Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κλειδίου ομορφαίνουν το σχολείο τους Κύριο

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κλειδίου ομορφαίνουν το σχολείο τους

 Στο πλαίσιο του προγράμματος NEMESIS HORIZON 2020, οι μαθητές της Δ΄ τάξης Δημοτικού Κλειδίου μαζί με την καθηγήτρια των αγγλικών κ. Τουπλικιώτη Σοφία αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διόρθωση και στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου τους.

 

Σε συνεργασία με κοινωνικούς επιχειρηματίες (AGRIS), κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (γεωπόνος κ. Κουφάκης), τοπικούς φορείς (πρόεδρος της κοινότητας – κ. Τσολάκης Χ.), γονείς, διευθυντή του σχολείου (κ. Σαράντης Βασίλης), συμμαθητές (ΣΤ τάξη) και την καθοδήγηση του κ. Νίκου Αμανατίδη (Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου 3ου ΠΕΚΕΣ) αναλαμβάνουν να ομορφύνουν και να «πρασινίσουν» την αυλή του σχολείου τους δίνοντας τη δικιά τους διάσταση για το τι προέχει να βελτιωθεί στο καθημερινό τους περιβάλλον.

 

Η ύπαρξη λουλουδιών και δέντρων συνιστά άμεση προτεραιότητά τους. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της δημιουργικής, επιχειρηματικής και υπεύθυνης στάσης των μαθητών προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν στο να επιφέρουν κοινωνικές αλλαγές στο κοντινό μέλλον.

 

Έτσι λοιπόν οι μαθητές της Δ’ τάξης, με χαρούμενη διάθεση Τολμούν-Συνεργάζονται-Αναλαμβάνουν Ευθύνες και Καινοτομούν.

 

Σχετικά Άρθρα