alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Όλα τα καιρικά φαινόμενα περνάνε από την Ελλάδα. Δεν έμεινε και κανένα που να μη μας επισκέφθηκε. Χορτάσαμε βροχή. Ήρθε επιτέλους η εποχή που οι φλώροι θα ρίξουν το φούτερ στον ώμο για να μη κρυώσει η πλατούλα. Ήρθε η εποχή να ξανασμίξει το βρακί με τη φανέλα. Ο περισσότερος κόσμος ηρεμεί με τη βροχή. Ίσως γιατί ο ήχος της μας θυμίζει τον ήχο από το τηγάνισμα. Έχουμε γίνει Λονδρέζοι με τόση βροχή και δεν έχουμε ρε γαμώτο μια Μπέρμπερι καπαρντίνα να βάλουμε (άτιμη κρίση). Θα μου πεις, μόνο η βροχή δεν σε κάνει Λονδίνο. Έχετε Μπιγκ Μπεν; Η απάντηση είναι όχι. Έχουμε όμως Μπιγκ Ψεύτες.

Την Τετάρτη έγινε κάτι το οποίο με έκανε να σιχαθώ ακόμα περισσότερο την πολιτική. Όχι ότι ποτέ την συμπαθούσα αλλά τώρα χειρότερα. Προεκλογικά, κάποιοι υποψήφιοι έταζαν κοινωφελή εργασία στο δήμο σε ανθρώπους που είχαν δικαστήρια. Αντί να εκτίσουν ή να εξαγοράσουν την ποινή τους θα έκαναν κοινωφελή εργασία στο δήμο και όλα καλά. Κάποιος λοιπόν από αυτούς που έφαγαν το παραμύθι πήγε να ζητήσει αυτό που του έταξαν. Η απάντηση ήταν όχι. Ποιος τον είδε και δεν φοβήθηκε, αντάρα το δημαρχείο. Οι απειλές και οι βρισιές έδιναν και έπαιρναν (σύμφωνα με πολίτη που βρισκόταν μέσα στο δημαρχείο εκείνη την ώρα). Το αποτέλεσμα ήταν να πλακώσει η αστυνομία για να επιφέρει την τάξη.

Δεν ξέρω γιατί σε αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε κανένας και ούτε με νοιάζει να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Θα πω μονάχα ότι δεν μαζεύονται με το σταυρό στο χέρι 1800 σταυροί. Αναρωτήθηκαν ποτέ κάποιοι πως μαζεύτηκαν; Για να βγάλουν δήμαρχο ήταν καλοί, τώρα; Περισσότερα θα πω όταν θα έρθει η στιγμή. Θα κλείσω το θέμα λέγοντας μόνο αυτό. 1800 ψήφοι ή 1800 ψέματα;

Ας τα αφήσουμε αυτά προς το παρόν και ας πάμε στα χριστουγεννιάτικα. Τα Χριστούγεννα στον δήμο μας ήρθαν και… τελείωσαν κιόλας. Τσατ πατ. Έγινε η συναυλία, άναψε το δέντρο και τέλος. Από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η θεατρική ομάδα να κάνει Χριστούγεννα για τους μικρούς μας φίλους. Θα μου πεις, για τα παιδιά είναι αυτές οι γιορτές. Ναι ρε φίλε αλλά και μεις; Για μας Χριστούγεννα είναι μόνο τα τέλη κυκλοφορίας, η ασφάλεια του αυτοκινήτου και τα δώρα στα βαφτισίμια; Γιατί να πρέπει να τρέχω Θεσσαλονίκη για να δω γιορτές; Δεν το δέχομαι. Μας πέταξες έναν Μαρτάκη και έξω από εδώ;

Και μιας και είπα Μαρτάκη. Αν και δεν είμαι φαν, οφείλω να ομολογήσω πως έκανε καλή δουλειά. Και κόσμο πολύ είχε και τη νεολαία την ξεσήκωσε. Τι, δεν με πιστεύετε; Ορίστε οι Μαρτίτσες για να δείτε ότι δε λέω ψέματα.

2

Δε λέω, ομορφόπαιδο ο κερατάς αλλά από φωνή…. αν ήμουν κριτής στο voice, ούτε από περιέργεια να δω ποιος είναι δεν θα γυρνούσα. Βέβαια η συναυλία τα είχε όλα. Χορό, εμφάνιση grade του Σταυρή (με μια ανάσα τον διάβασες τον λόγο σου, την άλλη φορά να βάλεις και ένα κόμμα), γιουχαΐσματα, πυροτεχνήματα και καλή διάθεση. Αν εξαιρέσω το κρύο που φάγαμε, περάσαμε ωραία. Ίσως γιατί ξέραμε ότι αυτό είναι και δεν έχει άλλο, τι να πω.

3

4

Σε γενικές γραμμές το ξεκίνημα του Σταυρή ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ είναι καλό. Είναι λίγο σφιγμένος με τα μικρόφωνα αλλά θα τον πάρει τον αέρα, δεν τον φοβάμαι. Καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας η Αγία Τριάδα ήταν στα πλάγια της εξέδρας. Ο πρώην, ο νυν και ο boss. Τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν και με το δίκιο τους βέβαια.

5

Ξέρετε, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αν στην πολιτική χαίρετε πραγματικά ο ένας την επιτυχία του άλλου. Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα αν μετά το επιφώνημα «ουυυυυ» μπορείς ακόμα να χαμογελάς. Και ένα τρίτο που μου φαίνεται τελείως ακαταλαβίστικο, πως μπορούν κάποιοι να νομίζουν ότι έχουν μέλλον τάζοντας ψέματα; Μπορεί κάποιος επειδή νομίζει ότι είναι αγαπητός, να γίνει Μαρτάκης στη θέση του Μαρτάκη;;;;;

6

Σας είπα ότι στη συναυλία φάγαμε το κρύο της αρκούδας; Μελάνιασαν τα νύχια μας από τον ψώφο. Όχι όλοι όμως. Κάποιες φρόντισαν να έρθουν οργανωμένες. Ποιες ; Μα οι κόρες του Χουντάλα φυσικά. Βιζόν η μία, τσιντσιλά η άλλη και ήρθαν στον Μαρτάκη. Τώρα, γεννιέται ένα ερώτημα. Αν τις καλέσει η Βαρδινογιάννη για τσάι, τι θα βάλουν; Την Άρτα και τα Γιάννενα ίσως; Σα γνήσιες ανιψιές της Ντένης Μαρκορά δικαίωσαν απόλυτα το «έβαλα κάτι απλό και βγήκα».

7

Ο εμπορικός σύλλογος Αλεξάνδρειας έκανε την παιδική γιορτή του στο φουαγιέ του Πνευματικού (αφού δεν λειτουργεί ο κυρίως χώρος βολευόμαστε στο… Χωλ). Τα μέλη του διοικητικού έκαναν εμφάνιση ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας που επιτάσσει το καρό ως το απόλυτο trend του φετινού χειμώνα.

8

Με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι έχουμε διαφημίσεις.

ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Θέλετε να στρώσετε το γιορτινό σας τραπέζι με την τελευταία λέξη της μόδας; Σας έχουμε τη λύση. Υπέροχα καρό τραπεζομάντηλα που θα δώσουν στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές σας την αίγλη που τους ταιριάζει. Αγοράζοντας το ένα στην προνομιακή τιμή των …. ευρώ, παίρνετε και άλλα δύο δώρο. Η προσφορά ισχύει για δύο μόνο ώρες. Δεύτερο δώρο το απορρυπαντικό για να μην σας κόψουν τα χρώματα. Προλάβετε.

9

Συγνώμη αλλά λίγο μπερδεύτηκα. Τη μήνα έχουμε; Δεκέμβρη; Μήπως κάνετε κάποιο λάθος, δεν μπορεί να μπερδεύτηκε ολόκληρος εμπορικός σύλλογος; Δεν κάνετε λάθος. Άρα έχουμε Χριστούγεννα. Οκ. Αν έχουμε Χριστούγεννα όπως λέτε, τότε αυτοί γιατί γιορτάζουν το… τριώδιο;

10

Ο ένας πουλάει καφέ, ο άλλος φτιάχνει καφέ, να το προσέξετε παιδιά, η καφεΐνη μάλλον σας πειράζει. Ντεκαφεινέ από εδώ και πέρα. Κρίμα, είστε και νέα παιδιά.

Ο πάπας- πρόεδρος του Κλειδίου ετοίμασε το εορταστικό πρόγραμμα για τους συγχωριανούς του αλλά και για όσους θέλουν να πάνε και να … εξετασθούν. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό δεν είναι Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αλλά ετήσιο τσεκ απ. Αυτό που δεν με πιστεύετε μπορεί και να με τρελάνει. Δείτε και μόνοι σας.

11

Δεν ξέρω αν θα ντύσει τον Μπρουσκέλη Άγιο Βασίλη και τη Βάνα νεράιδα των ξωτικών για να δώσει τη γιορτινή πινελιά, ξέρω όμως ότι θα είναι τα πιο πρωτότυπα Χριστούγεννα που θα κάνουμε ποτέ. Όποιος πάει, δεν ξέρω αν θα φάει τηγανιά ή θα στολίσει δέντρο, ξέρω όμως ότι θα ακούει και θα κατουράει πολύ καλύτερα. Τι το θέλω το εσώρουχο για δώρο αν το έχω συνέχεια κατουρημένο; Πρόεδρε μου, υποκλίνομαι. Ελπίζω τον Μπρουσκέλη να τον φώναξες για να μιλήσει και όχι να εξετάσει. Το δάχτυλο πολλοί εφοβήθησαν, τον λόγο ουδείς.

Τα μάθατε τα νέα. Όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου, έτσι και ένα δικό μας παιδάκι έγραψε γράμμα στο Άγιο Βασίλη. Του ζήτησε να τον βοηθήσει να αδειάσει τους ατελείωτους σκουπιδότοπους που γέμισε ο δήμος. Ξέχασε όμως ότι ο Άγιος πάει τα δώρα που ζητάνε μόνο στα καλά παιδάκια. Δείτε τι του έλαχε του έρμου να πάρει για δώρο. Πεθαίνω. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

12

Όσο οι γιορτές πλησιάζουν, τόσο το γιορτινό κλίμα μας … τυλίγει. Αυτές τις γιορτές υπόσχομαι να είμαι καλό παιδάκι. Να τους κάνω όλους χαρούμενους. Να με αγαπάνε όμως και αυτοί, όχι μόνο εγώ. Εγώ Άγιε μου Βασίλη θέλω ένα αυτοκίνητο αλλά δεν θα θυμώσω αν δεν μου το φέρεις. Μου φτάνει που πήρε ο Κούγκας το καλύτερο δώρο.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 14/12/2019
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Το alexandriamou.gr σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης του παγοδρομίου που βρίσκεται μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας χαρίζει 10 εισιτήρια για δωρεάν είσοδο και χρήση της πίστας έπειτα από κλήρωση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2019.

Οι τυχεροί/ές που θα απολαύσουν την βόλτα τους είναι οι εξής:

  1. Stauros-Katerina Kalomenidis
  2. Giota Siggou
  3. Mpakratsa Eyh
  4. Theodora Diseri
  5. Toula Pagkalou
  6. Χατζηδημητράκου Γιάννα
  7. Λώρα Κοσμίδου
  8. Elena Εvaggelopoulou
  9. Anna Saoulidou
  10. Φίλιππος Στυλίδης-Δήμητρα Κωνσταντού

(Οι τυχεροί αναγράφονται με το όνομα που χρησιμοποιούν στο Facebook)

Οι τυχεροί/ές μπορούν να παραλάβουν το εισιτήριό τους για ΔΩΡΕΑΝ είσοδο στο παγοδρόμιο από τα γραφεία του alexandriamou.gr (Σάββατο ώρα 10.00 -12.00 - καθημερινές ώρες καταστημάτων, Ν. Πλαστήρα 47, Αλεξάνδρεια, 23330 22306).

Σε εορταστικό κλίμα στόλισαν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κλειδίου την κεντρική πλατεία του χωριού με πρωτοβουλία του πρόεδρου της Κοινότητας κ. Τσολάκη το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2019.

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται στα πλαίσια του στολισμού του χωριού που θα πραγματοποιηθεί, αύριο 14 Δεκεμβρίου στις 16:30’ για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (2014-2019).

Τα μικρά παιδιά γέλασαν, έπαιξαν και διασκέδασαν σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Τον στολισμό του χωριού στήριξαν με τις προσφορές τους,

Ο πρόεδρος του χωριού της Κοινότητας Κλειδίου, κ. Χαράλαμπος Τσόλακης,

Super Market Μπάνας,

Πρατήριο υγρών καυσίμων Στολιόπουλος,

Πρατήριο υγρών καυσίμων Καταφυγιώτης.

 

 

Δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση (Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ/13-12-2019) με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διανομής του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019.

Αναλυτικά σύμφωνα με την απόφαση προβλέπονται τα εξής:

1.Κατηγορίες ωφελούμενων μονάδων:

1) Ωφελούμενες μονάδες με τέσσερα (4) εξαρτώμενα τέκνα και άνω και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €).

2) Ωφελούμενες μονάδες στις οποίες είτε ο/η υπόχρεος ή ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι μακροχρόνια άνεργος/η, με τουλάχιστον ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €). Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι μακροχρόνια άνεργος.

3) Ωφελούμενες μονάδες στις οποίες τόσο ο υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι, με τουλάχιστον ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000 €). Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, αρκεί ο μοναδικός γονέας να είναι βραχυχρόνια άνεργος.

4) Ωφελούμενες μονάδες με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ.

Οι ωφελούμενες μονάδες που ανήκουν σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες πρέπει επιπλέον να πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια για να κριθούν δικαιούχοι χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος:

α) Ο/η υπόχρεος, ή/και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία επτά (7) έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία επταετία.

β) Τόσο ο/η υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι, με βάση της δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

γ) Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:

Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100.

Το μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο ορίζεται ως το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα καταθέσεων, του ημερολογιακού έτους 2018, όπως δημοσιεύεται στο Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

2.Ποσό κοινωνικού μερίσματος


Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ορίζεται σε επτακόσια (700) ευρώ ανά ωφελούμενη μονάδα. Το ποσό καταβάλλεται στον δικαιούχο της ωφελούμενης μονάδας που υπέβαλε αίτηση πρώτος.

3.Ημερομηνία καταβολής


Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος καταβάλλεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

4.Διαδικασία υποβολής αιτήσεων


Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποτελείται από τα κάτωθι στάδια:

1. Η αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ, υποβάλλεται από τον δικαιούχο της ωφελούμενης μονάδας μέσω του διαδικτυακού τόπου του προγράμματος (www.koinonikomerisma.gr), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

2. Όλα τα δεδομένα των μελών της ωφελούμενης μονάδας που αφορούν σε στοιχεία ταυτοποίησης, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά, οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία, στοιχεία ανεργίας και ΑΜΕΑ, τα οποία είναι κατά περίπτωση αναγκαία και πρόσφορα για τον έλεγχο πλήρωσης των κριτηρίων του άρθρου 2 της παρούσας, υπόκεινται σε επεξεργασία από την ΑΑΔΕ η οποία τα συγκεντρώνει από τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς (ΕΑΠ, ΟΑΕΔ,ΗΔΙΚΑ) και τα επεξεργάζεται εφαρμόζοντας τα προαναφερθέντα κριτήρια. Κατόπιν εφαρμογής των κριτηρίων, η ΑΑΔΕ διαβιβάζει στην ΗΔΙΚΑ κρυπτογραφημένο αρχείο των δυνητικά δικαιούχων προκειμένου η τελευταία να το χρησιμοποιήσει αυστηρά για την υλοποίηση του παρόντος προγράμματος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η ΗΔΙΚΑ υποχρεούται να καταστρέψει το αρχείο των δυνητικά δικαιούχων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος φορείς λαμβάνουν τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποκειμένων, σε όλες τις επεξεργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαδικασία ελέγχου των κριτηρίων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος. Τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επεξεργασίας των αιτήσεων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN. O αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού, ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος στον αριθμό λογαριασμού που δήλωσε, δεν κρίνεται δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και δεν πραγματοποιείται η σχετική πληρωμή, ακόμα και αν κατά τα λοιπά πληρούνται τα κριτήρια χορήγησής του.

Σε περίπτωση που αριθμός IBAN που δηλώθηκε δεν είναι ενεργός, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πίστωση του λογαριασμού στον οποίο ο ενδιαφερόμενος είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος, θα πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στο οικείο πιστωτικό ίδρυμα τήρησης του εν λόγω λογαριασμού και να διευθετήσει το ζήτημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.

3. Σε περίπτωση που προκύψει ασυμφωνία στοιχείων μεταξύ ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο αιτών ή το μέλος του νοικοκυριού στου οποίου τα στοιχεία εμφανίζεται η ασυμφωνία, πρέπει εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων να αιτηθεί την αλλαγή στοιχείων του ΑΜΚΑ του στα ΚΕΠ και κατόπιν αυτού να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης.

4. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών ενημερώνεται αυτόματα για την έγκριση ή την απόρριψή της.

5. Η αίτηση δύναται να ακυρωθεί από τον αιτούντα εντός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων -ανεξάρτητα του αν έχει υποβληθεί οριστικά ή όχι- και να υποβληθεί νέα.

Χρόνος υποβολής αιτήσεων και πληρωμών


-Οι αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, κατά τον τρόπο που ανωτέρω περιγράφεται, υποβάλλονται από την 17η Δεκεμβρίου έως την 26η Δεκεμβρίου 2019.

-Για τη μηχανογραφική διαδικασία χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος ορίζεται ως αρμόδιος φορέας η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (εφεξής Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

-Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται εφάπαξ με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην κατά τα ανωτέρω υποβαλλόμενη αίτησή του και όπως ανωτέρω εξειδικεύεται. Η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. συντάσσει αναλυτική κατάσταση δικαιούχων, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN, το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός και το ποσό κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο. Η ηλεκτρονική μορφή της κατάστασης αυτής είναι επεξεργάσιμη από την εταιρία «Διατραπεζικά συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ Α.Ε.) προς την οποία και διαβιβάζεται. Επίσης, διαβιβάζεται συγκεντρωτική κατάσταση δικαιούχων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει το συνολικό ποσό κοινωνικού μερίσματος, ολογράφως και αριθμητικώς, ανά τράπεζα ή πιστωτικό ίδρυμα. Οι ανωτέρω καταστάσεις εγκρίνονται από τον αρμόδιο διατάκτη του Υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ για το κοινωνικό μέρισμα εδώ.

enikonomia.gr

Κατηγορία Οικονομία
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αρης Παλαιοχωριου Ημαθιας συμμετέχει μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο, το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο στο Χριστουγεννιάτικο bazaar την Κυριακή 15/12/2019.Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 

Ho, ho, ho!!!!! Μύρισε Χριστούγεννα, μύρισε σοκολάτα….

Η Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά η Περιφερειακή μας Ενότητα, έρχεται στην Ημαθία για να φέρει σε μικρούς και μεγάλους τη χαρά και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Γλυκίσματα, σοκολατολιχουδιές, μουσική, δραστηριότητες, δρώμενα και πολλές-πολλές εκπλήξεις θα χαρίσουν στα παιδιά και σε όσους νοιώθουν παιδιά, ατελείωτες στιγμές χαράς, γέλιου και διασκέδασης.

Το «ταξίδι» της Γιορτής Σοκολάτας, των ξωτικών και του Αη Βασίλη ξεκινά φέτος στις 14 Δεκεμβρίου από τα Λευκάδια Ημαθίας και μέχρι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα διανύσει με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του εκατοντάδες χιλιόμετρα για να αγκαλιάσει όλη την Ημαθία. Σε κάθε του στάση, πέρα από σοκολατολιχουδιές, θα διεξάγονται δρώμενα και δράσεις από τα σκανδαλιάρικα ξωτικά του, που θα χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές χαράς και γέλιου στους λιλιπούτειους φίλους του, για να καταλήξει τέλος στις 20 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Πλατεία Ελιάς όπου στο ζεστό ξυλόσπιτό του θα περιμένει με χαρά όλα τα παιδάκια να φωτογραφηθούν μαζί του και να τους χαρίσει «γλυκά δωράκια».

Η επίσημη έναρξη της 6ης Γιορτής Σοκολάτας ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου με μια συναυλία-υπερθέαμα της Ελένης Φουρέιρα και θα συνεχιστεί για ένα 3ήμερο γεμάτο δράσεις, εκπλήξεις και γλυκίσματα που και φέτος ετοίμασαν για σας οι Ζαχαροπλάστες-Αρτοζαχαροπλάστες της Βέροιας με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το «ταξίδι» του Αη Βασίλη στην Ημαθία

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Λευκάδια: 17:00-18:30

Επισκοπή: 18:30-20:00

Αγγελοχώρι: 20:00-21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μελίκη: 17:30-19:30

Αγκαθιά: 19:30-21:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Βεργίνα: 17:30-18:30

Ριζώματα: 18:30-20:30

ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κοπανός : 17:30-18:30

Ναουσα : 18:30-21:30 show με τον μάγο Sankara

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πλατύ : 17:30-18:30

Αλεξάνδρεια : 18:30-21:30 show με τον μάγο Sankara

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η επίσημη έναρξη της 6ης Γιορτής Σοκολάτας με συναυλία-υπερθέαμα της Ελένης Φουρέιρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 – ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

3ήμερο εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αη Βασίλη στην Πλατεία Ελιάς στη Βέροια

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Νομού Ημαθίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών αυτού «Τα παιδιά της αγάπης», διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση και την τελευταία διάλεξη με την υποστήριξη του Δήμου “Αλεξάνδρειας”, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το θέμα της διάλεξης είναι: «Εκφοβισμός στο σχολικό πλαίσιο» και θα πραγματοποιηθεί μαζί με την Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση «Το αστέρι του Γίγαντα» τηνΤετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019και ώρα 18.00 – 20.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η θεματολογία των διαλέξεων αναφέρεται στο παιδί μέσα στην οικογένεια, στο σχολείο, στο κοινωνικό περιβάλλον με επικέντρωση στο παιδί με ειδικές ανάγκες.

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής, Τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα Χαρίκλεια Χατζησεβαστού-Λουκίδου.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα των διαλέξεων.

Ο Σύλλογος καθηγητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας

Το Δ.Σ του Συλλόγου «Τα παιδιά της αγάπης»

 

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η εκδήλωση θα γίνει 15 Δεκεμβρίου 2019 Κυριακή 5 το απόγευμα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ραψομανικίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση για το φωτισμό της φάτνης, που θα πραγματοποιήσει στης 15 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 5:00 τοαπόγευμα στην οποία θα παραστεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. κ.Παντελεήμων.Η εκδήλωση έχει κοινωνικό σκοπό
( Να αναδείξει την έννοια της προσφοράς σε άτομα που το έχουν ανάγκη ειδικά στις άγιες ημέρες) και θα γίνει σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία Ξεχασμένης, Κεφαλοχωρίου και Επισκοπής.
Στης 5 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου και θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός.
Κύριος καλεσμένος στην εκδήλωση ο οποίος θα κάνει την έναρξη της γιορτής ( το φωτισμό της φάτνης) με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, είναι η χορωδία ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Προμηθέα Βεροίας (διεύθυνση χορωδίας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης).
Θα ακολουθήσει το παιδικό τμήμα του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Νησίου Ημαθίας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στη συνέχεια τα δημοτικά σχολεία θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους,
και την εκδήλωση θα κλείσει Πολιτιστικός Σύλλογος Ξεχασμένης
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ». Το (παιδικό τμήμα) θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς και το τμήμα των ενηλίκων θα αναβιώσει το έθιμο των χριστουγέννων τα ρογκάτσια.

Στο τέλος ο ναός θα προσφέρει δώρα στα παιδάκια των άνω σχολείων ( Σετ ρουχισμού) τα οποία θα παραλάβει συνοδευόμενος από τον γονέα.
Τα δώρα είναι χορηγία από την γνωστή εταιρία παιδικών ενδυμάτων ENERGIERS.
Προσοχή επειδή τα δώρα είναι για συγκεκριμένο αριθμό παιδιών και αφορά ενδυμασία για το κάθε παιδί, η πρόσκληση αυτή αποτελεί και κάρτα παραλαβής του δώρου και ο γονέας θα πρέπει να την έχει μαζί του. Παιδί που δεν θα παραστεί στην εκδήλωση ή θα παραστεί δίχως τον κηδεμόνα του δεν θα λάβει το δώρο του.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.
Πατήρ Νικόλαος Γιοβάνος

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας