alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 21:04

Θέση εργασίας στο Νησί Ημαθίας

Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ στο Νησί Ημαθίας.
τηλ. επικοινωνίας: 697 4619090

Κατηγορία Γενικά

Το alexandriamou.gr  συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019 ως μέλος επίσημης ένωσης δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 30/9/2019 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου,με την κήρυξη24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την προκήρυξη πανελλαδικών απεργιών από τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θίγει τον στενό πυρήνα των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή και σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι. Αντιδρούμε σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει τον κυβερνητικό εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων και την καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Η αδρανοποίηση και ουσιαστικά απαξίωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης Εργατικών Διαφορών (ΟΜΕΔ) καθώς και οι δυσμενείς μεταβολές που επιφέρονται για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την υπογραφή, την εφαρμογή, την υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των ΣΣΕ είναι μερικοί μόνο από τους εμφανείς κινδύνους του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται επίσης οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα μπορεί ο εργοδότης και ο εργαζόμενος να «συμφωνήσουν», για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.

Προβλέπεται επίσης υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, καθώς και «ρήτρα εξαίρεσης» από την κλαδική σύμβαση για επιχειρήσεις υπό το πρόσχημα των «οικονομικών δυσκολιών». Εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές.

Το νομοσχέδιο δεν αφήνει αλώβητο και το δικαίωμα στην απεργία, καθώς προωθείται  η υποχρεωτική παρουσία στη Γενική Συνέλευση ενός σωματείου του 50% + 1 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών, προκειμένου να είναι έγκυρη η απόφαση για απεργία.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ,

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους

Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν

την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου,

να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις

και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 * Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία και τις σχετικές εκδηλώσεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Κατηγορία Γενικά

Παραλύει η χώρα αύριο Τετάρτη από την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ και της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Δείτε ποιοι απεργούν αύριο: Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αποφάσισαν την δεύτερη απεργία μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, τη λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, αλλά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Ωστόσο οι συνδικαλιστές προειδοποιούν και για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις το επομενο διάστημα καθώς αναμένονται αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ενω πολλοί κλάδοι αναμένονται να ξεκινήσουν διαπραγμάτευσεις για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Έτσι αύριο απεργούν:

- Λεωφορεία και τρόλεϊ, θα εκτελέσουν δρομολόγια 09:00 έως 21:00.

- Το μετρό δεν θα λειτουργησει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου

- Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

- Τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένα

- Λουκέτο βάζουν οι τραπεζουπαλληλοι για 24 ώρες στις τράπεζες

- Λογιστές, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιήσουν απεργία

- Στάση εργασίας απο τις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολεοδομίες και τις νομαρχίες.

- Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Κατηγορία Γενικά

Συνεχίζει να υφίσταται η «υγειονομική βόμβα» πίσω από το Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας σύμφωνα με συνεχείς καταγγελίες αναγνωστών του alexandriamou.gr που μάλιστα συνεχώς αναβαθμίζεται με φερτά υλικά και συγκεκριμένα παλιά έπιπλα σπιτιού και όχι μόνο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες.    

Καναπέδες, πολυθρόνες, στρώματα μέχρι και χαλιά «κοσμούν» τον χώρο που μοιάζει με κακόγουστο εσωτερικό σπιτιού έτοιμο να φιλοξενήσει πολίτες, πιθανώς είναι ένας νέος τρόπος ξεκούρασης για τους περιπατητές που επισκέπτονται το αμφιθέατρο, που προωθεί ο δήμος Αλεξάνδρειας(;).

Δυστυχώς τα βράδια ήδη σημειώνονται επισκέψεις περιθωριακών ατόμων που χρησιμοποιούν το σημείο για διάφορους λόγους.

Η περίφραξη μεταξύ του Αμφιθεάτρου και του χώρου που στεγάζεται -τι ειρωνεία- το Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Αλεξάνδρειας έχει πέσει κι έχει σκεπαστεί με στρώματα διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση στο σημείο που κανονικά επιτρέπονται μόνο υπάλληλοι του δήμου.

(Να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο ότι στο σημείο εθεάθησαν μικρά παιδιά να παίζουν).

Το θέαμα συμπληρώνουν φυσικά οι σωροί από σκουπίδια που δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο της περιοχής μαζί με στοίβες από ξερά κλαδιά, γεγονός που ελλοχεύει τον κίνδυνο φωτιάς, τόσο στα φερτά υλικά όσο και στα ελάχιστα δέντρα που έχουν απομείνει, από ένα μικρό περιαστικό δάσος που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα.

Το αποκορύφωμα είναι το πράσινο φορτηγό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες που είναι γεμάτο σκουπίδια και βρίσκεται στον χώρο ακόμη πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάιου και το οποίο ενέχει κινδύνους για τη δημοσία υγεία. ( Να θυμίσουμε ότι τα παρατημένα αυτοκίνητα τα οποία είχε απομακρύνει η διοίκηση Γκιονόγλου κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους).

Το στολίδι της πόλης έχει μετατραπεί σε μια άτυπη χωματερή εδώ και καιρό, το alexandriamou.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, αφού καθημερινά ο εν λόγω χώρος φιλοξενεί πολλούς δημότες- περιπατητές που το επισκέπτονται και φυσικά όλες τις πολιτιστικές δράσεις που έλαβαν χώρα εκεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι ντροπή να συντηρείται ολοένα και να γιγαντώνεται ένα τέτοιο αποκρουστικό θέαμα κοντά σε ένα τόπο που παράγει πολιτισμό και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί η στοιβάδα σκουπιδιών από τις αρμόδιες αρχές προτού δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης, υγειονομικές βόμβες για τη δημόσια υγεία και κίνδυνος για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Υ.Γ. Το alexandriamou.gr δημοσιεύει για δεύτερη φορά σχετικό άρθρο για το εν λόγω θέμα που προέρχεται χρονικά από την εποχή του κ. Στέφανου Γκιουρτζή, προκάτοχο του τωρινού Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Κούγκα, ο οποίος καλείται να βρει άμεσα λύση.

Αναμένουμε…

Άνοιξε επίσημα η αγορά της Ινδίας για τα ελληνικά μήλα καθώς έλαβε την τελική έγκριση της αρμόδιας Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Ινδικού Υπουργείου Γεωργίας (Directorate of Plant Protection, Quarantine & Storage, Department of Agriculture & Cooperation).

Τον Οκτώβριο του 2016 η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), κατέθεσε αίτηση πρόσβασης του ελληνικού μήλου στην αγορά της Ινδίας και υπέβαλλε τεχνικό φάκελο με όλη την σχετική τεκμηρίωση. Ακολούθησαν τεχνικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του φακέλου από τις Ινδικές αρχές το 2017 για να ολοκληρωθούν πέρυσι με την επίτευξη ειδικής συμφωνίας για την δοκιμαστική αποστολή φορτίων.

Κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς, οι Έλληνες εξαγωγείς σε συνεργασία με τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και το εμπορικό γραφείο της πρεσβείας μας στην Ινδία, απέστειλαν επιτυχώς τα πρώτα φορτία Ελληνικών μήλων στην Ινδία εξασφαλίζοντας την θέση τους στην Ινδική αγορά.

Από τα κράτη μέλη της ΕΕ, στα  οποία δόθηκε πέρυσι η  δυνατότητα  δοκιμαστικής εξαγωγής  η Ελλάδα είναι η πρώτη η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή δοκιμαστικών φορτίων με επιτυχία, και της δόθηκε πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας.

Στις 18.09.2019 δημοσιεύτηκαν οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις για την εξαγωγή των Ελληνικών μήλων στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ινδίας. Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς μπορούν να απευθύνονται στις τοπικές υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή.

Κατηγορία Αγροτικά

Συνελήφθη χθες (30 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 57χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, 50 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 1,5 έως 4 μέτρα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που έγιναν σε αποθήκη εντός του οικοπέδου, στην οικία του, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 κιλών και 769 γραμμαρίων,
  • φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβηςβάρους 4 κιλών και 250 γραμμαρίων,
    • 2 ζυγαριές και
    • χρηματικό ποσό 22.790 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1289295071194732

1akΚατάσχεση κάνναβης ΤΑ Βέροιας 2

Κατηγορία Αστυνομικά

Ο Σύλλογος Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη ανοίγει τον νέο κύκλο των δράσεων του με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για όλο τον κόσμο του παραδοσιακού χορού. Σάββατο 5 Οκτωβρίου 7 μ.μ. στην αυλή του Κέντρου στη Μελίκη , τιμητική βραδιά αφιερωμένη στο έγκριτο και μοναδικό περιοδικό «Χορεύω».


Η Ρένα Λουτζάκη, η Αγγελική Καραγεώργου, η Βασιλική Γιαννακοπούλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γιάννης Μοσχόπουλος θα μιλήσουν για την πορεία, μοναδικότητα και αξία του περιοδικού «Χορεύω» και του δημιουργού του Γιώργου Λιάρου.
Ο Γιώργος, με τον δικό του μοναδικό τρόπο θα μιλήσει για τις χαρές και τις αγωνίες του. Ακόμη, ετοίμασε ένα εξαιρετικό βίντεο με άγνωστα στοιχεία και πληροφορίες. Μία έκπληξη που θα συζητηθεί! Η 'Έλενα Πετροπούλου με την τρυφερή και δημιουργική της ματιά επιμελήθηκε την αφίσα της εκδήλωσης.

1ameliki2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ


Η αγαπημένη μας εταιρία Frezyderm και το μαιευτικό γυναικολογικό ιατρείο Αναστασοπούλου Όλγα σε συνεργασία με το alexandriamou.gr, χαρίζουν σε 4 γυναίκες από ένα προϊόν περιποίησης για τη πρόληψη των ραγάδων στην εφηβεία, στην εγκυμοσύνη και στη δίαιτα (κρέμα σώματος prevenstria) ή για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής (υγρό καθαρισμού intim area).

Κάνετε like στη δημοσίευση (εδώ και εδώ), tag μια φίλη σας και μην ξεχάσετε στο σχόλιο σας εκτός από τη φίλη σας να αναγράψετε και το προϊόν που σας ενδιαφέρει! Ακολουθεί το νέο μου άρθρο για τις ραγάδες και την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής. Μείνετε συντονισμένες και για τον επόμενο διαγωνισμό pink ribbon bracelet για το μήνα Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στη πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Ραγάδες
Οι ραγάδες είναι γραμμοειδείς βλάβες του δέρματος που σχηματίζονται κυρίως στην εφηβεία, στην εγκυμοσύνη και γενικότερα σε απότομη αύξηση του ύψους ή αυξομείωση του βάρους. Εμφανίζονται συνήθως σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, μαστούς και οσφυϊκή περιοχή. Στην αρχή έχουν ροζ χρώμα και είναι το στάδιο όπου μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη επιτυχία. Στη συνέχεια γίνονται λευκότερες και είναι λίγο πιο δύσκολη η αντιμετώπιση τους. Η μικροδερμοαπόξεση με laser, η χρήση υπερήχων και τα χημικά peelings βελτιώνουν την όψη τους. Η πρόληψη είναι όμως η σημαντικότερη δράση μας και αυτή γίνεται με τη χρήση ειδικής κρέμας γιατί όσο πιο ενυδατωμένη είναι η περιοχή τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία από τη δημιουργία ραγάδων.


10+1 συμβουλές περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής

1.Καθημερινός καθαρισμός χωρίς υπερβολές(συνήθως 1-2 φορές την ημέρα είναι αρκετές)με ειδικά προϊόντα καθαρισμού(όπως χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα καθαρισμού πχ για το πρόσωπο μας κ όχι μόνο νερό έτσι κάνουμε και για την ευαίσθητη περιοχή).Αποφεύγουμε τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα που έχουν συνήθως πιο βασικό ph για την περιοχή.(3.8-4.5 κυμαίνεται το ph του κόλπου, δηλαδή είναι πιο όξινο για να καταπολεμά τα μικρόβια)Υπάρχουν ειδικά προϊόντα καθαρισμού για την εφηβεία, την αναπαραγωγική ηλικία, την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση.
2.Στεγνώνουμε την περιοχή πολύ καλά με μια βαμβακερή πετσέτα αφού η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.
3.Διαλέγουμε βαμβακερά εσώρουχα κ μη συνθετικά ρούχα.
4.Προσέχουμε τη χρήση απορρυπαντικών και μαλακτικών.
5.Κατά την έμμηνο ρύση δεν αποφεύγουμε την υγιεινή μας και αλλάζουμε συχνά σερβιέτες ή ταμπόν.
6.Μη ξεχνάτε τον καθαρισμό της περιοχής μετά το sex.
7.Πλένουμε τα χέρια μας πριν και μετά την επίσκεψη μας στην τουαλέτα.
8.Αποφεύγουμε το αφρόλουτρο και προτιμάμε το όρθιο ντουζ.
9.Προσοχή στη χρήση ξυραφιού.
10.Κάνουμε χρήση προβιοτικών όταν πρέπει(ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του γυναικολόγου μας και δεν κάνουμε πλύσεις στο κόλπο εάν δεν μας έχει δοθεί η ανάλογη οδηγία).
10+1.Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας από μικρή ηλικία σχετικά με τη σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Δρ. Αναστασοπούλου Όλγα, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Ταγματάρχου Γεωργούλη 24,Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Τηλ:2333400332-6985826033
#olga_gia_ti_ginaika
#ολγα_για_τη_γυναικα

Subscribe: https://www.youtube.com/user/logaolga

Κατηγορία Υγεία

Η ΔΕΗ εφαρμόζει από σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2019, ένα νέο, απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα διακανονισμού οφειλών δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ταχεία μείωση των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση, που αγγίζουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

 Το νέο σύστημα προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα :
  • Δεν θα υπερβαίνουν το 20% ή εναλλακτικά το 30% (αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις) έναντι 40%-50% έως σήμερα.

Σύμφωνα με το banks.com.gr  η διαηδικασία έγκρισης θα είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης.

  • Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του.

Επιπλέον από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις και τηλεφωνικά στο 11770.

Ο υπολογισμός της προκαταβολής και των δόσεων είναι απλούστατος και γίνεται, ανάλογα με το ύψος της οφειλή, ως εξής:

Επομένως ο οφειλέτης πλέον μπορεί εύκολα και γρήγορα από το σπίτι του να υπολογίσει, την προκαταβολή και τη μηνιαία δόση του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν στη συνέχεια.

Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και όσοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους, όπως και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Προμήθειας.

Κατηγορία Οικονομία

Από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, οι πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το προσωπικό τους κουπόνι, με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν γρήγορο ίντερνετ με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση [σταθερή ή κινητή (mobile)] για έναν χρόνο.

Οι πρωτοετείς φοιτητές θα εξασφαλίσουν το δωρεάν ίντερνετ με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι). Ένα κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο. Η συνολική αξία του κουπονιού θα καλύπτει κατά μέγιστο το 100% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν και εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας».

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων της δράσης που θα εξαργυρώσουν το κουπόνι τους δεν δύναται να ξεπεράσει τους 50.000 φοιτητές. Για την εξάντληση του αριθμού των πενήντα χιλιάδων (50.000) δικαιούχων της δράσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με κριτήριο το χρόνο εξαργύρωσης του κουπονιού.

Ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων που δύνανται να εξαργυρώσουν το κουπόνι τους μπορεί να αναπροσαρμοστεί με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όσον αφορά στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι πρωτοετείς φοιτητές στο κατάστημα του Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου (ή του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη του) που θα επιλέξουν:

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το μοναδικό κωδικό του κουπονιού τους, χωρίς να απαιτείται να προσκομίσουν το κουπόνι εκτυπωμένο. Επιπλέον, θα απαιτηθεί να έχουν μαζί τους κάποιο αποδεικτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας (λ.χ. αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), καθώς και να γνωρίζουν τον ΑΦΜ σας. Τέλος, θα πρέπει να προσκομίσουν στο κατάστημα αντίγραφο κάποιου πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριου συμβολαίου ως αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας