Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στo Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο) Κύριο

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στo Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (φωτο-βίντεο)

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το υποκατάστημα του Οργανισμού στη Βέροια και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Ημαθίας ως προς την κάλυψη των αποζημιώσεων.

 

Ο κ. Λυκουρέντζος κατά την παραμονή του στη Βέροια επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική κονσερβοποιία ΑΛΜΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας και στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις
με τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Κουλούρας, Βέροιας, Μέσης, Μελίκης και Αλιάκμονα.

 

Μετέπειτα ο Πρόεδρος του ασφαλιστικού Οργανισμού των αγροτών επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη παρουσία μελών της Δημοτικής αρχής.

 

Επίκεντρο της συζήτησης οι αποζημιώσεις των αγροτών,  η αντιχαλαζική προστασία καθώς και η παράταση των εισφορών των αγροτών που ήδη ισχύει.
- Η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, επιθυμία η ένταξη της ζημιάς κατά τη διάρκεια της γονιμοποίησης και της καρπόδεσης
- Άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των χρημάτων ώστε να μπορέσει να ξανακαλλιεργήσει ο αγρότης.
- Συμψηφισμός δικαιωμάτων πληρωμής επί των οφειλών των αγροτών
- Εισφορά ανάλογη του μεγέθους των καλλιεργειών

 

Ο κ. Λυκουρέντζος βεβαίωσε ότι ως προς τα οικονομικά καταβάλλετε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια τονίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ αντιμετωπίζει προβλήματα με τα οικονομικά του αφού δεν υπάρχει στον Οργανισμό ταμειακή ρευστότητα και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους βουλευτές ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις για την Ημαθία, τη δεύτερη πατρίδα του όπως τόνισε λόγω της καταγωγής της συζύγου του.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξάνδρειας και του Προέδρου του ΕΛΓΑ:

 

 

 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας, μέλη του οποίου του εξέθεσαν τα προβλήματα επιζητώντας άμεσα λύσεις.

 

Στις 7μ.μ., ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχει ευρεία σύσκεψη στο ξενοδοχείο "Αιγές Μέλαθρον" στη Βέροια.

 

- Ο κ. Λυκουρέντζος, που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει στο παρελθόν υπ. Υγείας, είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009 και το 2012. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος. Εχει διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του Υπουργού Υγείας το 2012- 2013.-

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα