Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να ποστάρεις στο Instagram

Αυτή είναι η ιδανική ώρα για να ποστάρεις στο Instagram

Το γεγονός πως το Instagram είναι μία από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε πιο πολύ από όλες τις άλλες, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Ξοδεύεις πολύ χρόνο χαζεύοντας στο feed, αλλά και ψάχνοντας την ιδανική ώρα και μέρα για ανεβάσεις τη selfie σου στο account σου.

 

Ο καλύτερος τρόπος να βρεις τον σωστό χρόνο δημοσίευσης, που θα σου χαρίσει πολλά likes, είναι να πειραματιστείς με τις μέρες και τις ώρες των αναρτήσεών σου. Έτσι, θα δεις ποιος χρόνος ανάρτησης δημιουργεί τη μεγαλύτερη απήχηση.


Ποια ώρα και μέρα είναι η ιδανική τελικά;

 

Το Sprout Social, μια πλατφόρμα διαχείρισης κοινωνικών μέσων με περισσότερους από 20.000 πελάτες, ανέλυσε τα δεδομένα των πελατών του για να δει ποια ώρα και μέρα οι δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν τη μεγαλύτερη απήχηση.

 

Κατά μέσο όρο, ο καλύτερος χρόνος για δημοσίευση στο Instagram είναι μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. Ωστόσο, το επίπεδο απήχησης που έχεις μπορεί να αλλάξει δραματικά ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας που δημοσιεύεις. Οι καλύτερες ημέρες για δημοσίευση στο Instagram είναι ολόκληρη η Τετάρτη, αλλά ιδιαίτερα γύρω στις 11 π.μ. και η Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ.

 

Ένα post στις 7:00 π.μ. από Τετάρτη έως Παρασκευή είναι το πιο σοφό που μπορείς να κάνεις. Μην ξεχνάς ότι όλοι τσεκάρουν τα τηλέφωνά τους αμέσως μόλις ξυπνήσουν.

 

Η δημοσίευση από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. τις καθημερινές δημιουργεί επίσης μεγάλο engagement, αφού όλοι κοιτάζουμε το κινητό και τα social κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος.

 

Αν θέλεις να δημοσιεύσεις τα Σαββατοκύριακα, δημοσίευσε το Σάββατο περίπου στις 10:00 π.μ. όταν όλοι τρώνε brunch ή είναι παρέα με τους φίλους τους.

Σχετικά Άρθρα