Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρπαξε τις τσάντες τριών γυναικών τα Χριστούγεννα, τραυματίζοντας θανάσιμα τη μία

05 Ιαν 2016
Άρπαξε τις τσάντες τριών γυναικών τα Χριστούγεννα, τραυματίζοντας θανάσιμα τη μία

Μετά την εξιχνίαση χθες της αρπαγής τσάντας με τη βία από ηλικιωμένη στην Έδεσσα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε

ότι ο εν λόγω δράστης προέβη σε επιπλέον τρεις περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και διάφορες κλοπές σε τροχοφόρα. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 25-12-2015 και σε μικρό χρονικό διάστημα προσέγγισε 3 γυναίκες ηλικίας 60, 68 και 79 ετών που εκείνη την ώρα κατευθύνονταν σε ιερούς ναούς και άρπαξε αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους που περιείχαν μικρά χρηματικά ποσά και προσωπικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι στην μία περίπτωση, η 79χρονη παθούσα έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε στο κεφάλι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.Επιπρόσθετα, από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος ενέχεται σε 5 επιπλέον περιπτώσεις κλοπών σε τροχοφόρα κατά το χρονικό διάστημα 24 Δεκεμβρίου 2015 έως 03 Ιανουαρίου 2016 στην ίδια πόλη. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος αφαίρεσε 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 1 δίκυκλη μοτοσυκλέτα, τα οποία και στη συνέχεια εγκατέλειψε, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει καύσιμα από δίκυκλο όχημα 45χρονου.Ο 23χρονος έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων παθόντων.Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΈδεσσας.

Με αφορμή τα ανωτέρω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει ενδεικτικές συμβουλές, γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των γυναικών, με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους και να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα σε περίπτωση αρπαγής τσάντας: 

   Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
    Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
    Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.
    Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
    Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.
    Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.
    Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.