Τοποθέτηση Κιρκιλιανίδη για ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας (31/08) Κύριο

Τοποθέτηση Κιρκιλιανίδη για ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας (31/08)

Καίρια η παρέμβαση του αρχηγού της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα», δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κιρκιλιανίδη στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της πόλης.

Καταρχάς ο κ. Κιρκιλιανίδης αναφέρθηκε στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα των σκουπιδιών υποστηρίζοντας ότι το θέμα απασχολεί πλέον όλους τους πολίτες και έχει εξαντλήσει την υπομονή τους, χαρακτήρισε την κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων «ως απειλή για τη δημοσία υγεία» αφού η διαδικασία ¨σέρνεται¨ χαρακτηριστικά και δεν γίνονται ούτε οι απαραίτητες απολυμάνσεις των κάδων.

Ο κ. Κιρκιλιανίδης επανέφερε στο σώμα την πρόταση να προμηθευτεί ο δήμος ακόμη έναν τράκτορα ώστε να λειτουργούν και τα δύο press container.

Έπειτα ζήτησε να γίνουν συναντήσεις με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και να κατατεθούν από όλους προτάσεις για να βρεθεί επιτέλους λύση στο σοβαρό πρόβλημα των σκουπιδιών καθώς η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Τέλος ζήτησε από τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη οι 800 νέοι κάδοι που προμηθεύτηκε ο δήμος πριν λίγες ημέρες, να κατανεμηθούν από την υπηρεσία της καθαριότητας σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και όχι από τους αιρετούς αντιδημάρχους  -  δημοτικούς συμβούλους για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα» επεσήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σ’ όλη την επικράτεια της χώρας αλλά και σε επίπεδο νόμου αλλά και Δήμου μας επιβάλει συντονισμό και επαγρύπνηση. Εξέφρασε την ανησυχία των γονιών για την ασφάλεια της υγείας των παιδιών τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και έθεσε προς τους αρμόδιους των σχολικών επιτροπών ερωτήματα που αφορούν την ύπαρξη και την επάρκεια αντισηπτικών, μασκών, υλικών καθαριότητας αλλά και προσωπικού καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ζήτησε να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα απολυμάνσεις των αιθουσών και των εξωτερικών χώρων. Τέλος τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να καλύψει τα κενά του υπουργείου και των άλλων φορέων.

Ο ίδιος έκανε λόγο για τις αναφορές και τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για σκυλιά που έχουν "χαθεί - κλαπεί" από το χώρο του κυνοκομείου επισημαίνοντας πως αυτές δεν τιμούν κανένα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ενώ πρότεινε να τοποθετηθούν κάμερες και να ενισχυθεί ο φωτισμός του κυνοκομείου ώστε να μην παρατηρούνται στο μέλλον τέτοιυ είδους φαινόμενα και να τοποθετηθούν ποτίστρες και ταΐστρες σε διάφορα σημεία του Δήμου. Τόνισε τη σημαντικότητα να υπάρξει συνεργασία με τη Φιλοζωική αλλά και με μεμονωμένους φιλόζωους για τη σίτιση των αδέσποτων και να βρεθούν από κοινού λύσεις σε επίπεδο δημάρχων νομού.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην κίνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να υιοθετήσει στα σχολεία την πολύ σημαντική εκπαιδευτική φιλοζωική δράση της εκπαιδευτικού κ. Παπαποστόλου Κατερίνας ζητώντας από το δήμαρχο να τολμήσει να εισάγει στα σχολεία του δήμου μας το πρόγραμμα για τη φιλοζωϊα που έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς τα αδέσποτα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας