Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών - Εμβολιάστηκε ο πρώτος πολίτης στο Νοσοκομείο Βέροιας Κύριο

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών - Εμβολιάστηκε ο πρώτος πολίτης στο Νοσοκομείο Βέροιας
 Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Υπενθυμίζεται ότι o εμβολιασμός κατά της COVID-19 είναι δωρεάν για όλους.
 

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου.

 

Η πανδημία που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Η μεγάλη ηλικία συνδέεται με τη γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με τη συνύπαρξη και άλλων παθολογικών καταστάσεων.

 

Αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι ανεξάρτητα και από αυτούς τους δύο παράγοντες, μόνη η ηλικία αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου.

 

Επομένως, σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού όλων των χωρών, η πρώτη ομάδα μετά τους υγειονομικούς που ήδη και στη χώρα μας εμβολιάστηκαν και τις κλειστές δομές, είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών.

 

 
Ένας λεβέντης ετών 91 ,ο κύριος Χρήστος από τη Βέροια, είναι ο πρώτος που άνοιξε σήμερα τον εμβολιασμό των πολιτών.
Στην ώρα του, με το χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση και  κυρίως με όρεξη για ζωή.CΜαθημένος στα δύσκολα, δεν τον φόβισε καθόλου ο χιονιάς. Δεν πέρασε από το μυαλό του ν'αναβάλλει το ραντεβού.CΑνυπομονούσε να κάνει το εμβόλιο!
Δήμος Βέροιας, Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ημαθίας από τα ξημερώματα φρόντισαν για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση στη Μονάδα.
Πρώτη μέρα εμβολιασμού! Πρώτη αληθινά άσπρη μέρα!
Αυτά αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Ηλίας Πλιόγκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας