alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Είναι φανερό φίλες και φίλοι ότι οι άνθρωποι της εξουσίας πρέπει να δείχνουν προτίμηση στην τιμή και την υπόληψή τους.

Ανακολουθίες για απορριμματοφόρα, σάλια και ευχαριστίες και το πρόβλημα των σκουπιδιών να παραμένει. Υπέροχες φωτογραφίες προεκλογικά με το καινούργιο όχημα, μόνον για να επηρεάσουμε την κρίση των πολιτών.

Ραφιναρισμένος πολιτικός διανοητής ο κύριος δήμαρχος, πράξεις μηδέν, χωρίς σχέδιο και στρατηγική. Δεν βρίσκεσαι κύριε στην υπηρεσία της πόλης. Ωστόσο διαφαίνεται να επικαλείστε σιωπηλά, οικονομικό πρόβλημα στον δήμο. Λίγη φρόνηση παρακαλώ, 85.000 ευρώ οι οφειλές του ενοικιαστή της Ε.Β.Ζ. σε δημοτικά τέλη. Είπατε κύριε δήμαρχε, <<Θεωρείτε πως δύσκολα θα τα πάρετε ; >>. Σαφώς, ερώτηση : Γιατί μέχρι πρότινος δεν τα εισπράξετε ; Τους δημότες σας, γιατί τους κόβετε το νερό ύδρευσης, με ευκολία για ευτελή ποσά; Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι το επίπεδο διαχείρισης στο δήμο μας είναι χαμηλών προσδοκιών. Όμως έχετε ιερή και θεσμική υποχρέωση να κάμετε <<αυτό που προηγείται>>, <<αυτό που έπρεπε>>, δυστυχώς χάσατε την ουσία.


Ωστόσο ο δήμος συνδιοικείται, υπάρχει συνυπευθυνότητα. Ευθύνες ιεραρχικά κατανεμημένες, σε ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΓΚΑ, ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟ και τους άλλους αντιδημάρχους και επικεφαλείς τμημάτων, με αρμοδιότητες και ρόλους. Δεν νοιάζεστε να υποθέσω, δεν ξέρω. Δηλώσεις λευκές του Κούγκα για τον αρχηγό του, με ανακολουθίες, διαψεύσεις και χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο.


Ωστόσο, κοιτάξτε, η αλήθεια βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες σας. Δώσατε τα χέρια κύριοι, ποδηγετήσατε το εκλογικό σώμα, μην αγνοείτε την λογική, επιδιώξετε να λύσετε τα προβλήματα. Αποτελεί αντικείμενο έρευνας η τέχνη της διοίκησης που ακολουθείτε. Προχωρώντας τον λόγο μας, όσο και αν προσπαθήσουμε για το προφανές, γίνεται σαφές και φανερό, ότι δεν μπορείτε ή δεν θέλετε. Δεν είναι ότι δεν ξέρετε την ΑΒ, μα δεν θέλετε οπωσδήποτε και να την μάθετε !!

 


Ευθύμιος ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αξιωματικός ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Πρώτο lockdown στην Κοζάνη μετά την αύξηση στα κρούσματα από κορονοϊό. Τι ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία για την καραντίνα στην Κοζάνη και ποια η απόφαση από τον Νίκο Χαρδαλιά:

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και σε συνέχεια της σχετικής σημερινής ομόφωνης εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τίθεται από αύριο, 16-10-2020 ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020, στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης (https://covid19.gov.gr/).

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

· Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

· Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

· Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

· Κινηματογραφικές προβολές

· Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων - Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

· Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

· Μουσικές σκηνές

· Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

· Παιδότοποι

· Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]

· Γυμναστήρια

· Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)

· Λιανεμπόριο

· Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

· Συνέδρια / Εκθέσεις

· Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

Απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε σχετικά με την εξέλιξη αυτή: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 για την Κοζάνη, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα. Η απόφασή μας βασίστηκε στα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ, την συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, τα πλέον των 220 ενεργών κρουσμάτων και τις 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή.

Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πιστή τήρηση των μέτρων. Περιφρουρώντας την εφαρμογή των μέτρων περιφρουρούμε την ίδια μας την υγεία, την ίδια μας τη ζωή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτήν την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Νίκος Χαρδαλιάς

Κατηγορία Υγεία

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού και τους θανάτους ασθενών από τον φονικό ιό - Πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι

Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23947, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 482 θανάτους συνολικά στη χώρα. 181 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αναλυτικά:

• 27 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
• 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

• 423 είναι τα εγχώρια κρούσματα,

Συγκεκριμένα:

• 207 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 40 συνδέονται με γνωστές συρροές.

• 56 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 5 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Άρτας

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Γρεβενών

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Δράμας

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου

• 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηλείας

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας

• 6 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου

• 3 κρούσματα από Π.Ε. Θάσου

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Θεσπρωτίας

• 18 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων

• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας

• 5 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς

• 22 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Κω

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης

• 8 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου

• 4 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων

• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων

• 11 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδική

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου

• 20 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Χειροπέδες σε έναν άνδρα και μια γυναίκα πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης, σε ένα χωριό λίγο έξω από την Κατερίνη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύδνας – Κολινδρού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, ο 44χρονος, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μπήκε στο σπίτι μιας γυναίκας και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ, τα οποία στην συνέχεια πούλησε στην 55χρονη ιδιοκτήτρια εργαστηρίου χρυσοχοΐας.

Τα κλεμμένα κοσμήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Κατηγορία Αστυνομικά

Στην τελετή παράδοσης της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά ως μνημείου σύγχρονης Ιστορίας μετά από ανακαίνιση πραγματοποίησε το υπ. Εθνικής Άμυνας.

Την αποκατεστημένη Οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά, η οποία ανακαινίσθηκε και παραδίδεται ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας παρουσίασε το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε διπλά συγκινημένη αφ’ ενός για το έργο που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Οικία, την οποία παρεχώρησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εγγονή του ήρωα κ. Ναταλία Ιωαννίδη, και αφ’ ετέρου διότι την Τρίτη συμπληρώθηκαν 116 έτη από τις 13 Οκτωβρίου 1904, οπότε σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς στα 34 χρόνια του.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Μητροπολίτης Κηφισίας – Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής & Δημοσίας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Χαρά Κεφαλίδου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η εγγονή του Παύλου Μελά κ. Ναταλία Ιωαννίδη αναφέρθηκε στην ιστορία της Οικίας, την οποία χαρακτήρισε ως «κιβωτό της στεριάς, σοφά δομημένη», καθώς και στο χρονικό των προσπαθειών για την αποκατάστασή της. Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Κύκλωψ» Δράμας και στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρός της κ. Άρης Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η συμβολή του στη διάσωση ενός εθνικού μνημείου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινίας τρισδιάστατης απεικονίσεως και την πρώτη ξενάγηση εντός της Οικίας του Παύλου Μελά, η οποία έγινε καθ’ ομάδας στο πλαίσιο των μέτρων του ΕΟΔΥ για την προφύλαξη από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Βουλευτές είδαν προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά, πιστό αντίγραφο της στολής του, ολόγραμμα του Ήρωα να συντάσσει την επιστολή προς τους Ευέλπιδες και ντοκουμέντα από φωτογραφίες, δημοσιεύματα και επιστολές μετά τον θάνατό του.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb o Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρει:

¨Η αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά είναι μια οφειλόμενη τιμή της Πολιτείας απέναντι σε έναν Ήρωα αλλά και στην Ιστορία. Για μένα είναι τιμή που συνέβαλα σε αυτή την προσπάθεια. Ο Παύλος Μελάς, το ηρωικό του πνεύμα και η θυσία του, ζουν για πάντα στη Μακεδονία και στις καρδιές μας.¨

Επείγον είναι να κινηθούν άμεσα δήμος και περιφέρεια προκειμένου να φωτιστεί ο οδικός κόμβος που υπάρχει στο σημείο ώστε να μη σκοτωθεί κόσμος, και να λειτουργήσουν τουλάχιστον τα φωτάκια στην κορυφή του ψηλού φουγάρου, διότι στην περιοχή λειτουργεί ΤΕΑΣ (3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού), μην έχουμε καμιά τραγωδία.

● Στα χέρια των υπουργών που υπόσχονται επενδύσεις και ανάπτυξη πέθανε και το εργοστάσιο-κόσμημα του νομού

● Τα υπέρογκα χρέη του ενοικιαστή προς τη ΔΕΗ έγιναν μη διαχειρίσιμα και ο ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας εκτέλεσε την εντολή διακοπής του ρεύματος

● Δακρυσμένοι υποδέχτηκαν την είδηση οι επί δεκαετίες εργαζόμενοι, στον αέρα οι τευτλοπαραγωγοί, παγωμένος και απογοητευμένος από τις εξελίξεις και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου επίσης οφείλονται 85.000 ευρώ δημοτικά τέλη

Μαύρο σκοτάδι. Διότι, δυστυχώς κυριολεκτικά, έσβησε το τελευταίο φωτάκι που έδειχνε ότι υπήρχε κάποτε ένα από τα ιστορικότερα εργοστάσια της χώρας, το εμβληματικό εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας. Η καρδιά των ζαχαρουργείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) αποσυνδέθηκε από το ρεύμα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ Βέροιας έλαβε την εντολή από τη ΔΕΗ και το εργοστάσιο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Πρόκειται για δραματική και ιστορική στιγμή για όσους εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται την αξία του γεγονότος. Το εργοστάσιο Πλατέος έχει πια μόνο παρελθόν.

Ανθρωποι που εργάστηκαν δεκαετίες στο εργοστάσιο μας έστειλαν φωτογραφίες και μας μιλούσαν με δάκρυα. Μαύρες φωτογραφίες, διακρίνονται αχνά μόνο άσπρες στήλες, οι κολόνες της ΔΕΗ που κάποτε τροφοδοτούσαν με ρεύμα τις εγκαταστάσεις. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαίωσε το γεγονός. Η ΔΕΗ δεν μας απάντησε για το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών. Μόνο υπολογισμοί μπορούν να γίνουν -πολλών χιλιάδων ευρώ- με δεδομένο ότι μόνο τα απλήρωτα επίσης δημοτικά τέλη για τον τελευταίο χρόνο υπολογίζονται σε περίπου 85.000 ευρώ.

Μια παγωμάρα, μια τρομακτική αμηχανία ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παναγιώτη Γκυρίνη, όταν η «Εφ.Συν.» τον κάλεσε για να του ζητήσει ένα σχόλιο και να πει τι θα κάνει για να εισπράξει τα χρωστούμενα.

«Είναι πολλά τα λεφτά και θα τα διεκδικήσουμε» είπε, προσθέτοντας πως «γίνεται μια προσπάθεια, ξέρετε, να λειτουργήσει το εργοστάσιο… από ποιον να τα διεκδικήσουμε;...». Από τον ενοικιαστή του εργοστασίου, αντιτείναμε, «ναι, έγιναν κάποιες συσκέψεις αλλά δεν βγήκε τίποτα. Δυστυχώς δεν ελπίζω. Ο,τι είδα και άκουσα δεν με έχει ικανοποιήσει». Ηταν τουλάχιστον ειλικρινής ο δήμαρχος στην αμηχανία του. Διότι τόσες συσκέψεις με τους νεοδημοκράτες βουλευτές του νομού, τόσες συσκέψεις παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου που είναι βουλευτής του νομού, τόσες άλλες συσκέψεις των ενδιαφερομένων στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον Αδωνη Γεωργιάδη, τόσα και τόσα λόγια, τόσες διαπραγματεύσεις, αλλά το εργοστάσιο-κόσμημα του νομού πέθανε κυριολεκτικά στα χέρια τους.


Αργός θάνατος

Και η διοίκηση της ΕΒΖ; Τι λέει η διοίκηση που συναίνεσε στην ενοικίαση των μονάδων (Πλατέος και Σερρών) για το γεγονός; Τι να πει, που είναι εγκλωβισμένη στις μυλόπετρες: Ή θα πάει στη Δικαιοσύνη τον ενοικιαστή, αλλά με τον κίνδυνο οι τευτλοπαραγωγοί να μην πάρουν ούτε τη σωτήρια συνδεδεμένη ενίσχυση, ή θα κινηθεί νομικά «εκτελώντας» τους αγρότες. Δεν βγαίνεις εύκολα από το δίλημμα. Εδώ δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα απογραφή των «ασημικών» του εργοστασίου, διότι δεν συναινεί ο ενοικιαστής, διότι δεν τα βρήκαν, διότι…

Η… αποσύνδεση του εργοστασίου από το ρεύμα δεν θα ξαφνιάσει τους αναγνώστες της «Εφ.Συν.». Ηδη από τον Ιούνιο γράφαμε (2.6.2020, «Εξώδικο της Πειραιώς στα εργοστάσια ζάχαρης») ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε καταθέσει εξώδικο στον ενοικιαστή (Χρήστο Καραθανάση, ιδιοκτήτη της εταιρείας Royal Sugar), ζητώντας, όπως τονίζαμε, «τήρηση των όρων του ενοικιαστηρίου κι ανάμεσα σε άλλα: α) να μεταφερθούν όλοι οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, νερό) στην ενοικιάστρια εταιρεία καθώς τα ποσά για τα εργοστάσια Πλατέος και Σερρών μόνο ευκαταφρόνητα δεν είναι».


Υστατες κινήσεις

Πληροφορίες θέλουν πάντως στο Πλατύ να έχουν μεταφερθεί γεννήτριες ούτως ώστε την ημέρα να δουλεύουν τα συσκευαστήρια, στα οποία φυσικά συσκευάζεται ζάχαρη εισαγωγής. Μάλιστα επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν, παρά τα εξώδικα που η διοίκηση της ΕΒΖ ανταλλάσσει με τον κ. Καραθανάση, παρά το 1.700.000 που διεκδικεί από παλιά του χρέη στην εταιρεία, να του έχει νοικιάσει(!) και μηχανή συσκευασίας από το ξεχασμένο εργοστάσιο της ΕΒΖ στη Λάρισα…

Επείγον είναι τουλάχιστον να κινηθούν άμεσα δήμος και Περιφέρεια προκειμένου: α) να φωτιστεί ο οδικός κόμβος που υπάρχει στο σημείο ώστε να μη σκοτωθεί κόσμος, και β) να λειτουργήσουν τουλάχιστον τα φωτάκια στην κορυφή του ψηλού φουγάρου διότι στην περιοχή λειτουργεί ΤΕΑΣ (3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού), μην έχουμε καμιά τραγωδία.

 

Πηγή: efsyn.gr

Κατηγορία Γενικά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας, ευχαριστούν τον Βουλευτή κ. Τάσο Μπαρτζώκα, τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη  Γκυρίνη  και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στέφανο Δριστά, για τις ενέργειες τους, ώστε να εξοπλιστεί το Νηπιαγωγείο, με απαραίτητα έπιπλα, που παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες από την ΚΤΥΠ ΑΕ- Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Από σήμερα, Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή σεζόν (2020 – 2021).
Κατηγορία Επιχειρείν
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 12:58

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας ευχαριστεί

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ειδικού σχολείου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας και οι μαθητές του ευχαριστούν θερμά την επιχείρηση αγρός & κήπος, 28ης Οκτωβρίου Αλεξάνδρεια των
Παπαθεοδώρου Γεωργίου και Πουλουσλάρ Ι. Παρασκευής
για την αδιάλειπτη προσφορά τους στον εξοπλισμό του θερμοκηπίου της σχολικής μονάδας μας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ως Δήμαρχος Αλεξάνδρειας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, για την εκλογή του στις πρόσφατες εκλογές.

Η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στη νέα σας προσπάθεια για μια δημιουργική και αποτελεσματική θητεία.

Καλή επιτυχία και Καλή Δύναμη στα νέα σας καθήκοντα.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας