Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ραδιοφωνική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα Κύριο

Η ραδιοφωνική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα

Η ραδιοφωνική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας συμμετείχε στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026.

 

Το φεστιβάλ, που  για 2η φορά φέτος τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,  συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την AHEPA Κέρκυρας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. 

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν Σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις όπως:

 

  • παιχνίδια γνωριμίας με παιδιά από άλλα σχολεία
  • Σεμινάρια Οπτικής Επικοινωνίας, εφαρμογής Διαδικτυακού Ραδιοφώνου και Ραδιοφωνικής Δημοσιογραφίας και επικοινωνίας
  • Μαραθώνια Ραδιοφωνική Εκπομπή
  • Δημιουργία Podcast σε μεικτές ομάδες από διαφορετικά σχολεία
  • DJ party
  • Live συναυλία από μαθητές
  • Περιήγηση στην πόλη της Κέρκυρας και επίσκεψη σε σημαντικά αξιοθέατα της

Το Φεστιβάλ έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη της ομάδας να γνωρίσουν παιδιά από άλλα σχολεία, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν μαζί τους.

 

Οι πρωταγωνιστές —οι ίδιοι οι μαθητές— μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους. Δεν στάθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά στη διαδικασία: στις ιδέες που ανταλλάχθηκαν, στις δυσκολίες που ξεπέρασαν μαζί και, πάνω απ’ όλα, στο πόσο όμορφα πέρασαν δημιουργώντας κάτι δικό τους από το μηδέν.

«Η συνεργασία με παιδιά που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση και το ομορφότερο δώρο», δήλωσαν οι μαθητές.

 

 

Σχετικά Άρθρα