Ο Νίκος Τουλίκας στην Επίσημη Παρουσίαση Protergia 7ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης 2018 Κύριο

Ο Νίκος Τουλίκας στην Επίσημη Παρουσίαση Protergia 7ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης 2018

Στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης του Protergia 7ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης 2018, που περιλαμβάνει συνολικά 1.700 εθελοντές, μεμονωμένους,

καθώς και από οργανωμένες ομάδες, λέσχες και σωματεία, αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος Τύπου Γιάννης Χαβιανίδης, ενώ ακολούθησε η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης: Η παρουσίαση των ξεχωριστών περιπτώσεων δρομέων, που στέλνουν ένα σπουδαίο μήνυμα μέσα από το παράδειγμά τους:
- Ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική στέρηση και αυτισμό, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας ΑμεΑ στα 5 και 10 χλμ., αλλά και πρωταθλητής κόσμου των Special Olympics στο σκι αντοχής, όντας μάλιστα εθελοντής δότης μυελού των οστών, θα τρέξει στον Δρόμο των 5.000μ.:
«Αυτός είναι από τους αγαπημένους αγώνες μου! Από εδώ ξεκίνησα!», είπε ο νεαρός πρωταθλητής κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, ενώ η μητέρα του, Έφη Καραγιάννη, είπε:
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ. Η υπομονή, επιμονή και η θέληση του Νίκου τον έχουν οδηγήσει εδώ που έχει φτάσει. Ο ‘Νυχτερινός’ ήταν ο πρώτος αγώνας από τον οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του και έχει ξεχωριστή σημασία γι’ αυτόν».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας