Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ολλανδία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ελβετία με 8 βαθμούς. Αμέσως μετά έρχονται οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανία και Σουηδία με 10 βαθμούς η κάθε μία, και οι Αυστραλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία με 11 βαθμούς η κάθε μία.
Η Ελλάδα μοιράζεται την 13η θέση με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία).
Τα βασικά κριτήρια της έρευνας που έγινε σε συνεργασία με τον ΟΗΕ ήταν:
- Έχει ο κόσμος αρκετό φαγητό;
- Μπορεί να πληρώσει το φαγητό του;
-Είναι το φαγητό καλής ποιότητας;
-Ποια είναι η έκταση της παχυσαρκίας και του διαβήτη λόγω υπερκατανάλωσης φαγητού;
Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία για την ποιότητα φαγητού η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στους πρώτους 10!
Πηγή-agronews.gr