alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Τρίτης, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

 

Τα κρούσματα σήμερα Tρίτη 22 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 346 νέα κρούσματα του κορονοϊού και οχτώ ακόμη θάνατοι.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2.651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
210 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας


5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές


4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία
1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας
1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών
3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Με πέντε μετάλλια επέστρεψαν οι παλαιστές του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ὁ Ἠμαθίων» από το Αναπτυξιακό πρωτάθλημα πάλης στην άμμο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο "Ελωδία" της Κερκίνης, μετά από μήνες απραξίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στον νομό Σερρών, αγωνίστηκαν αθλητές όλων των ηλικιών από την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, με τους Αλεξανδρινούς παλαιστές να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Οι διακρίσεις των αθλητών μας έχουν ως ακολούθος:

  • Γεμενετζίδης Γεώργιος - χρυσό μετάλλιο στα +90 κιλά ανδρών,
  • Παπασταματίου Κωνσταντίνος  - χρυσό μετάλλιο στα 60 κιλά παίδων,
  • Πόλος Νικόλαος - χρυσό μετάλλιο στα 60 κιλά παίδων,
  • Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος - αργυρό μετάλλιο στα 70 κιλά παίδων,
  • Ξενίδης Ευστάθιος - χάλκινο μετάλλιο στα 60 κιλά παίδων,
  • Σούλι Απόστολος - 4η θέση στα 60 κιλά παίδων, και
  • Γαβριηλίδης Σάββας - 5η θέση στα 70 κιλά παίδων

Στους αγώνες τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από την ΓΓΑ υγειονομικά πρωτόκολλα. Να αναφέρουμε επίσης ότι την αποστολή συνόδευσαν, εκτός από τον προπονητή του συλλόγου Νεκτάριο Σαββίδη, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Κα. Φυλουργιώτη Μελπομένη μαζί με γονείς των αθλητών.




Κατηγορία Αθλητικά

Τρεις δόσεις τακτικής επιχορήγησης έτους 2020 “για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων”, δηλαδή με άλλα λόγια τρεις δόσεις από την παλαιότερα ονομαζόμενη “ΣΑΤΑ”, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 59529/18.9.2020 Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου, που δημοσιεύθηκε την 21η Σεπτεμβρίου, κατανεμήθηκαν 35.185.002,00 €,ως η 4η, 5η και 6ημηνιαία τακτική επιχορήγηση της τ.ΣΑΤΑ.

Τα εκατομμύρια προέρχονται από τα λεφτά των Δήμων, ήτοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, και δεν αποτελούν επιπλέον πρόσθετη οικονομική στήριξη του Κεντρικού Κράτους προς τους ΟΤΑ.

Στους τρεις Δήμους της Ημαθίας η επιχορήγηση κατανέμεται ως εξής:

Δήμος Αλεξάνδρειας: 147.960 ευρώ

Δήμος Βέροιας: 217.840 ευρώ

Δήμος Νάουσας: 117.165 ευρώ

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την προηγούμενη εβδομάδα και στα πλαίσια της κοινής πρωτοβουλίας των 4 Βουλευτών της ΝΔ για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον ΕΛΓΑ και τον κανονισμό του, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21.09.2020 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και των Βουλευτών, Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδη, Πέλλας κ. Σταμενίτη, Κοζάνης κ. Αμανατίδη και Καρδίτσας κ Κωτσού.

Αντικείμενό της ήταν η συνέχιση της χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ μέχρι ποσοστό 20% επί των αναμενόμενων εσόδων του, βάσει του ν. 3877/2010, όπως πολύ επιτυχημένα και έγκαιρα έγινε για τις ζημίες του 2019 σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Ιδανικά το ποσό της επιχορήγησης δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεδομένης της θετικής επίδρασης που είχε στον αγροτικό κόσμο η πρόσφατη καταβολή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων για το έτος 2019, ύψους 35 εκατ. Ευρώ αλλά και της αυτονόητης υποχρέωσης του ΕΛΓΑ να ανταποκρίνεται έγκαιρά και χωρίς καθυστερήσεις στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Α. Για το έτος 2021, η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, για ζημίες που περιλαμβάνονται στις ανταποδοτικές καλύψεις του ΕΛΓΑ, θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο ήτοι άμεσα και στο σύνολό τους εγκαθιστώντας σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των αγροτών και του ΕΛΓΑ και κυρίως με την Πολιτεία. Όσον αφορά το  έτος 2022 και έπειτα, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι ανάλογα με τους δημοσιονομικούς όρους και περιορισμούς θα αποφασιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης.

Β. Θα διερευνηθεί σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα μίας πάγιας και δίκαιης χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται το συντομότερο στις υποχρεώσεις του.

Κοινό τόπο αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ και ο κανονισμός που ρυθμίζει τα ζητήματα των ασφαλισμένων αγροτών είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί ώστε να απαντήσει στις νέες ανάγκες και να μπορέσει να ξεπεράσει τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα που αυτές δημιουργούν. Σε αυτά τα πλαίσια βασικός στόχος είναι ο Οργανισμός να προχωράει έγκαιρα και συνολικά στην καταβολή των αποζημιώσεων και όχι στην τμηματική, αποκαθιστώντας έτσι μια αδικία που καθιερώθηκε ως πρακτική από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κατηγορία Αγροτικά

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 7.216.095,35 ευρώ και Δημόσια Δαπάνη 3.832.656,01 ευρώ, έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, προσφέροντας μια, έστω και μικρή, ανάσα στην τοπική οικονομία.

Η πλήρης αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υ.Π.Α.Α.Τ., σε συνδυασμό με την διάθεση πόρων εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επέτρεψε την ένταξη του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων που είχαν χαρακτηρισθεί ως επιλέξιμα, με αποτέλεσμα την αύξηση της διατιθέμενης δημόσιας δαπάνης κατά 1.457.656,01 ευρώ, ήτοι 61,3%, σε σχέση με το αρχικό διαθέσιμο ποσό.

Ολοκληρώνεται έτσι μια πολύμηνη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της Άνοιξης του 2019 με την δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, με ένα τελικό αποτέλεσμα αντάξιο των προσπαθειών που κατέβαλλαν η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., τα στελέχη της και τα θεσμικά της όργανα.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει, εκτός της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο η οποία συνέδραμε στην εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, στα μέλη:

  • Της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος, κ.κ. Τεληγιαννίδη, Δριστά, Τοπαλίδη, Λογγινίδη, καθώς και στην κ. Ντίνα, οι οποίοι έχουν τον τελικό λόγο για την ορθή και αποτελεσματική υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος.
  • Της Επιτροπής Ενδικοφανών Προσφυγών, κ.κ. Μιχαλιά, Παπαδόπουλο και Παυλίδη, στο σύνολο τους στελέχη της Π.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη εξέτασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, σε βάρος των προσωπικών και επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. CLLD/LEADER

Τεληγιαννίδης Θεόφιλος

Συνελήφθησαν χθες (21 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι στην Βέροια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνολικά 4 ημεδαποί, για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών. Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε ακόμα 7 ημεδαπούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. 

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, τα παραπάνω άτομα συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε κατάστημα και παρακωλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς ωστόσο να προκύψει τραυματισμός οποιουδήποτε. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και συνεχίζεται η κράτηση τους έως την Πέμπτη (24 Σεπτεμβρίου 2020), όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας.
Κατηγορία Αστυνομικά
Ζώδια και Φθινοπωρινή Ισημερία
 
Σήμερα μπαίνουμε επίσημα στην πρώτη μέρα του Φθινοπώρου. Ήρθε η στιγμή να περάσουμε σε ένα άλλο στάδιο, καθώς χρειάζεται να φυτέψουμε τους κατάλληλους σπόρους για να μπορέσουμε αργότερα να συλλέξουμε ότι ευδοκίμησε.
Ουσιαστικά μπαίνει ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού, που στην αστρολογία η 0η μοίρα θεωρείται κρίσιμη, καθώς παίρνονται σημαντικές αποφάσεις. Θα λέγαμε πώς τώρα η Περσεφόνη παίρνει τα ηνία στα χέρια της, αποσύρεται στον Κάτω Κόσμο για να αρχίσει το έργο της. Είναι μια στιγμή που αρχίζουμε να δημιουργούμε, όχι όμως για να δούμε άμεσα αποτελέσματα, αλλά για να βάλουμε την κατάλληλη δομή σε αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε να κάνουμε. Είναι μια νέα αρχή που απαιτεί, να έρθουμε πιο κοντά στο εσωτερικό μας κομμάτι. Το ότι ο Ήλιος μπαίνει στο Ζυγό, ζητά από μας να βρούμε το ισορροπημένο μέρος του εαυτού μας. Είμαστε μεταξύ δυο καταστάσεων και πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις.
 
Τι πρέπει να κάνουν τα ζώδια.
 
Κριός
Να βρείτε τη λεπτή διαχωριστική μέσα σας και να μπορείτε να πάρετε αποφάσεις με διάκριση και χωρίς εκρήξεις θυμού.
Ταύρος
Βρίσκεστε μπροστά σε μια σειρά αποκαλύψεων και έτσι πολλές φορές μπορείτε να βγάλετε το πολυπόθητο συμπέρασμα σε αυτό που σας απασχολεί.
Δίδυμοι
Παίρνετε τα ηνία στα χέρια σας και αρχίζετε να χτίζετε πράγματα, υπολογίζοντας αυτή τη φορά στις δυνάμεις σας.
Καρκίνος
Προχωράτε κρατώντας πάντα μια επιφυλακτικότητα σε αυτά που ακούτε. Διώξτε μακριά τις «σειρήνες» που σας μπλοκάρουν.
Λέων
Διδάσκεστε από το παρελθόν, βλέποντας μπροστά σας τα λάθη που κάνατε. Είναι η στιγμή ίσως να αλλάξετε στρατόπεδο.
Παρθένος
Βάζοντας μπροστά τη λογική στα πράγματα και αντισταθμίζοντας τα συναισθήματά σας, βρίσκετε άκρη σε αυτό που σας απασχολεί.
Ζυγός
Βάζετε τα πράγματα σε μια σειρά ότι αφορά τις σχέσεις σας, δείχνοντας πώς θα κατανοήσετε, πoια ήταν τα σημεία που φταίξατε και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.
Σκορπιός
Ότι ελπίζατε και αυτά που θέλατε να κάνετε, βρίσκονται μπροστά σας, αρκεί να απλώσετε απλά το χέρι σας να τα πάρετε.
Τοξότης
Το οικονομικό κομμάτι συνεχίζει να σας απασχολεί και το να κινηθείτε έξυπνα, θα σας δείξει νέους τρόπους προς μια νέα κατεύθυνση.
Αιγόκερως
Βιώσατε και βιώνετε αρκετές αλλαγές, ήρθε η ώρα όμως της κάθαρσης για να μπορέσετε να λυτρωθείτε.
Υδροχόος
Σχέσεις με κοντινά άτομα, έρχονται να ξεκαθαρίσουν και να δείξουν πώς πρέπει και οι δυο πλευρές να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά.
Ιχθύες
Καταφέρατε πολλά το τελευταίο διάστημα. Μην αφεθείτε στα πάθη σας και γκρεμίσετε αυτά που φτιάξατε. Τα κατάλληλα εργαλεία είναι στα χέρια σας. Μη φοβηθείτε να τα χρησιμοποιήσετε.
 
Κατηγορία Γενικά

Με αφορμή το κίνημα των αρνητών της μάσκας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε σκόπιμο να παρέμβει με εγκύκλιό τους προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας. Τι λέει σε αυτή; Ότι η πανδημία επέβαλλε στην ελληνική έννομη τάξη ένα ιδιόμορφο δίκαιο, το δίκαιο της ανάγκης, για την προστασία πολιτών από τον covid.

Υπενθυμίζει ότι με ΠΝΠ κατέστη υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στα σχολεία, τονίζοντας ότι οι εισαγγελείς θα πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους στην διερεύνηση του αδικήματος της διέγερσης σε ανυπακοή, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 1 έτος ή χρηματική ποινή.

Αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος εκείνων που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν τις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας, και το αυτόφωρο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες που φθάνουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις καταλήψεις σχολείων από γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν μάθημα.

Για κάθε καταγγελία η Εισαγγελία ενεργεί και σχηματίζει δικογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι μαθητές (δεν μπορεί να γίνε αυτό και λόγω του νέου ΠΚ).

Ωστόσο, εάν υπάρχουν κλοπές ή διατάραξη λειτουργίας του σχολείου, τότε αυτή είναι μία κατηγορία. Εισαγγελικές πηγές: Όπου υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα σχηματίζεται δικογραφία. Προσπαθούμε με ήπια μέσα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία Γενικά

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 222/2020) παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ έως τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους που επιθυμούν να ενταχθούν στον τρίτο κύκλο του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της νέας προθεσμίας. Υπενθυμίζει επίσης ότι στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.

Κατηγορία Οικονομία

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΘΕΜΑ".
Όπως είπε, το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ στην πλήρη απόδοσή του στο τέλος του χρόνου θα απονείμει σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις το μήνα.
Αναφορικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες οφείλουν εντός εικοσιτετραώρου από τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης για την εξ αποστάσεως εργασία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Τόνισε δε ότι οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν, καθώς, σε περίπτωση παράβασης αυτής της υποχρέωσης, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας