Χάρτης : Που θα χτυπήσει ο - ΓΗΡΥΟΝΗΣ - Στην Κεντρική Μακεδονία Κύριο

Χάρτης : Που θα χτυπήσει ο  - ΓΗΡΥΟΝΗΣ - Στην Κεντρική Μακεδονία

Ποιες περιοχές της Κ. Μακεδονίας αναμένεται να επηρεάσει με εντονότατα φαινόμενα τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Γηρυόνης» - Πού θα πέσει πολύ νερό


Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα και μεγάλα ύψη βροχής από τη 2η και 3η φάση της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» αναμένονται στην Κεντρική Μακεδονία τη Δευτέρα και την Τρίτη.Βροχές σημειώνονται κατά την 1η φάση της κακοκαιρίας “Γηρυόνης” στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία και να ενισχυθούν κατά τη 2η φάση της κακοκαιρίας η οποία θα διαρκέσει από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής έως και το βράδυ της Δευτέρας.

Στη συνέχεια (3η φάση της κακοκαιρίας) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στους νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής και σταδιακά έως το απόγευμα της Τρίτης θα σταματήσουν.Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η ολική βροχή που αναμένεται έως το πρωί της Τρίτης στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης BOLAM.

Σε αυτόν φαίνεται χαρακτηριστικά ότι κατά τόπους στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής αναμένονται πολύ μεγάλα ολικά ύψη βροχής, ενώ ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές των νομών ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Λόγω της μεγάλης κατά τόπους έντασης των φαινομένων και των σημαντικών ποσοτήτων βροχής υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα και συνίσταται προσοχή.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!