Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιο Συνέδριο για το κεράσι στη Νάουσα

05 Απρ 2016
Παγκόσμιο Συνέδριο για το κεράσι στη Νάουσα

Με τη συμμετοχή περίπου 250 συνέδρων από 35 χώρες ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου στη Νάουσα. στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα Έρια) οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Κεράσι, με τίτλο «Αειφορική διαχείριση και

παραγωγή υψηλής ποιότητας κερασιών».

Τους διοργανωτές και τους συνέδρους καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Νάουσας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολος Αποστόλου, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας καλωσόρισμα από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μάντσιο, μετά από ξενάγηση στη Σχολή Αριστοτέλους.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών και του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, που παραχωρεί τους χώρους των εργασιών.

Το Συνέδριο γίνεται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Απριλίου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επισκέψεις σε Οινοποιεία και τις αρχαίες Αιγές.

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την ξενάγηση στη Σχολή Αριστοτέλους (από τον καθηγητή Γιώργο Μάλλιο) και τον χώρο υποδοχής του Συνεδρίου, καθώς και Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος με τον εκ των διοργανωτών Ναουσαίο καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργο Μαγγανάρη.

keras1

keras2