alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Ότι και να πω για αυτή τη βδομάδα είναι λίγο. Του Αβραάμ και του Ισαάκ τα αγαθά. Επίσης βγήκαν και τα μαχαίρια. Οι απειλές για μηνύσεις πέφτουν βροχή. Να φοβάσαι να γράψεις για τον οποιονδήποτε ένα πράγμα. Τα καλά τους λες, δεν σου λένε ούτε ένα ευχαριστώ. Το θεωρούν δεδομένο. Μόλις όμως πεις τα στραβά τους τεντώνει η ραχοκοκκαλιά τους όπως τα γατιά όταν βλέπουν τον σκύλο. Το κακό είναι ότι τους πειράζει που τα λέω εγώ. Όλος ο κόσμος που τα συζητάει, δεν τους νοιάζει. Τελικά πρέπει να είμαι πολύ κακός άνθρωπος και δεν το ξέρω.

Θα ξεκινήσω με κάτι διαφορετικό, με κάτι που μας κάνει ή θα έπρεπε να μας κάνει υπερήφανους. Πρώτη θέση σε δύο κατηγορίες κέρδισε ο Αντώνης Κούγκας στο 7ο Κύπελλο Ελλάδος Brazilian Jiu Jitsu. Χρυσός ο Μακρυγιάννης Νικόλαος και ασημένιος ο Στογιανόπουλος Σωτήρης στο πρωτάθλημα πάλης παμπαίδων παγκορασίδων.

002

Και μεις αντί να πούμε μπράβο σε αυτά τα παλικάρια λέμε μπράβο στους υποψήφιους συμβούλους που κατεβαίνουν με τον έναν και τον άλλον υποψήφιο δήμαρχο. Ο δήμος μας δεν θα πάει μπροστά αν βγει ο Ναλμπάντης ή ο Πανταζόπουλος. Θα πάει μπροστά με τις πρωτιές αυτών των αθλητών. Εγώ αισθάνομαι διπλά υπερήφανος γιατί ο Στουγιανόπουλος είναι και βαφτισίμi μου. Και για να σας προλάβω, όχι, δεν πήρε από μένα την αγάπη για τον αθλητισμό. Η μόνη αθλητική κίνηση, αν μπορεί να θεωρηθεί, που κάνω εγώ είναι να σηκώνω το ποτήρι του φραπέ και να το αφήνω. "Αφόδευε εντός" δηλαδή και για όσους δεν κατάλαβαν "χέσ.... μέσα".

Η προηγούμενη εβδομάδα είχε θέατρο. Μητρική στοργή και Ρόζα. Εκεί που πίστευα ότι τελικά άρχισα να καταλαβαίνω τι εστί θέατρο αυτή η παράσταση με γύρισε πάλι στο μηδέν. Η ένσταση μου είναι η επιλογή των δύο έργων και όχι οι ερμηνίες. Το έχω πει και θα το ξαναπώ ότι η θεατρική ομάδα που έχουμε είναι στολίδι. Από τον πιο καινούριο μέχρι και τους παλιότερους, οι ερμηνείες είναι ιδιαίτερες, ξεχωριστές. Ακόμα και αυτοί που δεν το έχουν και τόσο, εκτιμάς την προσπάθειά τους. Παρακολούθησα λοιπόν δύο έργα που κατά τη γνώμη μου, ναι μεν ήταν ιδιαίτερα από την άλλη όμως δεν είχαν τίποτα να μου πούνε. Επίσης δεν κατάλαβα κατά πόσο ενδιέφεραν το κοινό της Αλεξάνδρειας. Βέβαια όπως μου είπε και μια γνωστή μου "από το θέατρο πάντα κάτι παίρνεις". Στην αρχή, δεν σας το κρύβω είπα να ξαναγράψω για τους Ηλίθιους και αυτή την εβδομάδα αλλά μετά το αναίρεσα και αποφάσισα να γράψω αυτό που εγώ εισέπραξα. Πέστε με ρηχό, πέστε με απολίτιστο, όπως θέλετε πέστε με αλλά εγώ αυτό που είδα δεν είχε τίποτα που να ταιριάζει με την αισθητική μου, την κουλτούρα μου ή έστω τους προβληματισμούς μου. Βέβαια υπήρχαν και άλλοι, πιο κουλτουριάρηδες από εμένα που το ευχαριστήθηκαν.

004

Νίκο μου είμαι σίγουρος πως εσύ το απόλαυσες. Και ότι δεν κατάλαβες στο εξηγούσε η Φιλιώ. Αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος είμαι σίγουρος πως πολύ κόσμος θα έκοβε ζέβλα από το πρώτο δεκάλεπτο. Τέλος πάντων, ζητάω ταπεινά συγνώμη που δεν μπόρεσα να μπω στο πετσί του έργου. "Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις" δηλαδή χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Την ίδια παράσταση, την ίδια μέρα που πήγα και γω παρακολούθησε και μάλιστα από τα πρώτα καθίσματα και μια κυρία που δεν την ξέρω εγώ προσωπικά αλλά σίγουρα κάποια θέση θα έχει. Μάλιστα έκατσε και δίπλα στον πρόεδρο για αυτό και υπέθεσα πως κάτι θα είναι και λόγου της. Αυτό όμως που με στεναχώρησε ακούει στο όνομα.... τρουακάρ. Όταν καλή μου βάζουμε σταυροπόδι δεν το φοράμε το χούλα χουπ με κόκκινη γόβα. Σε είδα να μπαίνεις και είπα "τι ωραία γυναίκα, κομψή, με στυλ" και έρχεσαι να μου βάλεις σταυροπόδι και να μου φέρεις όλη την κοσμοθεωρία μου ανάποδα. "Συγγνώμη εύειδες κοράσιον, ο σος πατήρ σακχαροπλάστης ετύγχανε ών;" δηλαδή συγγνώμη κοπελιά, ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;

 Επίσης, αυτό που πρόσεξα είναι ότι τα παπούτσια της πρωταγωνίστριας μόλις είχαν έρθει από τον τσαγκάρη. Συγνώμη καλή μου αλλά ποτέ δεν βάζουμε παπούτσι που μόλις επισκευάστηκε. Πιέζει παραπάνω και δεν το νιώθουμε άνετο. Εκτός κι αν το έβαλες για να αποδώσεις καλύτερα στις δραματικές σκηνές που ήθελαν ένταση. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ήταν μια από τις καλύτερες ερμηνείες της βραδιάς με ή χωρίς τη βοήθεια του παπουτσιού. Έτσι και αλλιώς καλή μου το έργο ήταν "Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο" δηλαδή χαιρέτα μας τον πλάτανο.

007

Ναλμπάντης Vs Γκυρίνης. Βγήκαν τα μαχαίρια και μάλιστα για τα καλά. Βγήκε ο Γκυρίνης στο Αλεξάνδρειο και τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε τίποτα ως αντιδήμαρχος. Βγήκε ο Ναλμπάντης και ούτε λίγο ούτε πολύ τον είπε ανίκανο και ότι έχασε όλα τα έργα που ψηφίστηκαν, παραθέτοντας μάλιστα και στοιχεία. Βγαίνει και ο Γκυρίνης και τον κατηγορεί ότι τελικά πετούσε αετό αφού όσα χρόνια ήταν αντιδήμαρχος δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Όλα αυτά εν ολίγοις γιατί αναλυτικά βαριέμαι να τα γράφω. Ήθελα να ξέρω, τι καταλαβαίνουν και οι δύο με όλο αυτό το ξεκατίνιασμα. Αν νομίζουν ότι μας ανοίγουν τα μάτια, κάνουν λάθος. Τα δικά τους βγάζουν. Η θεία από την Κυδωνιά θα πάει να ψηφίσει Γκυρίνη γιατί έχει τον ανιψιό της και γιατί θέλει να βάλει το ταγιέρ που έχει να το βάλει από τότε που πέθανε η συνυφάδα της.

008

Αυτό όμως εμένα που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το αρχαίο με το οποίο ο Γκυρίνης έκλεισε την επιστολή του. Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα (Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση). Για αυτό σας τάραξα από την αρχή του άρθρου στα δήθεν αρχαία. Εδώ μιλάμε για επίπεδο, όχι για αστεία. Άμα σε βρω ρε Παναγιώτη μου στο δρόμο και σου ζητήσω να μου θυμίσεις την αρχαία ρήση που χρησιμοποίησες θα μου πεις "άει στο διάολο". Είμαι πλέον σίγουρος πως γράφετε όλοι σας κάποια πράγματα μόνο και μόνο για να μας κάνετε να γελάμε. Τι καλά το πήγαινες το κείμενο, το υστερόγραφο τι το ήθελες. Που είναι τώρα ο Δελιόπουλος να γράψει σχόλιο για το ποιος γράφει τα κείμενα. Μόνο με τον Νικόπουλο ξέρει να τα βάζει;

Την Παρασκευή 12 Απριλίου κλιμάκιο του συνδυασμού ΄ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ΄ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ επισκέφθηκε στη Βέροια την ΑΝ.ΗΜΑ. (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΜΑΘΙΑΣ). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο τα πήραν όλα σβάρνα αλλά η άποψη μου δεν μετράει.

009

Καστανά, Ζωντανού και Παπαδόπουλος Αποστόλης συνόδευσαν τον Ναλμπάντη αλλά δεν κατάφεραν να κλέψουν λίγη από τη λάμψη ενός και μόνο ....δαχτύλου. Ναι, καλά διαβάσατε, μετά τον Γαιτάνο και τη διαφήμιση για τα JUMBO το πιο δημοφιλές πρόσωπο των ημερών είναι ο Μεσσαλάς και ειδικότερα το δάχτυλο του. Παναγιώτη μου, ωραία και έξυπνη η κάρτα σου. Βαρέθηκα να τους βλέπω όλους με σταυρωμένα τα χέρια. Το έκανε ο Δελιόπουλος πρώτος, λύσσαξαν να σταυρώνονται ο ένας μετά τον άλλον. Εσύ απλά πρόβαλες ένα άκρο. Έξυπνο αλλά όχι πιασάρικο. Το Καρπούζι είναι εδώ για να σε σώσει. Αλλαγή κάρτας και σλόγκαν τώρα.

010

Έτσι πιάνεις τον σφυγμό του κόσμου. Στις μέρες μας το sex πουλάει σαν τρελό. Άσε εσύ το υπονοούμενο και άστο να πλανάτε.

Ένα θα σας πω και θέλω να με πιστέψετε. Δεν ήρθε σπίτι μου, σας το ορκίζομαι. Λέει ψέματα σας λέω.

011

Μαζεύτηκαν τόσα άτομα και πήραν σβάρνα τα χωριά. Έχω την εντύπωση ότι άρχισες να βαριέσαι Μιχάλη μου. Πρώτος δήλωσες υποψήφιος, πρώτος έκανες κεντρική ομιλία, πρώτος άρχισες την περιοδεία. Τώρα, η πρώτος σε ψήφους θα βγεις ή πρώτος θα πάρεις τα βουνά. Γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ δεν το κατάλαβα. Κάτι μου λέει ότι θέλεις να τα τελειώσεις όλα και μετά να κάθεσαι να πίνεις φραπέ. Έτσι και αλλιώς το πήρες το μύνημα ότι δεν θα βγεις και λες δεν τα τελείωνα τα υποχρεωτικά και μετά να κάνω καμιά δουλειά γιατί τα άφησα όλα πίσω. Αλήθεια, η Κόζι που τραγουδούσε μετά και δεν προλάβαινε να αλλάξει .

012

Κυρίες και κύριοι, ο συνδυασμός του Μιχάλη Χαλκίδη αλλάζει όνομα και από Νέα Σελίδα θα λέγετε "ένας για όλους και όλοι για έναν". Παρουσίαση των νέων "σωματοφυλλάκων" έκανε λοιπόν ο συνδυασμός και αυτοί δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν ανάλογα.

013

Και πάμε στο στρατόπεδο Πανταζόπουλου. Εγκαίνια εκλογικού κέντρου. Πρέπει να παραδεχτώ πως δεν πήραν τηλέφωνα ούτε έστειλαν μηνύματα για να καλέσουν κόσμο. Σεμνά και ταπεινά, όχι φανφάρες. Απλά πήραν σβάρνα τις λαϊκές και καλούσαν. Δέστε με τi εντυπωσιασμό δέχτηκε την πρόσκληση ο μπάρμπας στη φωτογραφία. Ούτε σημασία δεν έδωσε. Και κοροϊδεύαμε την Άντζελα Δημητρίου που βγήκε σέλφι με τον νεκρό πατέρα της. Ο μπάρμπας παραπάνω ζωντάνια έχει;

014

Είδε και απόειδε ο Argy έβγαλε και αυτοκίνητο να φωνάξει για το κάλεσμα υπό τους ήχους της Μακεδονίας ξακουστής. Είναι πατριώτης το παιδί. Εγώ πάντως στο συλλαλητήριο δεν τον είδα αλλά είμαι σίγουρος πως κάπου μέσα στο πλήθος θα ήταν χωμένος. Εξάλλου όπως είπε και η παρουσιάστρια που τον ανακοίνωσε "μας έβαλε κάτω από τα φτερά του". Αργύρη μου, ο αετός πεθαίνει στον αέρα όπως είπε και ο Νότης γι΄ αυτό κοίτα να μην πάρεις και πολύ ύψος.

015

Επίσης η παρουσιάστρια μας είπε ότι σαν συνδυασμός δεν συνηθίζει τα κεράσματα αλλά μόνο για εκείνη τη μέρα έστησαν μπουφέ. Ξέρω ένα καλό αρχαίο που ταιριάζει σε αυτή την περίσταση αλλά δεν θα το πω για να γλυτώσω τη μήνυση. Συνεχίζω. Ο άλλος Αργύρης, ο Γκούμας υποψήφιος του συνδυασμού τα πήρε όλα σβάρνα. Ένα σκαλί είχε να ανεβεί και το πήρε ορθοπενταλιά. Ακόμα μπεταντίν του βάζει η γυναίκα του. Εγώ δεν θα πω αυτά που λένε οι κακές οι γλώσσες Αργύρη μου. Ότι ακόμα δεν έμαθες να περπατάς θες και να διοικήσεις. Θα σου πω απλά ότι τα σκαλιά τα ανεβαίνουμε ένα-ένα. Δεν μπορούμε να φτάσουμε όλοι μας στην κορυφή με ένα άλμα. Για κάποιους από εμάς χρειάζεται περισσότερh δουλειά.

Τα κομμωτήρια πήραν φωτιά. Οι υποψήφιες, όπως αναμενόταν έκλεψαν τις εντυπώσεις. Από Μελίνα Μερκούρη ως αεροσυνοδό της Ολυμπιακής. Κυρίες μου ήδη καταφέρατε να κάνετε θόρυβο με την παρουσία σας. Απλά, ανοίξτε και κανένα καινούριο περιοδικό μόδας. Αυτά που έχουμε όλοι στην τουαλέτα μας, για να περνάει η ώρα πιο ευχάριστα, είναι από τότε που ο Κωστόπουλος έβγαζε το Nitro. Ανανέωση θέλουμε.

016

Απαρηγόρητος. Αυτή είναι η σωστή λέξη. Για τον Σωτήρη τον Γατόπουλο μιλάω. Ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει. Ας το ανέβαζες βρε Αργύρη μου το παιδί στην εξέδρα να του φύγει ο καημός. Από υποψήφιος..... λουστράκος. Αφού δεν κότσαρε τη δισκοσβάρνα να έρθει να στο κάνει λαμπόγυαλο το εγκαίνιο, να κάνεις το σταυρό σου.

022

Κατά τα άλλα εμένα μου αρέσει πως μιλάει ο Πανταζόπουλος. Έχει αρχή και τέλος. Δεν ξέρω πιο θα είναι το αποτέλεσμα Αργύρη μου αλλά εμένα κάτι με ανησυχεί. Για άλλη μια φορά ο μέσος όρος ηλικίας των ψηφοφόρων σου ήταν μεγαλύτερος των 65. Κάτι πρέπει να κάνεις να φέρεις τους νέους κοντά σου. Εγώ δεν θα δεχόμουνα να αποφασίσει η γιαγιά μου για το δικό μου μέλλον. Αλλά μη σκας, όλα κάποτε στρώνουν. Ένα θα σου πω, όσο πιο πολύ σας βλέπω, τόσο πιο πολύ μου αρέσετε. Θάλεια μου, αν πας στο ίδιο κομμωτήριο με αυτήν την υποψήφια από την Επισκοπή, να το αλλάξεις. Είσαι πολύ μικρή ακόμα για τέτοια χτενίσματα.

023

Και ναι λοιπόν, έχουμε και υποψήφια ευρωβουλευτίνα. Δεν μιλάω για την Κουντουρά. Αυτή δεν φτουράει μία μπροστά στη δική μας. Κυρίες και κύριοι, οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν την Σοφία Λυδία Κωταϊδου. Το κορίτσι πίσω από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του δήμου μας, ναι, αφού τα πρόκοψε με αυτά, κατεβαίνει υποψήφια στο ευρωκοινοβούλιο. Εγώ εννοείτε ότι θα την ψηφίσω μόνο και μόνο για να δω, αν τα καταφέρει, που θα βρει Τόκα και Γκυρίνη να μαλώνει στις Βρυξέλες;

024

Σ΄αυτό το σημείο ήθελα να σας βάλω και έναν γρίφο για έναν υποψήφιο που κατεβαίνει με τον Γκυρίνη ενώ η μάνα του διαδήλωνε ως καθαρίστρια σχολείων αλλά δεν θα το κάνω.

Θα σας πω μόνο αυτό "Της επιχρήμασις εκδηδωμένης γυναικός το σίδερον κιγκλίγωμα".Βάλτε μυαλό και αγωνιστείτε με όπλα την πειθώ και τα οράματα σας και όχι με χολή.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Στα πλαίσια της τριήμερης άσκησης εκπαίδευσης προσωπικού πυροσβεστών που οργάνωσε ο Δκτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος

Κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μελών του Περ. Τμήματος Ε.Ε.Σ Αλεξάνδρειας στις 31 Μαρτίου 2019 διενεργήθηκαν εκλογές

για την ανάδειξη Νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο μετά την εκλογή του προέβη στην κατανομή αξιωμάτων αποτελούμενο από

τους παρακάτω:

Πρόεδρος: Θεοχάρης Χατζημιχαήλ

Αντιπρόεδρος: Ευθυμία Σταμάτη

Γραμματέας: Ελένη Παράσχου

Ταμίας: Χρήστος Μακρυγιάννης
Μέλη: Γεώργιος Κοτζαμπασόπουλος

          Κώστας Στεφανάκης

          Δέσποινα Λυκουρίνου

          Κατερίνα Βέτσιου

          Αθανάσιος Τολιόπουλος

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί να ακούσουμε και να απαγγείλουμε Ποίηση στην εποχή της Άνοιξης και του Έρωτα Παρασκευή 19 του Απρίλη 2019 8.00 το απόγευμα Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας.

Συνελήφθη χθες (18 Απριλίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 47χρονος αλλοδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των Αρχών Ιταλίας, για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες, κατοχή όπλων, πλαστογράφηση - παραποίηση διοικητικών εγγράφων και διακίνηση αυτών.

Κατηγορία Αστυνομικά

Αν είστε ξύπνιοι το ξημέρωμα στρέψτε το βλέμμα σας στον ουρανό, καθώς θα σημειωθεί η πανσέληνος του Απριλίου, γνωστή και ως «ροζ πανσέληνος».

Συγκεκριμένα, το φαινόμενο θα σημειωθεί στις 2:12 και θα είναι ορατό με γυμνό μάτι.

Το όνομά της προέρχεται από το χρώμα του άνθους Wild Ground Phlox, που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική.

Σε άλλες περιοχές η εν λόγω πανσέληνος ονομάζεται και Egg Moon ή Fish Moon, λόγω των ψαριών που αυτή την περίοδο κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα.

Η «ροζ πανσέληνος» σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης.

Σε κάθε περιοχή του κόσμου, η πανσέληνος θα φαίνεται σε διαφορετικό μέγεθος και χρώμα.

Κατηγορία Γενικά

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενόψει των εορτών του Πάσχα, συνδιοργανώνουν δράση με τίτλο «Ημέρα Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης», την Τετάρτη 24/4/2019 και ώρες από τις 9:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ. με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τους συμπολίτες μας που στερούνται βασικών ειδών διατροφής.

Παρακαλούμε να ενισχύσετε την δράση αυτή τοποθετώντας τρόφιμα στα καλάθια των παρακάτω σούπερ μάρκετ της Αλεξάνδρειας.

  • Γαλαξίας -Μεγάλου Αλεξάνδρου 7
  • Πίτσιας -Ελευθ. Βενιζέλου 44
  • Κρητικός -Αριστοτέλους 17
  • Μασούτης – Κ.Καραμανλή & Ελευθ. Βενιζέλου
  • Μασούτης – Γρ. Λαμπράκη 60
  • Σκλαβενίτης- Νικ. Πλαστήρα 55-57
  • Discount- 28ης Οκτωβρίου 28 & Κουγκά Θεοχάρη,

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Αλεξάνδρειας έστειλε μήνυμα ελπίδας με τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2019 στους χώρους του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενίσχυση της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική, δείχνοντας έτσι την ανιδιοτελή συμπαράσταση και αλληλεγγύη του για την προσπάθειά αυτή.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δημότες και τις δημότισσες για το μεγάλο δώρο ζωής που πρόσφεραν στο συνάνθρωπο τους, αλλά και για τη στάση τους, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, ευχαριστούμε την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση των χώρων προκειμένου να γίνει η αιμοδοσία, το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας που διενήργησε την αιμοδοσία, τη διαφημιστική εταιρία «Silk & Design» της κ. Καραγιάννη Ε. για την εκτύπωση διαφημιστικού υλικού(αφίσες), τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καθώς και το «Αρτοζαχαροπλαστείο» κ. Γκλαβίνα Γ. για την ευγενική χορηγία προϊόντων που παράγονται στο εργαστήριο της επιχείρησης.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους εσάς Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.

Τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας περίμενε την Πέμπτη 18 Απριλίου μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! Τους επισκέφθηκε ο Πόθος, ο ένας από τους σκύλους Δασκάλους που ανήκει στις Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να συνοδεύει την Κατερίνα Παπαποστόλου, ιδρύτρια της ομάδας σε όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής και τα ΕΕΕΕΚ της χώρας. Ο Πόθος μάλιστα, όπως και η Διώνη και ο Άξελ που ανήκουν επίσης στις Ζω.Ε.Σ. έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΠΘ για τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα σχολεία γενικής αλλά και ειδικής αγωγής. Ενώ η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκτός από μια υπερδραστήρια εκπαιδευτικός, έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή αλλά και κάνει σπουδέςσχολικής ψυχολογίας αλλά και ζωοθεραπείας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Λυών στη Γαλλία.

Το πρόγραμμά της "Θεραπευτική Αγκαλιά" εκπονείται εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ ξεκίνησε σε συνεργασία με το Άγγιγμα Ζωής για όλα τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Αφορά σχολεία ειδικής αγωγής μα και ΕΕΕΕΚ και ήδη τα αποτελέσματά του στους μαθητές είναι θεαματικά. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο Πόθος βρέθηκε το 2013 πεταμένος σε μια σακούλα σκουπιδιών στην πόλη μας αποδεικνύοντας πως υπάρχουν ανάμεσά μας συμπολίτες που είναι επικίνδυνοι για ζώα και ανθρώπους. Και αυτό μονάχα μέσω της παιδείας αλλάζει. Επίσης συμμετείχε για δύο χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ζώντας με έναν αδέσποτο σκύλο μέσα στην τάξη" ενώ συμμετείχε και σε μια παιδική χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση αφήνοντάς τους όλους άφωνους με τις ικανότητες του.

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας πάντως χθες δεν σταματούσε να μοιράζει χαμόγελα και να παίζει με τους μαθητές, ενώ οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους για το πόσο θεραπευτική είναι η επαφή αυτών των παιδιών με έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο αλλά και με έναν έμπειρο πολύ χειριστή. 

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Κατερίνα Παπαποστόλου αντιληφθήκαμε τη μεγάλη χαρά της για αυτή την επίσκεψη και την εκτίμησή της στον Διευθυντή του σχολείου Θεόδωρο Χαλαστάνη, ενώ από την άλλη την πικρία της για την ανυπαρξία προσκλήσεων για την ομάδα της από σχολεία της πόλης μας, παρόλο που ο Δήμος έχει, όπως δήλωσε η ίδια, ενημερωθεί πάρα πολλές φορές από την ίδια. Σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα όπου παρόλο που πλέον οι εθελοντές της έχουν φτάσει τους 100, δεν προλαβαίνουν να καλύψουν όλες τις προσκλήσεις που έχουν από σχολεία. Ενώ η ίδια σχεδόν όλα τα σαββατοκύριακα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για δράσεις. 

Η επίσκεψή του Πόθου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας ήταν μονάχα η αρχή μιας σειράς επισκέψεων που θα ακολουθήσουν, ενώ ευχόμαστε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι!

Οι προσκλήσεις στην ομάδα Ζω.Ε.Σ. γίνονται με ένα μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook Ζω.Ε.Σ ή στο τηλέφωνο 6972852898 καθημερινά μετά τις 5μμ.

Συγχαρητήρια Κατερίνα & Πόθε!

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Εστία Ρουμλουκιωτών παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράστασή "Η καρδιά χτυπάει...." στις 8 Μαΐου και ώρα 21:00’ στο Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.


Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο ειδικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας