alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

Με βραβεύσεις και με μουσική συναυλία του γυναικείου συνόλου «Stringless» ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019, κλείνοντας με αυτόν τρόπο το 4ήμερο των εκδηλώσεων.

Στην τελετή λήξης βραβεύτηκαν οι καλύτερες ταινίες με χρηματικά έπαθλα ενώ τις ευχαριστίες σους εξέφρασαν και οι δημιουργοί τους μέσω βίντεο εξηγώντας και τους λόγους που δεν παραβρέθηκαν για να παραλάβουν οι ίδιοι το βραβείο τους. Στη συνέχεια προβλήθηκαν οι δύο από τις τρεις βραβευμένες ταινίες, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους θεατές.

Η βραδιά έκλεισε με την εναλλακτική και εντελώς ¨διαφορετική¨ συναυλία του πολυφωνικού γυναικείου συνόλου «Stringless»που χρωμάτισαν με τις φωνές τους το αμφιθέατρο της πόλης με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα.

Οι Stringless είναι ένα γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που εδώ και χρόνια, από το 2012, ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Η φωνή των μελών του σχήματος αντικαθιστά τα μουσικά όργανα και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που παράγεται ρέει σαν γάργαρο νερό χάρη στα βελούδινα ηχοχρώματα των ερμηνευτριών του συγκροτήματος.
Στο ρεπερτόριό τους ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 30 και τα ρεμπέτικα. Εκτός αυτών, το πρόγραμμα απαρτίζεται από παραδόσεις άλλων τόπων όπως τα πολυφωνικά τραγούδια των Βαλκανίων, κέλτικα, γκόσπελ, αφρικάνικα, τούρκικα, ινδιάνικα και άλλα.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές του Φεστιβάλ και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

Τίμησαν την αγάπη «Τα παιδιά της Άνοιξης» με μουσική συναυλία το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας με πλήθος κόσμου να αγκαλιάζει την εκδήλωση.

Ο φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας , ΚΔΗΦ «Τα παιδιά της Άνοιξης» σε συνεργασία με το σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» και την Κ.Ε.Δ. Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν τη συναυλία αγάπης «Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για να αγαπώ» με σκοπό την συγκέντρωση εσόδων για το έργο του ΚΔΗΦ.

Ένα παραμύθι αγάπης συνυφασμένο μουσικά με ύμνους και τραγούδια αφού η μουσική αποτελεί το υπέρτατο αγαθό της αγάπης. Μια παράσταση που μας θύμισε την ομορφιά της ζωής, πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, όπως μια αθώα προσευχή, ένα ζωντανό χορός, μια μάνα που κλαίει για το παιδί της, την χαρά της καθημερινότητας και τη σημασία της οικογένειας.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν ανάγκη να ακουστούν, να αγκαλιαστούν και να νιώσουν σαν όλους μας, μια μορφή αγνής και άδολης αγάπης, του εθελοντισμού και της προσφοράς που έδειξαν όλοι οι συντελεστές για την πραγματοποίηση της συναυλίας που είναι άξια συγχαρητηρίων.

Στην παράσταση συμμετείχαν αφιλοκερδώς η χορωδία Μελίκης, η παιδική χορωδία Μελίκης, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου.

Με την ευγενική υποστήριξη της Εστίας Ρουμλουκιωτών και της Φιλοπροόδου-Φιλοπτώχου Γυναικών Αλεξάνδρειας.

 

Τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την στήριξη της οικογένειας, συζήτησε με τους πολίτες της Ημαθίας ο Αν.Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ και υπ. Βουλευτής κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ.Βεσυρόπουλος στις επισκέψεις του είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την στήριξη της οικογένειας, αλλά και τη δημόσια υγεία.

«Η στήριξη της οικογένειας είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής μας μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, όπως:

-2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό θα υπάρχει μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων.

-Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών και ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα θέματα της δημόσιας υγείας, παρουσιάζοντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει:

-Έμφαση στην πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ για όλους.

-Ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού.

-Ενίσχυση των νοσοκομείων με 1.500 ειδικευμένους νοσηλευτές σε πρώτη φάση.

-Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους μέσα στην πρώτη διετία.

Τεράστια η αποδοχή του κόσμου για την υποψήφια βουλευτή Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία, Ιφεγένεια Βλαχογιάννη κατά την επίσκεψη της στο Δήμο της Νάουσας, η οποία έμεινε ικανοποιημένη προχωρώντας στην παρακάτω δήλωση: "Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και συνάμα συγκινητική. Είμαι ευγνώμων που συναντήθηκα με τόσους πολλούς διαφορετικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους, να ακούσω τους προβληματισμούς τους. Υπόσχομαι από την πλευρά μου, να διατηρήσω τα χαμογέλα στα πρόσωπά τους για ένα καλύτερο αύριο".

Σε συνεχή επαφή βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου με τον αγροτικό χώρο. Επισκέφτηκε τους συνεταιρισμούς ΑΣ Μέσης και ΑΣ Μελίκης, ΑΣ Άμμου "Νέος Αλιάκμων", ΑΣ Απόλλων Κουλούρας, ΑΣ Νάουσας και ΑΣ Επισκοπής όπου είχε επαφές με μέλη της διοίκησης, εργαζόμενους και παραγωγούς για θέματα του αγροτικού χώρου.

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα διάθεσης και οι χαμηλές τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο. Η κα Καρασαρλίδου ενημέρωσε για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Αραχωβίτης, όπως: κατάθεση σχετικής πρότασης στην Ε.Ε. για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, άμεσα ενεργοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους, κατάθεση σχετικού φακέλου στην Ε.Ε. για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.

Η Κυβέρνηση, τόνισε η κα Καρασαρλίδου, στηρίζει των αγροτικό κόσμο, καταργώντας το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες, θεσμοθετώντας το αφορολόγητο εισόδημα ειδικά για μικρομεσαίους αγρότες, μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ θεσμοθέτησε το ακατάσχετο για επιδοτήσεις έως 7.500€ ετησίως και παραμένει το ακατάσχετο των 1.250€ ανά μήνα. Ενίσχυσε με de minimis δύο χρονιές τους ροδακινοπαραγωγούς για ζημιές από βροχοπτώσεις. Άνοιξε νέες αγορές για το ακτινίδιο και άλλα προϊόντα σε Αργεντινή και Κίνα ενώ ετοιμάζεται άνοιγμα και σε άλλες χώρες.

Αναφερόμενη στην υπογραφή από τον υπουργό της απόφασης για τους όρους και την διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και ελέγχου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων τόνισε πως δίνεται στα χέρια του αγροτικού κόσμου ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση της παραγωγής τους, ώστε να μπορέσουν να μπουν σε αγορές που ζητούν μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών φορέων ευχαρίστησαν την κα Καρασαρλίδου για το ενδιαφέρον της και τον αγώνα που δίνει δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζοντας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!