Επίσης για να μην ξεχνάμε...το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας εθεμελιώθη επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Δημητρίου Μπρουσκέλη, συνετέλεσαν στην ανέγερση οι τ. Δήμαρχοι Πουρλιοτόπουλος Φώτιος, Δημούλης Ιωάννης, Γκιόνογλου Χαράλαμπος και Δημητριάδης Φώτιος καθώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ το έργο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Γκυρίνη Παναγιώτη και με επικεφαλής στο τιμόνι της ΚΕΔΑ τον Στέφανο Δελιόπουλο.

Η Δημοτική Αρχή τίμησε με απονομή τιμητικών πλακετών τ. Δημάρχους καθώς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την συμβολή τους σε αυτό το Πολιτιστικό Έργο Πνοής για την ευρύτερη περιοχή και την Ημαθία.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Παρόντες και οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος και Αντωνίου.

Αυτά έγραφα πέρσι τέτοια μέρα...
Απευκταία η στείρα κριτική, το κούνημα του δακτύλου και οι ανούσιοι σχολιασμοί προεκλογικά...
μετεκλογικά όμως ακόμη περιμένουμε το στολίδι της Αλεξάνδρειας να βρει το δρόμο και το ρόλο του...
εύχομαι για μια ακόμη φορά...ένα χρόνο μετά να μην επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για προεκλογικά πυροτεχνήματα,
να ζήσουμε εκδηλώσεις αντάξιες της Ιστορίας του τόπου μας...έστω και καθυστερημένα...στην εκπληκτική του σάλα και όχι μόνο στο Φουαγιέ...
πιστεύοντας ότι εκφράζω τις σκέψεις και την επιθυμία όλων των πολιτών του Δήμου μας.

Επιμέλεια:Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!